Нови 103 обекта под видеонаблюдение в София

Вучков: Престъпността намалява с до 40% там, където има такова
Обновена: 22 яну 2015 14:29 | 22 яну 2015 14:29, Красимир Ангелов
5
Нови 103 обекта под видеонаблюдение в София
Снимка: БТА

Системата за видеонаблюдение на Столичната община през тази година ще обхване нови 103 обекта, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която подписа заедно с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков Споразумение за общи действия за поддръжка, интеграция и развитие на системите за видеонаблюдение на територията на София.

По време на срещата вътрешният министър посочи, че регистрираната престъпност намалява с между 30 и 40 на сто в районите, където има камери. Вучков определи като първенец Столичната община в изграждането на Общинска полиция, която ще бъде разширена с допълнителни полицаи.

Вътрешният министър припомни, че системата за видеонаблюдение, собственост на СДВР, се експлоатира от 2006 г., когато е изграден Центърът за видеонаблюдение в столичната полиция. През 2008 г. се разширява полицейската система за наблюдениеq като са обхванати 18 нови обекта.

След подписаното днес споразумение ще стане възможно в рамките на няколко месеца всички функционалности на полицейската система за наблюдение на София да бъдат напълно възстановени, посочи министър Вучков, цитиран от БТА.

От своя страна столичният кмет посочи, че с подписаното споразумението се увеличават усилията за поддържане на системата за видеонаблюдение в столицата. По думите на Фандъкова през последните години Столичната община разработва система за видеонаблюдение, която дава резултати по отношение на превенция и възможност за разкриване на престъпления.

“Работим в тясна координация със СДВР и МВР”, отбеляза кметът и поясни, че в системата за видеонаблюдение са включени 240 училища и детски градини, 19 дома за социални услуги, камери има в 21 от най-посещаваните паркове и обществени места. Така общо над 390 обекта са включени в системата за видеонаблюдение", стана ясно от думите на Фандъкова.

Тя посочи още, че от няколко дни е изграден и действа изнесен център на бул. "България", който има задача да наблюдава подлезите на булеварда, чийто ремонт ще продължи през пролетта. Фандъкова съобщи още, че предстои през тази година да се направи видеонаблюдение в още училища, детски градини, както и в парка на Военната академия.

Ще се разшири видеонаблюдението и в Борисовата градина, по подлезите на бул. "Цариградско шосе" и по бул. "Пенчо Славейков".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
4
 
! Отговори
колио преди 9 години
Тези сериозно ли си вярват че с пет камери ще спрат престъпниците престъпността ще намалее с 90# когато има работа за всички и които не работи 15 дена в чистота.
4
2
 
1
 
! Отговори
морски преди 9 години
Днес от 16 ч. пред президентството ще се проведе протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО у нас и световната агресия на НАТО.
3
0
 
0
 
! Отговори
levrek преди 9 години
dobre. sofia okamerosana veche. :)da slaga dnevni i nostni kameri sledvastata sedmica na ujnia sinor - tam i bez drugo bg mitnicharite otdavna da spechelili ogromna masa pari ot droga i dr. i mogat za vseki meter sinor da imat po edna kamera - hem da gi vijdat kato se katurvat s zilovete i da im prastat elinski helikopteri spasiteli (nali sa oste v eu i nato)
2
2
 
4
 
! Отговори
хари преди 9 години
този човек къде живее, ако няма кой лично да го информира като министър на вътрешните работи, не слуша ли радио, не гледа ли телевизия, не чете ли вестници, та прави такива изявления, че престъпността намалява с 40 %г-н Бучков, ако майка ви я нападат и ограбват през ден, полицая, отговаращ за района, в който живее я посети и я уведоми, че ще намерят виновника и си отиде, но след два дни крадците отново се върнат, колко е намалението на престъпността за вас като гражданин?
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-добрият министър е Вучков. След това е Томислав Дончев.