Метрото качва още 32 000 пътници до Бизнес парка

Новата отсечка ще намали времето за пътуване до "Младост" 4
28 апр 2015 07:44,
77
Метрото качва още 32 000 пътници до Бизнес парка
Снимка: архив, Булфото

Още 32 000 пътници ще ходят всеки ден на работа с метрото от 8 май. Тогава ще е готово разширението на подземната железница до Бизнес парка в столичният квартал "Младост" 4.

Отсечката ще има 3 метростанции. Първата спирка ще е пред магазин „Деница” и се нарича „Александър Малинов”. Втората ще е пред хипермаркет „Хит” на кръстовището на улиците „Москов” и „Балан”, а общинарите са избрали за име „Акад. Александър Т. Балан”. Последната станция ще е „Бизнес парк”, където до края на май ще е готов и паркинг за 110 коли.

Още по темата

В началото на април общината пусна и отсечката до аерогарата. Въпреки че разклоненията са две, един влак ще пътува към летището, а следващият - към Бизнес парка, а последната обща спирка преди разклонението е станция „Младост” 1.

Двата участъка струват 119 млн. евро и са финансирани по Оперативна програма „Транспорт”.

Според прогнозите на „Метрополитен” новите станции ще намалят замърсяването на въздуха с 11 000 т вредни емисии годишно, а шумът ще падне с 15%.

В момента се строи продължението на втората линия с още една станция до ул. „Сребърна”, която ще е готова през юни 2016 г.

Още тази есен ще започне строителството на най-тежкия участък от третата линия на метрото - трасето от бул. „Янко Сакъзов” до кв. „Красно село”, който ще осигури връзката с другите две метролинии и ще обслужи някои от най-натоварените райони на столицата.

Стойността на проекта е около 800 млн. лева и включва 7,2 км ново трасе, 7 нови метростанции, изграждане на депо в кв. „Красно село” и доставка на 20 метровлака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИстинатаЩял да построи три пъти повече ....Абе *** , поинетересувай се , че метрото ни излиза около 20 милиона на километър , а наскоро във Вършава , където стандарта на живот не е кой знае колко по висок , откриха 5 км , за 400 милиона или по около 80 милиона на км .Средните заплати във Варшава са около 1000 евро , но цената на км метро е 4 пъти по висока от тази в София
49
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ти Сидни си толко ***, че не можеш и да четеш, ама нищо. Аз съм тук където съм се родил. Където са родителите и приятелите, с които съм израстнал от дете. Когато ми е кеф, хващам самолета, паля колата и отивам където искам. А ти къде си? Там където си лягаш с аборигенчета, че като те слушам, колко си комплексиран, сигурно жена отдавна не ти е връзвала!!! А да каже, човек, който кара (уж)Тойота, че Ауди е драгливо, тука вече ще остана без коментар. Лека нощ. Да цункаш негърчето от БГ хората
48
1
 
4
 
! Отговори
belgiiskidomati преди 8 години
chudesno, bravo.:-)
47
2
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Много хора може да желаят да напуснат България и да видят света, но да нямат финансовата възможност. Други не напускат заради семействата си. Да вероятно Австралия е невероятно красива, но и "***" си има своя чар и хубави места, където човек може да иде и да си почине. Да с акули няма да се плацикаш, няма да гледаш рифове, но определено има какво да се види. И накрая - живей си прекрасния живот с 6-цифрената заплата и престани да се надсмиваш на хората. Част 2
46
2
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Сидни отдавна ти казах, спри да пишеш коментари тотално несвързани с темата на статията. За съжаление понеже виждам, че не желаеш да чуеш този мой съвет, поне измисли нещо ново... стига си плувал с тия акули, че ще гъбясаш накрая... Стига си предлагал това видео.. "искаш ли видео та искаш ли...", нито имам гаранция, че си ти нито нищо. Пък и дори всичко, което казваш да е истина и да си в Австралия, спри да се подиграваш на хората нямащи възможност да напуснат по една или друга причина. - Част 1
45
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 61Мани го тоя кво му обясняваш. Ние тука сме маймуни, роби и т.н. Природа нямаме, а само панелни гета. Само при него е high standart и HD. Той е най-видния преуспял с шестцифрени суми българин в чужбина. Много ми е интересно всъщност коя комплексирана мишка е. Най-вероятно е мияч на някой, който взема шестцифрени суми, или в най-добрия случай, негов шофьор на Тойота :D. Смятай за да се пишеш Сидни Ав$$тралия кой комплексар трябва да си. Смях в залатаа.
44
2
 
