Влакчетата на метрото до летището вече вървят изпитателно

Фандъкова: Общо 90 хил. души ще го ползват допълнително
27 фев 2015 16:44, Анисия Иванова
54
Влакчетата на метрото до летището вече вървят изпитателно
Йорданка Фандъкова провери строителството на метрото до Летището. Снимка БТА

Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че тази седмица са започнали изпитанията на влакчетата на метрото до Летището. В началото на април се очаква да се пусне линията до Бизнес парка. На инспекция на строителството днес градоначалникът съобщи, че строителството на двата участъка приключва – 99% е завършен обектът до летището и 96% е завършено трасето до Бизнес парка в ж.к "Младост“.

"Общо 90 хил. души ще ползват допълнително този най-екологичен и модерен градски транспорт", заяви кметът. По думите й от април месец пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 минути. Жителите на ж.к. „Дружба" ще могат да слязат до центъра за 15-16 минути, подчерта Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Още по темата
Тя обясни, че предстои промяна на движението на градския транспорт в района.

"Дискутирано е с гражданите и с бизнеса, който има офиси тук в тази зона, да се направи реорганизация на движението на градския транспорт, така че всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през ж.к. „Дружба", да имат съприкосновение с поне една станция на метрото", уточни тя.

Има известни промени в движението на някои автобусни линии, така че хората да може да имат най-доброто придвижване до метростанция, допълни кметът на София. 

Тя отново повтори, че над 94% от средствата са безвъзмездно европейско финансиране. Продължава се строителството на участъка по бул. "Черни връх" и продължението на втората линия до ул. „Сребърна”, обясни кметът.

"Очакваме да бъде освободено движението по булеварда в края на август. Говоря за наземното движение и да продължи подземното изграждане на станцията. Срокът за тази станция и този участък е средата на следващата 2016 г.", каза още Фандъкова.

Кметът допълни, че до края на годината трябва да започне строителството на третия лъч на метрото в централния участък, който е и най-тежък - от Малък градски театър през централната част на столицата до ж.к. „Красно село".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
0
 
! Отговори
ж преди 9 години
А КОГО ЩЕ ВОЗИ 84 ОТ СЛАТИНА?ХОРАТА ОТ ЦАРИГРАДСКОТО ПЕША ЛИ ЩЕ ХОДЯТ ДО АЕРОГАРАТА?КОМИСИЯТА ПО ТРАНСПОРТ И ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ИЗОБЩО ПОЗНАВАТ ЛИ СОФИЯ.
39
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 9 години
ЗАЩО НЯМА ТОАЛЕТНИ НА МЕТРОСТАНЦИИТЕ ,ДА НЕ БИ ДА СЕ ВОЗЯТ РОБОТИ. А, да возят се хора които таковат около метрото.
38
1
 
5
 
! Отговори
bgair преди 9 години
bravo, kmetke! chestito na sofiancite i vse hubavi sluchki da im se sluchvat s novia transport!
37
1
 
2
 
! Отговори
Ръб преди 9 години
А до Перник кога?
36
5
 
0
 
! Отговори
do 37 преди 9 години
нали забелязваш, че метрото е само с руски влакове (преференциално)
35
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По света има метро преди 100 години, а в статията говорят за най-модерен транспорт. И слизане до града.....за какво слизане говорим от къра до мегдана ли? ....Страшно модерен транспорт, само в София и при това предстоят години наред още работа, а за метро в Пловдив и Варна...дори не се и говори.
34
11
 
5
 
! Отговори
me преди 9 години
И кво, сега влаковете ще са на колко на 15 минути ли? Щото в момента извън пиковите часове са на 8-9. А ако не се пуснат допълнителни влакове няма как да се увеличат броя спирки без да се увеличи и интервала. Супер, накрая тъпите влакове ще станат като извънградски рейсове на по 40 минути.
33
11
 
10
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Най-накрая едно хубово нещо да направят в София .
32
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-малоумното е,че спирката се намира на входа на 2-та квартала и трябва да пътуваш 1- мин с автобус,за да стигнеш до нея
31
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За крадливата мафия ГРОБ гласуваха около 15% от българите. За същата не гласуваха около 85% от българите.Така, че айде у лево - народът не ви иска, дори тези които гласуваха за вас го направиха защото просто нищо свестно не се предлага на политическата сергия.А също така голяма заслуга за тези заветни 15% имат и бокомедиите, царе на слугинажа.Иначе метрото е нещо полезно, но то е построено с парите на всички българи, а не от джоба на Винету Кратунов.
30
10
 
28
 
! Отговори
eeha преди 9 години
екстра си е метрото! браво!
29
2
 
10
 
! Отговори
Oksimoron преди 9 години
E nali na bratoev mu postroiha kushta ,
28
16
 
11
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 9 години
Абе, лъже тая Фандъкова, половинага релси липсват от метрото. Сигурно ги е продала и е купила НЛО на внучката си.
27
35
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето селяни надошли през последните няколко години в София си мислят, че светът започва от Бойко Борисов и че той е построил метрото. Истината е, че работата по Софийското метро започна през далечната 1978 година с изкопните работи до бул.Драган Цанков, където сега е метростанция Стадион Васил Левски.Метро се строи много години - това, което не се вижда под земята е и най-трудното за изпълнение. Боце облицова 2-3 станции и се снима с ножицата, което не означава че е построил метрото.
26
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Геребастите са толкова жалки и смешни, чета тука че нашето метро било по-хубаво от тези в Лондон и Париж. Жалка история ... то бива ПР, бива, ама и селяните и неграмотниците в БГ, които ги избраха взеха да попривършват.
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онбашиятаХайде разгледай малко и се порадвай: dnes.bg/mish-mash/2014/11/25/metrostancii-kato-v-prikazka.246433
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До До онбашията (23)Може да се краде, може и още как. само дето ти не знаеш как. А те знаят много добре.
23
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фандъкова, колко пари откраднахте от метрото?Що не оправи поне един тротоар в центъра?
22
6
 
16
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Ще го ползват, ама еднопосочно.....
21
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега остава и да съобразят работното време на метрото с 1 час време за излизане от най-късните пристигащи полети в полунощ и ще се изумя напълно. Както и с ранните сутрешни полети, дето излитат в 6ч., за които трябва да си на летището между 4,30 и 5ч.Ако и това направят, метрото ще е пример за това как може хем да се краде, хем и нещичко да се направи в полза на обществото.