Пътният кошмар за столичния ж.к "Дружба" свършва

Утре пускат движението след ремонта под бул. "Христофор Колумб"
24 апр 2015 19:17, Александър Попов
10
Пътният кошмар за столичния ж.к "Дружба" свършва
Снимка: Bulgaria On Air

След близо три седмици ремонт авариралия колектор под булевард "Христофор Колумб" приключи, а движението по пътния участък ще бъде възстановено в събота сутринта.

Още по темата

При връзката между стръмен и полегат участък, което е оформено като праг, в следствие на силата на водата с времето се е образувал отвор в дъното на канала, през който е изнесена земна маса. В по-малка степен подобни дефекти се наблюдавали в различни участъци на колектора, обясниха от "Софийска вода".

"Екипите на компанията срещнаха сериозни затруднения при достигане до колектора - много от ревизионните отвори на каскадата са били затрупани още през 70-те години, когато е асфалтиран този участък от пътя. Някои отвори се намериха на около 1 метър под нивото на пътя, други на дълбочина над 2 метра. По време на Великденските празници две ревизионни шахти бяха изградени до нивото на пътя, за да могат да бъдат достъпни за преглед. Също така беше изпълнен специален отвор с диаметър от 2 м, за да е възможно ефективното доставяне на строителни материали за ремонта на компрометирания участък", допълват от дружеството.

Строителните дейности са се извършвали в изключително затруднени условия, под земята, по дъното на колектора. Били са приложени сложни инженерни решения за отклоняване на отпадъчните и дъждовни води, които се събират в съоръжението от различните части на ж.к. "Младост".

Целта бе осигуряване на пълна безопасност на работещите по строежа, казват от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
7
 
! Отговори
икономист преди 8 години
Бре , бре у бре...еее...еее , червения *** разбира и от водопроводи и канализации . Толкова много акъл , че прелива чак . Интересно как с такива умни хора от БКП-БСП-ДС сме най бедната държава в Европа . А забравих , защото Правешкия овчар не е на власт , иначе ехе е е да сме първи по простотия .
6
0
 
6
 
! Отговори
dsdsada преди 8 години
До vinetuАбе, лаячи...не ви ли писна, да цапате, без да сте погледнали дори за какво става дума?КОЙ Е рязал лентичка на тоя участък?ТА той не е ремонтиран от байТошово.....хванете да отворите една карта, преди да коментирате
5
1
 
10
 
! Отговори
optimist преди 8 години
Рекордно бързо го оправиха! Очаквах да е към Коледа :)
4
2
 
18
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Аз си ползвах метрото и не усетих проблема. Хем се оплакваме от задръствания, парите все не стигат, пък никой не слиза от колата, трудно ми е да го разбера това.
3
2
 
21
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
На тия преди мен дето грачат, че този участък бил ремонтиран - кретенчета глупави, беше ремонтиран моста към летището, а въпросния участък не е виждал ремонт сигурно от как е направен. Хайде бягайте да си тролите на друго място.
2
17
 
9
 
! Отговори
vinetu преди 8 години
А кога ще свърши кошмарът, наречен "ГЕРБ"?Помните ли кой се снима на ремонтирания булвард, кой му отряза лентичката?!Къде е сега?Защо не се снима с отворените ями е не обясни за какъв са отишли парите тогава?!
1
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли ленторез и свита да открият ремонтираният участък. Нищо че ремонта е направен от частна фирма притежаваща Софийска вода и не влагаща никакви средства да подръжка и модернизиране на трасетата, но пък начисляваща във фактурите ни за вода над 60% загуби.