Кола отнесе велосипедист на "Орлов мост“

Човекът е откаран в "Пирогов" в тежко състояние
17 апр 2015 11:25,
21
Кола отнесе велосипедист на "Орлов мост“
Снимка: архив Булфото

Лек автомобил рани тежко велосипедист в центъра на София снощи.

Инцидентът е станал малко след 22 часа, съобщи БНТ.

Според първоначалната информация велосипедистът се е опитал да пресече бул. “Цар Освободител” малко след кръстовището на Орлов мост.

Той е откаран в “Пирогов” в тежко състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Шофьор и колоездач преди 6 години
Откога велосипедната инфраструктура в София цъфна и върза, че вече намираме безброй кусури на това, къде карат колоездачите?Ето ви нещо за размисъл - обяснете ми как бихте преминали с колело в зоната между Лъвов и Орлов мост, без да карате по зверски натоварените улици или по тротоарите? За по-интересно опитайте да си спомните и последния път, когато сте карали колело преди да напишете отговора.Ами чаршиите на Витошка, дето са заградили цялата улица, не ги ли видяхте? А гъзарските коли напреки
18
0
 
2
 
! Отговори
От тия с колелата преди 9 години
До ИванчоНа "Витоша" няма и табели,че е алея за кучета,ама кучетата със или без стопанин са доста.Ще ги глобиш ли и тях...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"велосипедистът се е опитал да пресече бул. Цар Освободител малко след кръстовището на Орлов мост"Следователно има два варианта:1. Велосипедиста е пресичал като пешеходец (бутайки велосипеда си) на непозволено за пресичане място.2. Велосипедиста е управлявал ППС (карал си е велосипеда) и е извършил престрояване отнемайки предимство(чл45 ППЗДП) и евентулно е пресякъл непрекъсната двойна линия(чл35 ППЗДП).При в1 - сложен казус. При в2 - виновен е водача на велосипеда (дори само по чл45)
16
2
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 9 години
17 и аз съм така с автомобила, освен това нямам и акт още, вече 8 години. Като съм с колата като подминавам велосипедист го правя на поне на 2 метра разтояние и нямам проблем с тях. Като съм на колелото аз, се е случвало да ме разминат на ужасно малко разтояние. Плюс това да кажа само че когато велосипедист кара до тротоара и лентата е за завиване надясно, велосипедиста иска да продължи направо, автомобила трябва да спре и да изчака велосипедиста да продължи преди да завие. Моля ви научете това.
15
0
 
8
 
! Отговори
виц от дядо ми преди 9 години
Гарабед е на шофьорски изпит. Кара, кара, по едно време спира на кръстовище.- Гарабед, защо спираш? Не виждаш ли, че си с предимство?- Знам че съм с предимство, ама другите знаят ли?Вицът не е смешен (от дядо ми е, все пак, лека му пръст), ама се придържам към идеята и до ден днешен, без значение дали съм пешеходец, шофьор или велосипедист. Очите винаги на четири, винаги допускай, че е възможно тези около теб да са ***. В резултат - 12 години без ПТП.
14
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И шофьор съм, и велосипедист съм. Повече второто. Като велосипедист нямам особени оплаквания от шофьорите. Препоръка към шофьорите - заобикаляйте отдалеч велосипедистите, те са на две колела, не са много стабилни, особено на неравните и надупчени градски улици. Като шофьор казвам, че повечето проблеми с велосипедисти идват от младежи и деца. За тях колелото не е средство за придвижване, а за игра и те не участват в движението, те играят. Препоръка към велосипедистите - бъдете видими и предвидими
13
8
 
21
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Нито един велосипедист не познава и не спазва правилата. По-големия проблем е че НЕ ПОЗНАВАТ правилата. Затова ги блъскат..... Например по закон се глобява ако някой кара велосипед на пешеходна зона -- вижте на витошка какъв слалом си правят и дали полицаят дето чопли семки в колата там им прави забележки.. не говорим да им пише акт. И с наглостта и необразоваността си, велосипедистите дори се карат на пешеходците че не им правят път.... резил
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очевидно в случая цялата вина е в велосипедиста, но защо не глобяват велосипедистите каращи по тротоарите?
11
2
 
