200 души блокираха жп гарата в столичния кв. Горна Баня

Московски разпореди БДЖ да включи повече вагони за пътниците
Обновена: 15 дек 2014 21:13 | 15 дек 2014 21:11, Анисия Иванова
9
200 души блокираха жп гарата в столичния кв. Горна Баня
Снимка, архив Булфото

200 души блокираха жп гарата в столичния квартал Горна Баня. Те са недоволни от това, че влаковете, които минават оттам, са прекалено малки и тесни и са принудени да пътуват некомфортно.

Малко след 19 ч. движението на влаковете беше спряно, тъй като хората не са успели да се качат на влака, пътуващ към Перник. Заради протеста на гражданите 3 влакови композиции са блокирани. Малко след 20 ч. движението по линията беше възстановено.

Министърът на транспорта, информационните технологии и  съобщенията Ивайло Московски разпореди на ръководството на  държавния железопътен превозвач да бъде създадена необходимата организация за нормалното влаково движение в района на жп гара  Горна баня, съобщиха от транспортното министерство.

Министър Московски е информиран, че причината за общественото недоволство е липсата на повече вагони и съответно - места за всички пътници по направлението София - Перник.

Причината за недостига на подвижен състав по тази жп линия е инцидента с мотрисата "Дезиро" при Мурсалево миналата седмица.

По настояване на министъра още от утре "БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще включи достатъчен брой вагони във влаковете, които се движат по жп линията София - Перник, за да се осигури комфорт на пътниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Koko преди 9 години
Последния път когато пътувам с влак беше от Русе до София. Говедата от София бяха пуснали само 1 един вагон....
8
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
До Панталей ПътникаЯвно не сте пътували по въпросната линия."Бързо" и "комфортно" в превод- 20км. за 1ч и 30 минв най добрия случай и натъпкани автобуси с правостоящи до вратата. За това комфортно пътуване плащаш същата цена от 3 лв.
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шоково вдигане на цените докато намалеят пътниците и се увеличава печалбата на БДЖ. И без това бензина поевтиня и може да карат коли.
6
0
 
3
 
! Отговори
slan преди 9 години
За да си хвана самолета от летище Крумово, трябваше да пътувам с влака от Първомай за Пловдив, оттам с такси. Влака в Садово се препълни с ученици,в буквалният смисъл пълен.Преживявал съм такова нещо два пъти в Германия заради биреният празник в Мюнхен,но там май си е редовно.Ако беше редовно при мен,и аз щях да протестирам.С автобус щях да съм много рано в Пловдив, така 2 часа преди полета на летището.
5
0
 
7
 
! Отговори
от влака преди 9 години
Не е проблема в това, че няма места за всички, а че можеше някой да умре от задушаване и премазване.
4
1
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 9 години
Браво на перничани!Само така!Щом плащате трябва да осигурят места!Още веднъж БРАВО!
3
2
 
7
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
А така, всеки бунт и протест е пирон в ковчега на либерастите и техните зомбита които ние издържаме!
2
7
 
22
 
! Отговори
Панталей Пътника преди 9 години
Автобусите са по-комфортни и вземат разстоянието по-бързо,но за съжаление пътуването се заплаща задължително.
1
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Предлагам,за да се тушира...недоволството,да бъдат спрени влаковете към Кривунделово(без туй пътувам само аз) и да се подсилят столичните...маршрути.