Държавни институции дължат милиони за такса "смет"

Рекордьор сред длъжниците е Софийският университет с 10 милиона
Обновена: 26 дек 2014 08:09 | 26 дек 2014 07:30, Камелия Цветанова
20
Държавни институции дължат милиони за такса "смет"
Снимка: Булфото, архив

Държавни институции дължат милиони за такса "смет". 23 милиона лева дължат държавни институции и университети на общината. Миналата година министерствата на правосъдието, на отбраната, МВР и един ВУЗ - Софийският университет имаха задължения за близо 15 милиона лева, информира Нова тв.

Година по-късно кметът по финансите на общината Дончо Барбалов изненадващо отново показва списъци с дълговете на същите министерства и учебни заведения.

Така отново от Вътрешното министерство дължат над един милион лева за смет.

От МВР казаха, че в момента са в затруднено положение и скоро ще се опитат да погасят задълженията си. Колко скоро - не е ясно. От министерството се оправдаха с големия дефицит в бюджета си. Длъжник на общината е и Военното министерство.

Според разчета на общината те дължат над 1 милион лева. Според тях обаче, няма информация за неплатена такса "смет".

Над 1 милион дължеше и правосъдното министерство.

Рекордьор сред длъжниците е Софийският университет - с неплатени цели 10 милиона.

От Алма Матер отговориха, че не са съгласни с изчисляването на такса "смет" и затова водят дела с Общината.

Общината предупреждава, че измъкване няма. Върху сумите текат лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
До Кметовете преди 9 години
А бе я вземете си поправете Клошарските градове и села с парите които ни удържате от тези данъци в който трябва да живеете не само вие но и ние обикновените Данъкоплатци вижте до каква степен доведохте България с това присвояване на обществените средства да се налага да ходя до другият квартал да си хвърлям *** и по центъра да си слагам хартийките в джоба щото видиш ли липсват кошчета за *** Най_Големите *** в България се намират в Общините и Кметствата
13
0
 
17
 
! Отговори
Държавните институци преди 9 години
Че кметсвата не са ли държавни институций чакай сега в тази статия не става ясно кой са тия държавни институций Може би Кметствата защото останалите държавни институции са им под зависими като пожарната полицията и всичко що е държавна институция в дадена област или околие но думата Кмет и Кметство е заобиколена от Държавна Институция и това е с цел да не се засегнат точно определени лица и места Ето отново става ясно че средствата събирани от Данък Смет стават собственост на някои Кмет
12
0
 
19
 
! Отговори
турчин преди 9 години
Те институциите не плащат защото чакат ние хората и тях да ги очистим. Всяко отлагане е добро дошло за тях. Ние трябва да решим кога и как ще ги очистим.
11
0
 
20
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Не съм предполагал колко много *** се е събрал в държавните институции.
10
0
 
20
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
АМИ ВМЕСТО ДА СИ РАЗДАВАТ ОГРОМНИ БОНУСИ ДА СИ ПЛАТЯТ ДАНЪЦИТЕ. ЗАТОВА БЮДЖЕТА ИМ ОТПУСКА СРЕДСТВА И ПРЕДВИЖДА ТЕЗИ РАЗХОДИ.
9
0
 
20
 
! Отговори
частен преди 9 години
Еми това е държавата - свикнала некой друг да й погасява задълженията. Ама иначе обикновеният данъкоплатец ако не плати следва и съдия изпълнител и току виж му взели и последната ризка
8
1
 
19
 
! Отговори
k преди 9 години
Darzavata e tiaxna sobstvenost.
7
8
 
22
 
! Отговори
от сметището преди 9 години
Това е нагла ЛЪЖА. Какво произвеждат тези институции ,че ,,замърсяват" толкова много?Работещите хора там си плащат таксата по МЕСТОЖИВЕЕНЕ. Пак ли да плащат ?Общината е най-големия РЕКЕТЬОР. Най много пари е имало в *** И...ГРОБИЩАТА.Затова бе ,,назначена " тази безгласна буква за кмет .Работата и е само да си КЮТА и разхожда.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Столове,манджи па първо второ трето компоти, пасти торти сладоледи закуски -ще умрат от глад *** дето ги пишат за бедни студенти ама всичките са с колички за по 30-40 хиляди още на 18 години.Отделно общежитията.Студентски град е като лас вегас. И всички тези хора се водят бедни студенти.Като *** -20 годишна с 5 деца и сърдечна пареза паркинсон диабет и 2 вида рак..Тая далавера ще им я закрият 2 минути преди да закрият Бг. Така че и да пишем и да не пишем файда няма.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На кого ги дължат? На Вълка - за да си купи "Ламборджини" и да води секретарката на островите Фиджи? Да, той от 10 лв. приход дава на партиите 8 лв., и само един за него - каза ми го депутат. Или на останалите тунеядци?
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В същото време и министърът на вътрешните работи, и ректорът на Софийския смирено ще ни призоват от телевизора да подкрепим Българската Коледа, която всяка година набира около 1,5 млн. от милосърдни хора. Издържаме си армията от чиновници, плащаме им осигуровките, освен да ни прикачат и таксата им за смет.
3
0
 
21
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Щом са ИНСТИТУЦИИ и то ДЪРЖАВНИ, имат правото и въжможността да засерат цялата държава, но нямат задължение да плащат! Те могат само да "усвояват". Каква ли е статистиката за държавните служители от последните 100 години? Като бройка, като държавни разходи по издръжката им. По закона на Паркинсон за администрацията ,само за последните40 години се е увеличила 2/два/ пъти. Ако греша, моля, поправете ме!!!
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази такса смет наистина е безумно висока, всеки сам може да сметне само от собствения му блок за каква сума става въпрос. Абсолютно обирничество.
1
1
 
32
 
! Отговори
123 преди 9 години
Сега ще вдигнат такса смет за домакинствата и ще си решат проблема