Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента

Условията на труд в болницата са нечовешки, упрекна адвокатът й
Обновена: 26 апр 2015 10:01 | 26 апр 2015 09:46,
238
Акушерката, удряла бебето, не си спомняла инцидента
Снимка: архив, Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била бебе в болница "Софиямед”, няма спомен от нощта на инцидента, твърди адвокатът й Владислав Янев пред Нова телевизия.

По думите на Янев жената си спомняла единствено, че детето й направило впечатление, че то не изглежда добре и има жълтеникав тен.

Още по темата
"Тя се е чувствала изключително затормозена и не на себе си. Изживяла е някаква криза, която тепърва ще се установява – дали е имала някакво психично заболяване или моментно състояние на невменяемост. Тази жена е била поставена в ненормални условия на труд”, коментира Янев. Адвокатът заяви, че ще пледира за невменяаемост единствено, ако има основания за това.

По думите на адвоката Ковачева е съсипана и в тежка криза. В такава криза са и близките на Емилия. Той предположи още, че се е отключил някакъв психиатричен синдром при клиентката му.

Янев коментира още, че немотията е накарала Янева да поема тежките 24-часови смени, а условията на труд в болницата са нечовешки.

"Преди доста години Емилия е станала вдовица, отгледала е сама две деца. Непрекъснато е работила, родителите й са с влошено здравословно състояние”, разказа още Янев. Той съобщи, че доходът на човек в домакинството на Емилия е 270 лв.

Според адвокат Янев случаят с битото дете поставя важни въпроси обществени въпроси, които трябва да бъдат решени. "Изразяваме своята съпричастност към болката на родителите и дълбоко съжалявам за това, което им се е случило”, заяви той.

Адвокатът коментира и клипът от побоя над бебето, разпространен в интернет. По думите му това е станало незаконно и поставя въпроса колко качествено се води разследването.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
1
 
! Отговори
демокрация преди 8 години
Че е ужасно, ужасно е, но защо не се погледне по-дълбоко, винаги в БГ се гледа повърхностно. Че условията са я смачкали, тежък труд по 24 часа и това ден след ден, добрите капиталисти те изцеждат до изтощение и изперкваш в един момент... но нали вече ни управляват умните и демократичните и всичко е прекрасно!
139
0
 
0
 
! Отговори
rea преди 8 години
Ne mojah da izldedam klipa....tova e otvratitelno i nishto ne opravdava tazi jena....ne moga da povqrvam, che ima takiva hora. Ta tova e 4-dnevno bebe...po dqvolite...P.S. Izvinqvam se za latinicata
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Emi, kato raboti kvalificirana rabora za bez pari e normalno da izperka
137
0
 
4
 
! Отговори
ivan преди 8 години
taia mrasna gadina zaclujava smartna prisada po nai jestokia na4in
136
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Молете, се да не ви застига! Преди 4 години мой братовчед, тогава на 20 години, отлючи шизофрения. Изпадаше в агресивни състояния, само към определени хора. Наколко пъти го арестуваха защото мислеха че е дрогиран, а в районното го смилаха от бой. На другия ден го пускаха, а той не си спомняше нищо. И така до слеващата криза. Всичко това от спокоен живот. Сага, след дълго и скъпоструващо лечение, защото не се поема от ЗК е добре, учи и работи.
135
3
 
7
 
! Отговори
кво преди 8 години
До "До *** 169",Като дъщерите й са достатъчно големи (което е вярно), защо защитниците й се опитват да я изкарат измъчена горката психарка, че трябвало да се грижи за тях? Те не могат ли сами да се грижат за себе си? И дори за майка си? Или казваш, че не могат защото едната е наркоманка, а другата кой знае каква....?
134
2
 
3
 
! Отговори
Идеалист преди 8 години
Доста хора са полудели. Направете си труда сутрин да преброите колко човека. които срещате, си говорят сами! По простому - тя е изпращала. Скоро в Германия осъдиха мед. лице убил по време на работа няколко дущи!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросът е- вменяема или невменяема е била акушерката в момента на действието.Как се доказва това в съда?Тя нищо не помни-колко удобно.Има нещо много гнило в съдебната ни система.Изобщо не става дума за всички пропуски в сигурността на БГ болници.
132
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо съм потресена от видеото и никакво извинение не мога да приема .... Никакво!!!
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки е изпадал в такива кризи, всеки е усещал прилив на негативна емоции и загряване на тялото от нерви, причинени от стрес и преумора! НО когато се случва нещо такова има 100 алтернативи,за да не направим някоя глупост! Елементарно е да прехвърлим проблема на някой друг, вместо да реагираме неадекватно! По повод случая с акушерката! Можеше да събуди майката или да извика помощ от друг щом се е усетила че е няма да може да се справи със ситуацията и излиза извън контрол!
130
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз гледах видеозаписа от камерата най-съвестно, както мисля, че трябва да направи всеки гражданин.Нито веднъж не видях тази жена Емилия Ковачева да изпълни професионалните си задължения на акушерка - тоест - да преповие ако се налага някое бебе, да го нахрани, да го гушне и успокои.Вместо това видях следното - Емилия Ковачева съвсем ясно се вижда - пуснете си клипа на тв-то, системно, изключително хладнокръвно и с отработени движения преби едното бебе.На няколко пъти.Врамките на два часа.
129
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 165Комунизмът си отоде преди има няма 25 години. Аз предлагам да обвиним в този ред на мислуи и феодалния строй. Комунизмът нямя нищо общо. Деянието е потресаващо и ако бъде оправдана поради временна невменяемост, ще загубя и малкото ми останало уважение към тази държава. А към адвоката: защо не си представиш, че на мястото на бебето е твоето дете или внуче? И още един въпрос: как спиш нощем?!
128
5
 
9
 
! Отговори
Миличката тя... преди 8 години
Сега я оправдайте. Милата тя. Нечовешки условия били в болницата - ами да напусни. Или да набие директора на болницата, не да бие бебета. Преди няколко дни пишеше, че била направила пълни самопризнания, ама явно амнезията я хвана. Ненавиждам съдебната система, а най-много от всичко мразя адвокатите. дайте направо да осъдим детето, че се е родило, пък на всичкото отгоре си е позволило и да плаче. ДОПОВРЪЩА МИ СЕЕЕЕЕ!
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези които не им се вярва че тази ДОБРА жена е направила такова ужасно нещо да видят видеото в YouTube. А пък на нея ако не и мине номера с психичното разтройство и преумората предлагам вариат две: обладана от демони така може и повярваме
126
2
 
4
 
! Отговори
усъмнен съм преди 8 години
Наистина, как точно е паднал мъжа и от скелето - сам или тази, побойницата на бебета, му е помогнала?Опитът ми показва, че такива случайно разкрити садисти имат още много, което крият.
125
1
 
7
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Не си спомняла инцидента? Да бе, да! А в карето "Още по темата" има заглавие: Акушерката удряла бебето, защото плачело и я дразнело. Едното изключва другото.
124
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1. как е умрял мъжът й???2. соц. грижи да отнемат децата й!3. този глиган да се застреля!възстановяване на смъртното наказание!!!
123
2
 
5
 
! Отговори
Сър Пичук преди 8 години
Знаеме великите методи за поучаване и възпитаване на младото поколение през камунизма.
122
1
 
2
 
! Отговори
до 168 преди 8 години
животни - резерват
121
4
 
8
 
! Отговори
до 165 преди 8 години
При комунизма беше изключено такова нещо да се случи. Народът изтрещя именно по времето на така нареченета "демокрация".