2114 пациенти минали през Пирогов за трите празнични дни

Приет е и мъж с 5,19 промила алкохол
27 дек 2014 11:21,
8
2114 пациенти минали през Пирогов за трите празнични дни
Снимка: архив, Булфото

За трите празнични дни през спешния център са преминали 2114 пациенти. Това каза по време на пресконференция д-р Д-р Кирил Христов, хирург от втора хирургична клиника в УМБАЛСМ „Пирогов”, предава Агенция „Фокус“.

„В сравнение с миналата година през тази са минали повече пациенти, защото тогава през спешното са преминали
1852 пациенти“, поясни д-р Христов.

„През тази година за лечение са приети по-малко пациенти - 205, а миналата година са били 221. От тях неосигурените са 20 за тази година срещу 4 за миналата.“, каза той.

По думите му през токсикологията са преминали 88 пациенти, като 30 са приети за лечение - 10 от тях са с алкохолно натряване, а останалите са с алергии.

Сред пациентите, приети след алкохолно натравяне е и 13-годишно момче с близо 2 промила алкохол, 16-годишно момиче с 1 промил и 59-годишен мъж с 5,19 промила алкохол, допълни д-р Христов. 

За празничните дни през спешното са минали 213 деца, 40 от тях са хоспитализирани. Това заяви доц. д-р Христо Шивачев, началник отделение на детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов”.

„Тези пациенти са приети основно в токсикологията и детската хирургична клиника“, каза д-р Шивачев. „Това са деца с алергии и ларингити. Към хирургичната клиника са приемани деца предимно с апендицит и усложнение при пневмонии. Има три новородени с три малформации, които са коригирани и децата се възстановяват добре“ , поясни той.

По време на пресконференцията д-р Кирил Христов, хирург от втора хирургична клиника в УМБАЛСМ „Пирогов” заяви, че хората приети в болницата са получили бързо, навременно и адекватно лечение. Стана ясно, че няма пострадали от пиротехнически средства. Д-р Христов посочи и че не са регистрирани инциденти между пациенти и лекари. Лекарите препоръчаха умерена консумация на алкохол и храни в оставащите празнични дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
НАЛИ ГИ БИЕТЕ И НАПАДАТЕ КАКВО ПРАВИТЕ В "ПИРОГОВ"? ЗАЩО НЕ СИ ПОМАГАТЕ САМИ , А ТЪРСИТЕ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ?! ИЛИ И СЕГА ЩЕ ПСУВАТЕ И ПЛЮЕТЕ. ПИЕТЕ КАТО НЕВИДЕЛИ , А И С ПРЕТЕНЦИ. СЕГА ИМ СЕ ИЗВИНЕТЕ И ИМ БЛАГОДАРЕТЕ. ИНТЕЛИГЕНТНИЯТ ЧОВЕК ТАКА ПРАВИ. ТАКА Е И В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ.
5
1
 
2
 
! Отговори
статистик преди 9 години
удивително някои в алкохоло обръщението имат и кръв
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOLKOVA MNOGO ALKOHOLIZI IMA V SOFIA, CE NAPRAVO E GRAD X ZA ZAVIGDANE.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дойдоха празниците и хората като невидели йедене и пийене.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
13 годишно с 2 промила....Немам думи!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя с 5 промила ме навежда на действителната история между моят вуйчо и синът му който пукал здраво някъде и като се прибрал си сложил един леген до леглото. Към 6 часа вуйчо ми се събужда за да ходи на работа и решава да провери сина си, който е на 17-18 години к'во прави. Отваря вратата на стаята му и гледа братовчеда ми да повръща в легена както е легнал на леглото. И вуйчо ми казал: А тъй пий ли са вА, смок?!Мухахаа...