Регистрация по постоянен адрес ще е предимство за забавачките

СОС въведе и краен срок за записване на приетите деца
18 дек 2014 13:53, Анисия Иванова
4
Регистрация по постоянен адрес ще е предимство за забавачките
Архив: Булфото

Регистрацията по постоянен адрес ще дава предимство в приема за детски градини, реши днес на заседанието си Столичният общински съвет (СОС)

Заместник-кметът по култура и образование Тодор Чобанов обясни, че точките за постоянен адрес стават 3, а за временен 2. Така ще се дава предимство на хората, които си плащат данъците в София. Новите правила влизат в сила от средата на следващата година.

СОС гласува и още една промяна, свързана със забавачките. Въвежда се ограничителен срок за записване на децата - 90 дни за яслени групи и 60 дни за детски градини.

„Ако в този срок родителят не запише детето си, местата реално се освобождават за следващото дете. Това го правим, за да не влизаме в ситуация, в която местата са запазени, но не се използват. Подчертавам, че ако има уважителни причини, може да се удължи този срок“, поясни Чобанов.

Той припомни, че досега срок за записване в детските градини нямаше и много често родители, които в желанието да намерят друга възможност за децата си, в дълъг период заемаха места без реално децата им да посещават детската градина.

Промените, които СОС прави за приема на децата в детските градини, не са нови, а са по-скоро прецизиране на съществуващите вече правила, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всичко в БГ е пълна пародия. Кога ще въведът и от кога детето реално ще тръгне на ясла. В столична ясла, децата са по 5-6 в група, а понякога и по по-малко, само защото има кой да ги гледа и реално по-скоро зора е за детска градината след това. В същото време има семейства, където заплатата на едния родител отива за частна забавачка. Да не говорим подценяването на алтернативните варианти, които по света са факт.Имаше ев. програми за откриване на дет. градини по месторабота, което е добър вариант
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кихаш две-три бинки на директора,който пък е несменяем от началото на миналия век и няма срокове,адреси, точки,мочки. А като бонус детето ви получава специално отношение от госпожи и лелки. На родителските срещи,ще го хвалят колко е умно и добре възпитано,и как може всичко.