Отварят бул."Черни връх" край метрото в края на август

Новата метростанция трябва да бъде готова през юни 2016 г.
Обновена: 29 яну 2015 14:34 | 29 яну 2015 14:30, Красимир Ангелов
28
Отварят бул."Черни връх" край метрото в края на август
Снимка: БТА

В края на август трябва да бъде отворен за движение бул."Черни връх" при строежа на новата станция "Витоша", която е част от разширението на втората линия на метрото, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя, заедно с директора на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев, провериха изграждането на участъка.

„Ние правим тези проверки, за да сме сигурни, че обектите вървят в срок и ако може малко по-бързо и гъвкаво да се освобождава движението. За мен беше важно постепенно да планираме и възможностите за постепенно отпушване на движението. Това в момента е проблемен район”, посочи Фандъкова.

Още по темата
Тя съобщи, метростанцията, която ще бъде готова през юни 2016 г., ще има седем входа. Столичният кмет припомни, че строителството на участъка започна през август миналата година изцяло с финансиране на Столичната община. Цялото трасе струва 42,3 млн.лв., или 16,5 млн.лв. на километър.

“Участъкът е включен в ОП "Транспорт" и ще се финансира по нея, след това средствата ще бъдат възстановени на общината”, посочи Фандъкова. Тя пресметна, че прогнозното увеличение на пътниците на метрото след завършването на метроучастъка възлиза на над 25 хиляди пътници дневно.

Към станцията с довеждащ транспорт могат да се придвижват и хора от съседните квартали, от тук тръгват и автобусите за Витоша, посочи столичният кмет. Фандъкова заяви още, че  ще бъдат обновени пътните платна на булеварда между ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев", релсовият път, контактната мрежа, електроснабдяването. Предвижда се да бъде направена градинка и детска площадка.

Фандъкова посочи още, че предстои да бъдат извършени отчуждителни процедури за терените по бул. "Черни връх", тъй като той ще бъде разширен с по две ленти до Южната дъга, така че участъкът да стане четирилентово трасе.

По думите й това е една зона, в която се работи много интензивно и в крайна сметка това ще доведе до облекчаване на движението и даване възможност на хората да използват най-модерния екологичен транспорт - метрото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ГошкоУаууу впечтли с неграмотност и простотия ,ама много.
24
10
 
4
 
! Отговори
Гошко преди 9 години
Тоя пък софиянеца кореняк се обади. Ти кво мислиш че да си шофянец е за уважение ли ,бе. Ела по Черноморието да видиш как се гледа на кошниците със софийски номера - като на диви селяни дето паркират на пясъка и *** в гората ,а устата им по голяма от задницата на дебелите им жени. Ква София кви 5 лева , гледайте ,че са "бежанците" от провинцията дето им сече пипито малко от малко ,че иначе отвас кво ше излезе мързеливите шопи дет по цял ден пият шуменско в борисовата и продават семки за по1че
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъжната истина за София е, че истинските софиянци отдавна емигрираха и освободиха място в столицата за амбицозни ***, които прииждат на орди от цяла България. Те са съгласни да работят и за 1000 лв, само и само да се сдобият със заветния софийски номер на таралясника си, та като се приберат в събота на село да се правят но софиянци. Ако има пред кого де - щото те и съседите им селяни и те дойдоха в София. Тъжно, но факт.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки нормален човек знае, че послушницата Фандъкова беше сложена на кметския столи от Мутрата с единствената цел да замете следите на колосалните кражби от строежа на Метрото, които достигат до 1.5 - 1.8 млрд лв.Следващата кражба, която се подготвя е да се откраднат 1 млрд пари на данъкоплатците с прославутото саниране, за което няма нито ясни правила, нито ясни критерии.
21
5
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 9 години
Софиянец не се става--Човек се ражда софиянец, но не се ражда гражданин и столичинин, просто се ражда софийско ***.Да се родиш в София не е достатъчно, трябва да израстнеш, а повечето кореняци софиянци дори не могат да говорят правилен български език.
20
4
 
