Строят 16 нови детски градини в София през 2015 г.

Фандъкова инспектира строеж на нова забавачка в кв. "Надежда"
23 яну 2015 16:15, Анисия Иванова
19
Строят 16 нови детски градини в София през 2015 г.
Йорданка Фандъкова. Архив: Булфото

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова обяви, че общо 16 детски градини ще бъдат построени през тази година в София. При посещението си на строежа на нова детска градина в район "Надежда" тя обясни, че задачата в следващите години е да се преодолее недостигът на места в градински групи.

По думите й вече има райони, в които това е станало - „Панчарево”, „Кремиковци”, „Нови Искър”. Чувствително са преодолени проблемите с местата в забавачките и в райони като „Искър”, „Изгрев”, "Сердика”, „Илинден”, както и в „Надежда”, каза кметът.

Новата детска градина в "Надежда" се състои от два надземни етажа и сутерен, плувен басейн, физкултурен салон, детски площадки и вертикална планировка. Общата площ на терена е 6172 кв. м.

При инспекцията на строежа кметът обяви, че в района ще бъдат модернизирани 5 училища, 6 детски градини и ще започне изграждането на нов физкултурен салон. Навсякъде, където е възможно, се кандидатства за европейски средства, обясни Фандъкова.

"Средствата за строителство на тези 16 детски градини са от общинския бюджет. За модернизацията се стараем да се възползваме максимално от европейски средства”, каза още тя. По думите й очаква се отварянето на Оперативната програма "Региони в растеж", откъдето ще дойде финансирането за тези училища и детски градини.

"Проектите са изцяло готови. Ще бъдат обявени и обществените поръчки, за да може максимално бързо да стартира модернизацията на училища и детски градини", уточни кметът.

Фандъкова допълни, че през есента ще бъде завършен строежът на 4 нови детски градини и те ще могат да приемат деца, а другите ще бъдат готови до края на календарната година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
С всичките пари на България и аз мога да стана наи добрият кмет даже с основно образование и всички совиянци ще ми викат браво
15
0
 
0
 
! Отговори
кали преди 9 години
А с какви средства са построени детските градини !!! Защо окончателно не отпадне държавната такса за обучение в детските градини и началните училища , тоест във всички образователни степени !!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дано таксите да са поносими за всички !
13
1
 
4
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Браво на жената. За това ги избрахме. Пък троловете също допринасят за външните инвестиции на Русия в България и трябва да се толерират защото все пак им се плаща. То не е като да вземат Нефтохим и после да е техен. Трола взема може да е Рубли но все пак има някаква стойност и после отива и си купува баничка пълна с холестерин. След това по законите на естествения отбор ще останем само от нашите.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
16 нови детски градини ! Троловете побесняха ! Как може !НИТО ЕДНА ! НИТО ЕДНА ! Долу децата! Да живее БСП !
11
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато построят и окрадат, вече няма да има деца които да ги посещават.
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ква ще инспектира бе? Разбира би нещо от строителство една даскалица по руски език? Стига с тия рекламни статийки. Не е ли ясно че който избере Тиквата той ще бъде спуснат с парашут на кметския стол. Даже и магаре може бъде "избрано". До там я докарахме
9
1
 
7
 
! Отговори
Софиянка преди 9 години
Преди да започвате ново строителство довършете предишните проекти. Улица Витоша от години е направена наполовина - централната и част все още е на чакъл. Няма друга такава търговска улица в Европа.
8
10
 
6
 
! Отговори
художника преди 9 години
Когато данъците ми работят, не ме интересува "комисионната", важното и видимото е, че нещо се върши.Евалла ДАНЧЕ !!!
7
6
 
8
 
! Отговори
Име преди 9 години
Хахаха толкова клиширани ***,че няма на къде... :D :D
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА, некадърницо !
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ама като тая до парка "Заимов" ли ще са? На общински терен-частна!!!!
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедна ви е фантазията софиянци за какво крадене и каква отвратителна корупция става дума.
3
2
 
16
 
! Отговори
очоден преди 9 години
Или само е София е този проблем, защото цялото село е в София и капацитета на градините вече е запълнен, а пък в останалата част от България пустеят?
2
10
 
8
 
! Отговори
очоден преди 9 години
абе, защо като цяло раждаемостта намалява, а пък няма място за децата в градините? аз ли съм пропуснал нещо, че през годините примерно са затворили много детски градини или нещо не разбирам?
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо предшествениците и ги разтуриха и ги трансформираха в нещо друго , а сега ще строим. На герб им дай само да строят, зер комисионните са големи. Само герберски фирми печелят държавните и общински поръчки, други изобщо нямат шанс.