Жена почина, блъсната на пешеходна пътека в София

Колата е управлявана от 42-годишен шофьор
Обновена: 25 ное 2014 09:32 | 25 ное 2014 09:30, Веселина Йорданова
34
Жена почина, блъсната на пешеходна пътека в София
Снимка: архив, БулФото

52-годишна жена e починала на място, след като е била блъсната на пешеходна пътека на софийския булевард "Рожен”.

Инцидентът е станал около 06:00 часа сутринта, съобщават от СДВР пред "Фокус".

Автомобилът е бил управляван от 42-годишен мъж, на когото са направени проби за алкохол на място.

Полицията продължава работа по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: катастрофа със загинал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
1
 
! Отговори
До 12, коментар 19 преди 9 години
Не съм много съгласна с надлезите и подлезите. Възрастните хора, родителите с колички или инвалиди не трябва да пресичат ли? Защото през тези съоръжения им е трудно. И аз съм с травма на крака и ми е трудно да ползвам стълби.
23
0
 
9
 
! Отговори
Abracadabra преди 9 години
Попадам и в двете категории - и пешеходец и шофьор. За съжаление не можем да разчитаме на самосъзнание - нито в едните нито в другите. Няма ли зверски санкции - няма решение. Който не спазва правилата - без книжка, парична санкция, обществено полезен труд и т.н. Варианти има хиляди, само дето желание - не! Инак познавам мястот прекрасно - минавам всеки ден от там. И как пешеходците минават на червено до средата на сфетофоара, и как се изпреварва в насрещното. Всякакви *** има.
22
0
 
10
 
! Отговори
Лилия преди 9 години
Онзи ден на ул.Атанас Москов в жк.Младост 3 на дългия,широк,оцветен,виждащ се от 100км легнал полицай с пешеходна пътека,един *** почти ме отнесе с буса си...А аз вече бях на пешеходната пътека!!!Не намали,дори не мигна!Видях му номера,но и да се обадя,какво?На кого му пука?Такива нещастници заслужават да изгубят правото си на шофьорска книжка ЗАВИНАГИ!Плюс глобичка към 1000 лв.,плюс затворче!!!
21
2
 
9
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
В случая жената е била на пешеходна пътека и препратката ти към секцията за пешеходциза в ЗДвП е напълно безсмислена. Че по принцип има *** пешеходци не отричам, но тук някои "шофьори" взеха да ми обясняват как пешеходците не трябвало да се обличат в тъмни дрехи и как на неосветени пешеходни пътеки не било проблем да ги блъснеш. Я се осъзнайте малко!
20
19
 
2
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
А така, да мрът жените! Особено ако са над 50. Да не забравяме и децата.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се доближиш до истината говорейки за ЗДвП, но май го четеш избирателно само откъм задълженията на шофера. Има една секция и за пешеходеца, както и административно-наказателни разпоредби към него, познай колко се прилагат. Чети каквото си избереш, така е по-удобно.
18
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
няма инфо, но залагам 3 срещу едно че е над 50. почти всички убити пешеходци са жени над 50, или деца. щом заглавието е жена, няма как да е дете.
17
4
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
20, тази пък глупост откъде я измисли???Точно затова е законът - за да не дава възможност на хора със скопен усет за "логика" да ми разсъждават дали пешеходецът бил 1 см навътре и дали можел да пресича на пеш. пътека.Ако ти (не дай си боже) си шофьор, трябва винаги да можеш да спреш в зоната си на видимост (в частност - конкретния случай преди пътеката). Останалото - с какъв цвят дрехи бил пешеходецът, защо не се оглеждал, колко било тъмно и прочее - са празни приказки и оправдания.
16
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе 18, по твоята логика означава ли, че всеки пешак пресичащ на 1см извън пешеходната пътека (маркирана или не) трябва да се гази веднъж напред и веднъж назад за по-сигурно. Не можеш ли да пресичаш, виновен си!
15
2
 
12
 
! Отговори
12 преди 9 години
Аз съм пешеходец, карам кола два пъти в седмицата и мога спокойно да кажа, че пешеходците станаха много нагли, особено откакто се спира повече по пешеходните пътеки. За две години на много хора им изчезна инстинкта за самосъхранение и излизат на зебри на булеварди с 4-5 ленти, без да се огледат. Истината не е в легнали полицаи, а в надлези и подлези. А Студентски град, ако коментирам, няма да ми стигне една книга място.
14
7
 
11
 
! Отговори
king_for_a_day преди 9 години
14,ако пеш. пътека не е осветена или ако пешеходецът е в черно, вината се сваля от шофьора, така ли? Да вземем да забрани, черните дрехи за да можеш да си караш с 70, а? Навъдихте се едни разбирачи... Я ми отговори на един елементарен въпрос - трябва ли да шофираш със скорост, която ти позволява да спреш в зоната си на видимост или не? Дали е осветена п. пътека, дали са ти скапани фаровете, спирачките или гумите, дали реагираш бавно са единствено твои проблеми. Не можеш ли да спреш - виновен си
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май в този форум пишат пешеходци, които си мислят, че ако шофьорът намали преди пешеходната и те блъсне пешеходецът ще умре с подобрения!
12
13
 
2
 
! Отговори
хммм преди 9 години
Евреин миньор, *** скиор и жена шофьор няма. Търговец, ****а и шофьор не се става трябва да ти идва от вътре.
11
8
 
21
 
! Отговори
vse edno преди 9 години
не защитавам шофьора. Но всички българи се обличат в черно, изскачат изневиделица пред автомобилите без да се съобразяват, че могат да бъдат видяни едва когато попаднат в обсега на фаровете, а това е вече фатално късно. И като прибавим и отвратителното осветление, липсата на елементарна толерантност у българина....резултатите не закъсняват. И аз шофирам по тъмно; и всеки който прави това знае, че съм прав. Та вината е у всички ни...
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че имаш право като пешеходец, не те освобождава от елементарната грижа за себе си, да се пазиш. К'во като имаш право? Ще ти го напишат в епитафията. Така че - пазете се!
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не се притеснявайте, повече от 3 години условно няма да получи и след това пак - мачкай с пълна газ.
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки байганьовец, който се е качил на автомобил, забравя че преди това е бил пешеходец и си мисли, че може да гази наред. Още повече че в Бантустан няма закони, а само корупция и лесно можеш да оттървеш кожата.
7
3
 
7
 
! Отговори
мм преди 9 години
>> по-добре ще е да се поставят от новите шипоки "легнали полицаи" на пешеходните пътеки. Тогава НЯМА как да не се спреима, аз си ги минавам на трета. След като заминаха амортисорите вече не ми дреме :Р
6
14
 
16
 
! Отговори
мм преди 9 години
>>Щом има пешеходна пътека скоростта автоматично се НАМАЛЯВАне може на всеки 100 метра да се намалява, защото тъпите куки поставили навсякъде пешеходни и гърбици. Само колата си разбих, но явно хора няма да се спасят така. Шофора трябва винаги да внимава, както и пешеходеца. Пешеходните пътеки са големи убийци, особено при лоша видимост. Трябва светофари и внимание, но в бантустан ...
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-вероятно отново някакъв селски тарикат в лизингов джип на татко с регистрация СО. Колкото и да ги биеш по главата такива все ще им е малко.