13
 
! Отговори
Пътувал в Австралия преди 8 години
До от Сидни Ав$$тралияЧовече, Това, че си намерил място, където живееш в доволство, не те прави Човек. В Австралия видях много добри и сърдечни хора, но, очевидно, ти не си такъв. Що се отнася за природата, флората и фауната - да уникални са, прекрасно е да ги видиш. Но знаеш ли колко невероятно красиви, мистични и носещи дъха на човешката история места има в България?! И още нещо, цениш ли мястото, където са корените ти, ти си стойностен човек, а плюеш ли по него, все едно плюеш майка си.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 41Mи то тея 3- 4 блока са 20 000 души, брато:):):):):)
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И след ебавките нека ти кажа нещо сериозно Сидни. Всички, които сме тук много добре знаем, че е ***, че София е отвратителна столица, с неуреден транспорт, че всичко се прави само за да се откраднат едни пари и скоро няма да се оправиме. Но някои хора избират да стоят тук, защото имат семейства, приятели, роднини и т.н., които не искат или няма как да изоставят!!! Затова не се подигравай с тези хора, ясно ли ти е!!! И тук човек може да е щастлив, да си има всичко и пак да обикаля света!!!
41
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ейй ти къв комплексар си верно не е истина. Абе ***, живял съм в Бостън, Хартфърд, обиколил съм цяла Европа, почти всички столици, ходил съм на Ибиса, на Палма и къде ли не. Ти къде си бил бе дупе кисело? Незнам какъв е стокхолмския синдром, ама ти определено страдаш от селския синдром на бай ***, който отишъл да слугува на аборигените и се изтъква тука пред хората. Аз розови очила нямам, нося тъмно черни Емпорио Армани!!! :D:D:D Искаш ли да ми ги щракнеш с турбо HD камерата си. xaxaxa
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 46Абе пич, не разбра ли, че го иронизирам Австралиеца? Наистина ли мислиш, че насериозно се изтъквам с тия неща? Искам да се види отстрани колко смешно изглежда, ама толкова му стига умствения багаж, че не се усеща. Колкото до запетайките и т.н., все си мисля, че това тука не е дисертация по български език, или се бъркам?
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Намусени ***, озлобени русофили - това ме радва. Означава, че нещата се движат добре за България;)
38
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 45Метрото се разраства защото строителството дава възможност за крадене в особено големи размери като почти цялото е в сивия сектор - дане би задръстванията да са намалели?
37
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като не ви кефи метрото - отивайте да се возите на московското ;)Марш в русия
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вечно недоволните *** ...И от копейките доволни ли сте, суки вокзалние ?Харесвам новите неща, които се правят, допреди десетина години всичко беше леш, сега се задвижиха нещата, дано така продължат.
35
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-лесно ми е да се оправям в метро извън България, отколкото в метрото в София. Там нещаат са направени да вършат работа, а в Сифия, за да се вземат по-голями комисионни и да се открадне повече.
34
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам голям опит с метро в други градове - пътувал съм с метро само в Париж, Москва, Виена, Будапеща и София, но разликата между метрото извън България и това в София е голяма и никак не е в полза на София.
33
3
 
9
 
! Отговори
До 46 Софиянец преди 8 години
Станциите на метрото в София са два вида - горе-долу функционални и добре построени преди ГЕРБ и лошо построени по времето на ГЕРБ. Ти излизал ли си примерно от метрото в Младост 1 в посока пазара? Отврат. Ако не познаваш метростанцията, указателните табели ще трябва дълго-дълго да ги четеш и пак може да излезеш не където искаш.
32
3
 
10
 
! Отговори
До 45 преди 8 години
Австралиецът че е ***, *** е, че е неграмотен - неграмотен е, но да се водиш за грамотен и да пишеш "незнам", да пропускаш запетайки, да се хвалиш, че ще ходиш до това отвратително място Гърция точно и че гледаш софийското гето от 9-тия етаж, не говори много по-добре за възмутения от австралиеца също...
31
4
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Не съм специалист по метрополитените но ако видите станциите на метрото в Лондон, Париж, Мадрид, Рим, Барселона, Атина, Сингапур, Мексико Сити (поне съм ползвал метро в тези градове) ще се убедите, че тези в София са красиви, модерни и функционални. В Лондон, Париж, Мадрид някои станции са като консервни кутии и са претъпкани от хора. Но това е метро, а не музей. Може би като изключим някои станции в Москва :) Така, че е добре да се дава сравнителна оценка само ако сме видяли разликите!