18
 
! Отговори
провинциалист преди 9 години
До АнонименАз карам кола, карам и велосипед. От опит мога да кажа че макар и да се променя бавно шофьорите все още не гледат на велосипедите като на участници в движението, отнемат предимство, засичат. И както чета повечето коментари има масово невежество по въпроса как трябва да е екипиран велосипеда, за да излезе на улицата. Не забравяйте, че винаги при подобни инциденти велосипедиста е потърпевш. Не знам шофьор да е влязъл в болница, заради удар с велосипед.
10
13
 
30
 
! Отговори
sdsada преди 9 години
Велосипедистите в София са изключително НЕПОДГОТВЕНИ и НЕОБРАЗОВАНИ, но за сметка на това ЗВЕРСКИ НАХАЛНИ!!!!!!!Крайно време е да започнат, да бъдат ГЛОБЯВАНИ!
9
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма хора които карат коли из София и да не псуват велосипедистите. Нахални, нагли, не спазващи никакви правила, каращи срещу движението, прелитащи по пешеходните пътеки а трябва да бутат колелото, без жилетки, с маневри без да сигнализират и простотия до шия!!! Как да опазиш такъв *** който прави на пътното платно каквото му скимне???
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 6В гръб ли го блъсна или отстрани? Велосипедиста спазваше ли сигналите на светофара? На кръстовището ли пресичаше или не? Велосипедиста пресичаше ли платната напряко като преминава през двойната непрекъсната линия по средата или се движеше в посока на движението?
7
6
 
4
 
! Отговори
провинциалист преди 9 години
До rosenАбе няма да ли да спрете с тези рампи- единствено значение за кой е виновен има кой е минал на червено на кръстовището.
6
7
 
10
 
! Отговори
провинциалист преди 9 години
До СофиянецСофинецоо, запознай се със ЗЗП, преди да коментираш.1.)Чл. 80. (Изм. ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) Водачът на велосипед е длъжен:1. да ползва светлоотразителна жилетка при управлението му извън населените места, през тъмната част на денонощието и при намалена видимост;2.) Велосипед на кръстовище с или без подлез е ППС и трябва да се отнасят с него като такова.По малкото информация, която е дадена не можем да кажем кой е виновен велосипедиста или шофьора.
5
6
 
10
 
! Отговори
rosen преди 9 години
Аз бях там и мога да кажа ,че гледката беше ужасна.Човекът го блъснаха на около 10 метра след кръстовището на орлов мост(посока Софийския Унивеситет).Вина имат и двете страни защото шофъора караше с несъобразена скорост ,а колоездача изкочи на булеварда при положение ,че има подлез с рампа точно до него...Колата беше помляна ,сами можете да си представите за какъв удар става въпрос.Дано се оправи човека !!!
4
10
 
5
 
! Отговори
ЦЦ преди 9 години
шофьора бил ли е с фарове?
3
5
 
44
 
! Отговори
Софиянец преди 9 години
Както обикновено, от днес.бг са си оставили ръцете когато са писали статията, но от малкото информация можем да направим следните предположения:1. Почти със сигурност велосипедистът е карал без сигнална жилетка (при това в тъмните часове)2. Пресичал е булеварда неправилно (тъй като отдолу има подлез, с рампа).Тоест, както обикновено ще мрънкаме колко са лоши шофьорите, а в случая нарушителят е велосипедистът.
2
19
 
9
 
! Отговори
a преди 9 години
Карат ги тези коли като за последно. Погледнете сгазените гълъби и кучета колко са много. Кара се в населени места и малки квартални улички с 80-100. Полиция няма
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера мен пък за малко не ме отнесе велосипедист на тротоара.