Стикери за коли-нарушители: "Наглостта не е увреждане"

Оказало се, че софиянци масово паркират на места за инвалиди
Обновена: 26 фев 2015 19:40 | 26 фев 2015 19:35, Веселина Йорданова
133
Стикери за коли-нарушители: "Наглостта не е увреждане"
Снимка: архив, БулФото

Софиянци масово паркират на местата, предназначени за автомобили на хора с увреждания. Това показа проверка на Центъра за независим живот и Българската асоциация на пострадали при катастрофи, с подкрепата на "Пътната полиция".

От Столичния инспекторат обещават проверки веднага след празниците, съобщи БНР.

Резултатът от проведения експеримент доказва, че върху четири паркоместа за 2 часа са паркирали 15 автомобила и само един водач е имал право да се възползва от синята маркировка.

Инициаторите на кампанията подготвят стикери с надпис: "Наглостта не е увреждане". Те приканват гражданите, ако притежават такъв стикер, да го залепят на стъклото на автомобил, паркиран неправилно.

Капка Панайотова от Центъра за независим живот коментира: "И се надявам, който го намери на стъклото си, да помисли поне за секунда каква трудност причинява".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Румен инвалид преди 9 години
До Анонимен и аз давам 500 ,на който инвалидизира анонимния до моите проценти - 76 % , за да дойде в нашия отбор и да си паркира на воля на местата за инвалиди.
53
0
 
1
 
! Отговори
Пешо Пора преди 9 години
До Кико къ'ф стикер баце, Направо два пъти с ключоветеи после за пребоядисване.Споко ако си много отворен и 4 те гуми и става недвижима собственост. Ако те набарам, че танцуваш казачок, оти те знам къ'ф си мечок.
52
0
 
2
 
! Отговори
емилчо преди 9 години
Кви стикери, кви пет лева. Само с кирка набучена в колата на наглите ще спаси положението.Само с простащина се лекува простащина. Друг чалъм в БГ няма!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Къде могат да се купят такива стикери? Бих взел доста.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стикери?!? Това не е ли на български ЛЕПЕНКА!?!
49
5
 
11
 
! Отговори
Стикер преди 9 години
Готина инициатива, само че софиянците не паркират така, а ***, които решиха,че са софиянци!!! Софиянците вече отдава живеят по света!!!
48
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И разберете,който и град да стане столица пак ще се превърне в помийна яма.Всичката *** от София ще се премести там и ще се видите в чудо.
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да си истински Льольо,за да наричаш софиянци шопи.60%зверски мякат,останалите са макета,музовири,власи,*** и бежанци от цял свят.София привлича всякаква ***.Колкото до паркирането на инвалидни места най-нагли са ония селяни със скъпи коли.Синът на Тунчер Фикрет Али известен на простолюдието като Тони Стораро заяви,че е носител на наградата на Пайнер и може да паркира на инвалидно място.Селски мутри и мутреси спират както им падне.
46
7
 
7
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
В софето ако караш по правилата и 100% си причинил катастрофа. Там оправия няма. Всеки си мисли че е във филма бързи и яростни и кара както си иска. Там оправия няма, по добре да ги заринат с булдозер докато спят всичките шопи и да си направим друг град столица. От софия полза няма, само *** там се въдят. Омишлено пиша софия с малка буква - не заслужава даже и главна да сложа. Пълен минус е всичко там. Като почнеш от хората та до пътната им мрежа
45
4
 
4
 
! Отговори
Льольо преди 9 години
"Оказало се, че софиянци масово паркират на места за инвалиди"Че те са си инвалиди всичките бре, к'во толкова е станало че паркирали на места за инвалиди? Те са си инвалиди.... егати новината.
44
7
 
0
 
! Отговори
az преди 9 години
Stranen pi ar
43
1
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 9 години
Тука контрол няма от 25 години Защото всичкото е Кьор Фишек Тук за Неправилно Паркирване Могат да ти надерат боята колата или най малкото да ти Нацъфкат Гумите Тук законът е се изпълнява на Лични Начела ТАКА ЩЕ БЪДЕ ДОКАТО ЗАКОНЪТ И НЕГОВОТО СПАЗВАНЕ НЕ СТАНЕ ЗА ВСИЧКИ ЕДИН
42
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** резила! Повечето хора заемат страната на нарушителите. СРАМ И ПОЗОР! Ето затова от България никога няма да стане нормална държава и само ще има да цъкаме с език и да викаме колко хубаво било по света. Хубаво е защото там хората зачитат правилата и се налагат наказания на нарушителите, а тика контрола е страшно занижен.
41
0
 
0
 
! Отговори
Ъъъъъъъъ преди 9 години
МИИИИ СЯЯЯЯЯЯЯЯ ДЕ СИ ВРЪЗВАМ КОНЯЯЯЯ
40
0
 
0
 
! Отговори
до 73 преди 9 години
На кола без шофьор!
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма политически интерес да се реши проблемът Щото Батьовците си спират дет им е кеф В една държава в която не цари редът и законът Цари Глупоста и Анархията
38
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Забрана за паркиране на синьо място в закона НЯМА. За 2 часа на 4 инвалидни места е паркирал само един инвалид, това трябва да ви говори нещо. 99,99% от инвалидите в БГ нямат коли.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами в държавата къде е таз Полиция Тя за какво е Активисти Като в Една държава не работят Органите на Реда Работа започват Активистите Бах маму до де стигнахме
36
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давам 500 лв на човек, който осакати АКТИВИСТ.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като няма в България Полицейски органи който да си вършат съвестно работата И общини който да си оправят пътищата с обозначи техните добре очертани Паркинг Зони и Общинска Полиция която да контролира тези зони Колкото и Активисти да се На въдят проблемът на въпроса няма да се реши Дори ще става Личен и Проблематичен Държавата в този случай не е в помощ на гражданинът на една страна То е в негова пречка и Проблем Доживях да чета и тъкива тъпотий в вестниците Боже Пази България