Блъснаха майка и дете на зебрата пред СУ

Те не са пострадали сериозно при инцидента
Обновена: 21 яну 2015 10:26 | 21 яну 2015 10:26,
23
Блъснаха майка и дете на зебрата пред СУ
Снимка: архив, Булфото

Майка и дете са блъснати на пешеходна пътека на бул. „Васил Левски” и ул. „Шипка”.

Сигналът за пътно-транспортно произшествие е подаден около 07:45 часа тази сутрин на бул. „Васил Левски” и улица „Шипка”, съобщиха от СДВР пред "Фокус".

След преглед в болница "Пирогов" майката е освободена. Към момента няма данни за състоянието на детето, но не е сериозно пострадало.

Предстои да се изясни причината за произшествието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
ВЪЗМЕЗДИЕ !!! преди 9 години
Никой няма да избяга от възмездието !!!
11
3
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След това заглавие възниква въпрос,зебрата добре ли е ?
10
0
 
15
 
! Отговори
Въздухът е по-чист преди 9 години
в градовете, в които не пешеходците, а колите минават в подземни тунели там, където има натоварени кръстовища.Подлезът е нещо, което проектантите в наше време създават само там, където друго решение е наистина невъзможно. Заледявания на стълбите, повредено осветление невъзможност да се направи асансьор на всеки подлез, а там, където има асансьор пък той не работи през цялото денонощие - висчко това създава огромни неудобства за пешеходците.Да не говорим пък за бременните, инвалидите, старците.
9
4
 
21
 
! Отговори
аууу преди 9 години
всички по-долу сте селски тарикати, които искате да си ръчкате каруците на по 15-години... по белия свят, такова животно като подлез отдавна не е приоритет, а центъра на градовете се развива за пешеходците, а не за селските момци с каруци!!! СЕЛЯНИ!!!
8
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По всички международни закони за движение по пътищата майката и детето нямат никаква вина!!!Малко дете не може да "прибягва" по пешеходна пътека за да осигури по-бързото предвижване на МПС!!! Дано да няма травми на малкото!!!А ситуацията е много проста - Пешеходна пътека тип "Зебра", а шофьор "Магаре" ;)Съд за водача на МПС за нанесените психически и/или физически увреждания!!!
7
0
 
17
 
! Отговори
Не нужен светофар - преди 9 години
ще бави повече.Но пешеходна пътека е необходима - ползва се от учещите в СУ и в Худ. академия, от работещите в Центр.управление на БАН и Парламента, от онези, които ползват услугите на Народната библиотека, а също и от много други граждани, защото само на 20-ина метра от там е спирката на автобуси, с които се стига до няколко от намиращите се извън Центъра големи жилищни комплекси на София.Маса народ върви на върволици там и не всички са студенти с пъргави здрави крачета,та да тичат до подлеза
6
16
 
3
 
! Отговори
Кон преди 9 години
До Анонимен шестак.Чудесен пример за каруцарското мислене не само на този индивид, но и на общинарите, които регулират движението. Чертаят пешеходни пътеки където им хрумне, като злоупотребяват с властта си - по този начин най-често създават конфликтни точки и рискуват живота на пешеходците.За тези индивиди си мисля, че вече са на възраст да не могат да управляват автомобил, поради което не могат ди мисля в общия случай - няма непроходима граница между шофьор и пешеходец.
5
16
 
6
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
На 50 метра от тази пътека е подлеза...Според мен, пътеката трябва да се закрие - още повече, че причинява големи задръствания на кръстовището с "Цар Освободител"
4
5
 
5
 
! Отговори
z преди 9 години
какъв НАДлез, какъв пешеходен сфетофар?там са 10м - от 100 години трябва да има ПОДлез
3
5
 
35
 
! Отговори
3425 преди 9 години
Като пешеходец, абсолютно подкрепям идеята за пешеходен светофар. Там пешеходците не проявяват никаква толерантност към автомобилите и пресичат един по един непрекъснато. Адски е досадно и изнервящо, след като си чакал 10мин. да светне зелено, пешеходците да започнат да се точат като народна песен. Разбирам, че има правила за движение, но основното правило е "толерантност".
2
4
 
30
 
! Отговори
rm преди 9 години
Там трябва да има пешеходен сфетофар!защото постоянно минават хора, хоп един, хоп още един, което причинява сериозно запушване на потока коли идващ откъм "попа", съответно изнервяне и предпоставка за инциденти.Сфетофар, синхронизиран с предния, и да минават хората накуп, а не един по един, и да спират поток от 50 коли.
1
14
 
38
 
! Отговори
Grom преди 9 години
Причината за инцидента е, че 50 метра след светофар и подлез и още 50 метра преди следващия светофар, е направена пешеходна пътека на 6 ленти!!! Като пък е толкова зор да се пресича там - да направят пешеходен надлез!