Дават на концесия спирките на градския транспорт в София

В столицата има близо 2500 спирки, повечето без навеси и в разруха
22 дек 2014 19:15,
17
Дават на концесия спирките на градския транспорт в София
Снимка: архив Булфото

Столичната община планира да предостави на концесия за максимален срок от 15 години спирките на градския транспорт. Това обяви пред кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя обясни, че е бил избран консултант по закона за обществените поръчки. Той е направил проучване и анализите показват, че концесията е подходяща правна възможност за привличане на частни инвестиции. Фандъкова съобщи, че в София има близо 2500 спирки. По-малко от половината имат навеси и повечето не са в добро състояние, коментира тя.

По думите на кмета предимството на концесията е, че в изграждането, модернизацията и поддържането на спирките се инвестират частни средства, а публичните могат да бъдат насочени към други мерки за модернизация.

Консултантът предлага всички спирки да се разделят в четири обособени позиции, като по негови изчисления минималната инвестиция общо за четирите пакета е 20 млн. лв.

Всеки един от пакетите може да бъде концесиониран самостоятелно или в пакет, но за не повече от две позиции, информира кметът на София. Задължителният максимален срок за доставката и монтажа на новите спирки е 36 месеца, поясни Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Инициативен преди 9 години
До Анонимен-11 Постъпката на Фъндъкова е правилна, но тя не е ясна в предлагането спирките на концесия как ще бъде; спирките ще се дават на концесия заедно с проститутките в тях или фандъкова ще си ги изтегли в общежитие и оттук щеси ги праща по магистралите и в частните хотели.и ще си прибира парсата?
8
0
 
2
 
! Отговори
мен преди 9 години
Пази се, Лафка идва!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да си плащаме докато чакаме автобуса :)) Може да има и 2 зони. Под навеса ще е ВИПА, а другото зелена зона или свободна как се води там...
6
2
 
2
 
! Отговори
Caki71 преди 9 години
Мисля, че фирмата която ще е избрана е тази която монтира новите ел. информационни табели!!Конкурс за тази поръчка не знам да е имало!?
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква концесия госпожо даскалке, всеки си плаща данъци за да може общината да поддържа града. Стига с тези далавери и мошеничество. Къде отиват парите от данъците???
4
4
 
5
 
! Отговори
Някой си преди 9 години
Мислех си за Лафката, ама то на повечето няма де да я сложиш тая барака и да искаш.Почнах да си мисля, да не готвим такса обслужване, примерно 20 ст., от всяко превозно средство спиращо на спирката...Ей ти къде един добър повод билетчето да стане 1,20 примерно...
3
1
 
5
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Няма нищо случайно,та къде е заровено кучето и каква е печалбата за софиянци ?
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На мама младата, умна,красива, преуспяла и честна ***,ще захлеби.
1
3
 
11
 
! Отговори
Ала_Бала преди 9 години
Когато дадоха водата на концесия си мислехме, че ще стане по добре...стана само за някой хора. Като ги дадат на концесия, ще трябва да увеличат и билетите, нали от концесията ще вземат пари. Пак някой ще са по добре - от общинска разрухата ще стане частна!