Нов парк с място за цирк и амфитеатър ще има в софийския район "Възраждане"

Общата стойност на проекта е 4,2 млн. лева
7
Нов парк с място за цирк и амфитеатър ще има в софийския район "Възраждане"
Кметът Йорданка Фандъкова на подписването на договора. Снимка: БТА

Нов парк с циркова площадка и амфитеатър ще бъде изграден в район "Възраждане" през тази година, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при подписване на договора за финансиране на проекта.

Паркът ще се намира в "Зона Б-5" във "Възраждане" в близост до търговския център на бул. "Александър Стамболийски", предаде БТА.

Зелената площ ще е 43 дка, ще има паркинг с 54 места, монолитна сграда на две нива за кафе-ресторант,  съоръжение за катерене, амфитеатър за културни събития, зона за циркова площадка, максишах, детска площадка, водна площ.

Общата стойност на проекта е 4,2 млн. лв., като 1,7 млн. лв. са предоставени под формата на заем по инициативата "Джесика".

От тях половината са средства по ОП "Регионално развитие" /2007- 2014 г./, а останалите 870 хил. лв. са от Фонда за устойчиво градско развитите на София.

С решение на Столичния общински съвет проектът е възложен за реализация на общинското дружество "Софийски имоти" ЕАД. Изграждането на парка предстои да започне през пролетта и ще продължи шест месеца. 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо решихте, че като има 54 парко места в обособен паркинг парка ще е за толкова семейства? Дане би, Южния парк, като няма парко места въобще да е лош? или пък Борисовата градина? Я се осъзнайте, попринцип хората не ходят с колите си в парка ... Това е за околните квартали предимно, не се очакват туристи от Люлин и Обеля!А гледам, че много хора от провинцията ги е яд, че София се развива така добре - ами изберете си кмет и кадърна администрация да ви печели проекти бе! НЕстава само с крадене
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чакайте малко, сега това са й казали и това прави, Данчето от край време слуша и папка, сега ще трябват парички за изборите, не е шега работа. Иначе е безобразие, че района е запуснат от 5 кметски мандата. а архитектчето да се вземе в ръце и да направи свестен проект, това комплекс за 54 човека/семейства ли ще бъде?
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази кметица е читава, колкото ланшен самоковски компир.
3
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Данче, а кога ще се сетиш за тоалетни и паркове за кучета, каквито има във всеки европейски град?!? Знам, че да управляваш с акъла си голям град не е като да садиш картофите, ама все пак се напъни!
2
10
 
6
 
! Отговори
див селяк преди 9 години
Пак само за софиянци се мисли. А останалата част на страната? Ако не бяхме ние да храним софиянците... Всичко наготово получават. Ама така е като си избраха читав кмет, а ние още партизаните чакаме.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
леле цели 54 места паркоместа много бе!да не са се обркали 54 места за кафе ресторанта, съоръжение за катерене, амфитеатър за културни събития, зона за циркова площадка, максишах, детска площадка, водна площ мислят ли че са достатъчни и то при наличието на 43 декара