Данъци и такса смет няма да скачат в София

През август 2015 г. трябва да е готов заводът за боклук
Обновена: 14 дек 2014 11:01 | 14 дек 2014 07:30, Александър Попов
30
Данъци и такса смет няма да скачат в София
Снимка: Булфото, архив

Бюджетът на София за 2014 г. ще е 1,459 млрд. лв., повече от половината средства са осигурени от европейски програми и проекти, обяви Йорданка Фандъкова.

Столичната община няма да повишава останалите данъци и такса смет през следващата година.

Основните харчове ще бъдат за строителство. Със заделените 705 млн. лв. столицата ще строи нови детски градини, ще ремонтира улици, трамвайни трасета и ще финансира новия завод за боклук, предвижда проектобюджетът за следващата година, който бе представен от кмета на града, цитиран от в. "Монитор".

Обновяването на инфраструктурата остава водещ приоритет следващата година, другите са са образованието, реформата в градския транспорт и чистотата.

През 2015 г. са планирани ремонти на вътрешнокварталните улици, строителство на детски градини, обновяване на зелените площи в кварталите.

Повишават се и харчовете за културни прояви, които ще бъдат 19,86 млн. лв.

"Идната година ще бъде завършен Музеят за история на София", обеща Фандъкова.

За градски транспорт кметството ще плати 95 млн. лв. - толкова, колкото и през т. г. Фирмите по чистота ще получат 97,71 млн. лв.

През август ще е готов и заводът за боклук, като общият бюджет за строителството му е 345 млн. лв.

"Нов приоритет е модернизацията на градския транспорт, каза Фандъкова. Тя подчерта, че 90 на сто от тролейбусния парк вече е подменен. През тази година по улиците на града вече се движат 20 нови трамвая и започнаха доставките на нови 126 автобуса. През 2015 г. ще продължи модернизацията на градския транспорт, работи се по проект и за доставка на още 110 нови единични автобуса и още пет нови трамвая", похвали се Фандъкова.

През 2015 г. ще бъдат готови и още 5 забавачки, а общината е планирала строителството на още 8. Енергийно ще се обновят и 36 детски градини, социални домове и училища, каза зам.-кметът по строителство Ирина Савина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
erGay преди 9 години
Даскалица тиха и скромна Направи пачка тлъста и огромна С усмивка нежна и чаровна На Баце дава кинти като благородна.
14
0
 
3
 
! Отговори
баи Ганю преди 9 години
Не искам да чувам и виждам софиянец да мрънка против Данчето.Не съм я избирал аз от провинцията/така се изразявате за нас/ а вие госпожи и господа софиянци.Сега вашият Боико /спасителя на България/когато си замине палячото президент ще я издигне като кандидат президент на изборите.Демек като първият президент жена в наи новата ни демократична история.Тои обича да работи със жени.
13
1
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
За тая няма да гласувам. Тя излъга софиянци с това че обеща да прокара разделянето на такса смет от данък сгради. Манипулаторка но плоска. Ще обещава неповдигане на данъци - да ги вдигне но да раздели сметта от данъците. Па да видим ще се вдигне ли даждията или ще падне. Сигурно е второто защото бягат от това решение като дявол от тамян.
12
2
 
2
 
! Отговори
VladimirYosifov преди 9 години
Помните ли Янчулев ? Той е ... кметът на анонимните софиянци :)
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почвам да мечтая за комунистически Китай , там такива като тая на стадиона с 9мм в тила и да спре да мърси горката ни планета.
10
4
 
14
 
! Отговори
марио нетка преди 9 години
кметка-марионетка
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
преди да започнете да плюете по Данчето - колко време Софиянски ,баш софиянец ,роден и живеещ в центъра на София беше кмет и колко време Данчето ,учителка ,родена в Самоков е и ще бъде кмет (първата жена на този пост) .да е жива и здрава ,аз като софиянка я харесвам ,защото тя изчисти София ,която беше потънала в мръсотия. Фандъкова е един от мноооого малкото читави хора в политиката !
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
na 15 avgust se otkriva zavoda za *** i vednaga vsicki ot gerb za prerabotka.
7
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
vav vsicki gradove,v koito e specelila bcp ste se vdigat danazite,tova e za nakazanie,koito glasuva za gerb ne plashta danazi i taksi.
6
6
 
5
 
! Отговори
изкуствена бландинка преди 9 години
То пък един баджак...
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В столична община върлува една многопартийна банда крадци. Там няма спор по това, колко да се краде, как да се краде. Някой да е чул за препирни между тях? Всички вкупом бъркат в кацата с меда, има много за крадене. Уж сега нямало да вдига данъците. След изборите, когато си осигурят новия мандат, ще си наваксат забавеното. Верваме ви!!!
4
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даскалице, освен че си слуга на БУДА и му помагаш в кражбите от всички тези обществени поръчки, за друго не ставаш. София има нужда от умен и независим кмет а не ат крадлива кукла на конци.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама как така няма да се покачват - трябва да се СВАЛЯТ, защото хората няма какво да ядат
2
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко й е в бъдеще време. Ще, ще, ще... Този завод за *** го строи тиквата вече 10 години и ще... Няколко нови (рециклирани) трамвая ще.... Колко общо са превозните средства на градския транспорт в София, колко са нови, колко са рециклирани вносни, колко са на повече от 25 години. Искам да видя тази статистика, но уви, никой никога няма да я даде.
1
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1млрд. 600 млн. ! Това е бюджетът на марионетката. Нека не пренебрегваме милионите, сякаш са жълти стотинки.