8
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
Тези селяни Борисов и Фандъкова мразят истинските софиянци--Тъй наречените истински софиянци са същите селяни като останалите, че и по-зле - повечето са полувчовечени шопи, както е казал Иван Вазов!
19
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Софиянец не се става. Или си - или не си. Борисов и Фандъкова не са. Мякалниците, които наводниха София, също не са. Те са само временно пребиваващи.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
София трябва да се управлява от софиянец/iсофиянка. Тези селяни Борисов и Фандъкова мразят истинските софиянци, затова играят сечено и съсипаха града ни. И го напълниха със селяни като тях самите, за да се открояват на фона им.
17
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
С кръговото при Телевизонната кула, целият трафик се изсипва на светофара на Драган Цанков и Евлоги Георгиев и се налага и пешеходците и шофьорите да чакат по 8-10 минути. Толкова ли е трудно това нещо да се беше предвидило по-рано.Отпушваме едно - запушваме две. Типично за некъдърниците.
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА, некадърницо. Ти и шефът ти превърнахте София в помийна яма.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Метрото не е трамвай, но това не го разбраха герберастките глави. Идеалният вариант е над метрото да се движи трамвай и на една спирка на метрото да отговарят 3 спирки на трамвая.
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова запя познатата песен. Идват избори и е време да се хвали колко много е направила, а по-добре колко много ЩЕ направи, щото направеното не е много. При това трябва да се режат лентички и да се пъчат гърди по телевизиите, най-добре по 5-6 ленти на всеки 100-200 метра от метрото. Никъде по света не правят по подобен гламав начин ремонти и строежи, без да осигурят алтернативни трасета. Само в София ГЕРБ и Фандъкова затварят съседни основни трасета по възможност за по-дълго време и се хвалят
13
3
 
9
 
! Отговори
Teo преди 9 години
До РинаСлед като направят метрото до мола горе , трамваите стават излишни абсолютно и участъка от мола до Кошарите просто може да се направи двулентов - там място има!Така ще се отпуши целият трафик от НДК до околовръстното и от Вапцаров в двете посоки. Идеята е добра , стига сте хейтили.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Vsichko bih dal da izlezna ot provinciqta i da jiveq v Sofiq!!
11
6
 
26
 
! Отговори
До Анонимен преди 9 години
Ей селянин смотан , добре че е Фъндъкова да оправи София. От както е кмет столицата върви само нагоре от към инфраструктура.
10
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази смотанячка колкото по-бързо се разкара от кметското място толкова по-малка корупция и слугинаж на Тиквоний Безобразни.
9
9
 
10
 
! Отговори
ЙФ преди 9 години
Почна с мантрите Юрданка, плочата е заредена и до изборите ще е така. Сценаристите Диковци и Христовци само навиват пружината
8
18
 
12
 
! Отговори
Рина преди 9 години
тия кирливи 250м от рума до хладилника ще ги мотат още година и половина? Безсрамие. И за кво са й 100хиляди входа на станцията. Да не говорим, че самия черни връх е тесен като девица от околовръстното до кошарите, което само по-себе си е огромен проблем. Барем метрото да правеше горе връзка със 111 на околовръстното - да разбера мотането до 2016та. Тия пак смотват нещо. Не може да се хвалят за всеки 200метра метро. Да бяха направили няколко километра, а не само да се тупат в гърдите.
7
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който не е от Софията да не го коментриа новината моля.Както ние не го коментираме новината за другото град на България.Секи да си знае града.Като сакате метро да си бехте напрвили.Нема да ни барате проблемите.
6
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В София вече софианците са малцинство. Всеки почти е дошъл отнякъде. По говора ще ги познаете. Не че нещо, ама и се надуват, че са от Софето. То не че София ми харесва, ама тук е концентрирано всичко, политика, култура, пари, икономика...Но иначе е ад.В Пловдив е много по-спокойно, има и някакъв аристократизъм.За мен столица си е Велико Търново.Има атмосвера на столица.А София има атмосвера на кв. "Христо Ботев".