Модерна WC със стая за бебета в Борисовата градина

Тръгва ремонт за 1,75 млн. лв. - купища глезории за децата
4 май 2015 08:00,
18
Модерна WC със стая за бебета в Борисовата градина
Снимка: архив, Булфото

Помещение за повиване на бебета ще бъде обособено в новата модерна тоалетна в Борисовата градина в София. Постройката ще е част от третия етап на реконструкцията в емблематичния парк, който ще започне през есента.

Модерното съоръжение ще разполага с четири отделения –  едното ще е за повиване на бебета, второто - достъпно за хора с увреждания и майки с колички. Останалите ще са обикновени тоалетни.

Майсторите ще се заемат с ремонта на изоставената от години и превърналата се в свърталище на клошари тоалетна, която се намира до Националния стадион „Васил Левски”. За превръщането и в модерно WC общината инвестира 160 000 лв. Така софиянци вече няма да ползват мръсните химически тоалетни, които са разпръснати из парка.

Общо 1 775 000 лв. ще плати кметството за реконструкцията на Борисовата градина.  Ремонтът включва подмяна на настилките, ново парково обзавеждане, пълна промяна за кръглата детска площадка и изграждане на поливна система. Основните алеи на парка - около 3000 кв.м. ще бъдат павирани, тъй като според експертите това е най-стабилната настилка. Майсторите ще положат и 13 600 кв. м. асфалт и ще оправят съществуващите бордюри.

Зона за приключения ще се обособи на популярната кръгла детска площадка. Там хлапетата вече ще играят на въжени мостове, лабиринти и влакчета. Площадките ще отговарят на всички изисквания, а експерти ще обикалят всяка седмица карета, за да проверяват дали са безопасни.

Ще има нови люлки, пързалки и катерушки. Освен беседки малчуганите ще имат и собствена дървена къщичка, в която ще играят ролеви игри. Под всички тях ще се положи нова безопасна настилка, ще се разположат много пейки и кошчета. Големият пясъчник ще бъде подменен с нов, а общината ще остави емблематичните пързалки- „Слончето” и „Костенурката”.

Цялата подмяна на съоръженията за игра ще излязат на общината около 1, 3 млн. лв. и ще се разпростират върху 4656 кв. м., пише "Монитор".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
"глезории"Вие редактор нямате ли си, бе хора? Ако имате, значи не си върши работата !
11
0
 
0
 
! Отговори
160к в тоалетната преди 8 години
Вместо да направят 10 по-обикновени тоалетни, те направили 1, която ще бъде съсипана за 2-3 месеца, защото със сигурност няма да се охранява... поради липса на средства. Това са 160 000 хвърлени на вятъра. Типично по нашенски. Важното е една фирма да вземе едни големи пари, пък хората - кучета ги яли (в БГ_то буквално).
10
3
 
0
 
! Отговори
ico kanadeca преди 8 години
Izvinete chtom toaltnite *** sa vagni ,moga li da popitam vse ochte li si chestetite banite.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво! Отново с много пари ще се направи едно голямо НИЩО! Да си знаем още отсега, че не трябва да ни се припикава и досира извън ареала на стадиона. А това, че до парк-хотел Москва има още няколко километра алеи с хиляди разхождащи се няма значение! Няма такава смешка като Фандъкова!!!
8
3
 
3
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 8 години
Голяма мъка другари , че ГЕРБ работи за хората и това се вижда навсякъде. Благодарение на Софиянци , че никога не гласуваха за БСП през тези 25 години София се превърна в красив Европейски град . Ако не вярвате посетете крепостите на БСП , Видин , Монтана, Лом , Мизия и др. да видите мизерия и простотия . За да откраднат и последните левчета кметовете асфалтираха и дърветата . Това е истината .
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля да не се подменят настилките в Борисовата градина преди да се гарантира, че по тях ще се движат пешеходци, а не мутри с джипове.
6
1
 
2
 
! Отговори
Men преди 8 години
*** за 160 бона? Основен ремонт на баня с качествени материали е около 6-7к. За 160 бона могат да направят 22 перфектни бани, дали ще стане?
5
4
 
0
 
! Отговори
нане Вуте преди 8 години
Браво, фандъче, така всички софиянци и гости на София ще могат да си ...т на късмета.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Историята нарочно ли е написана наопаки? Надали акцентът на проекта е да се ремонтират *** при положение, че за тях са отделени под 10% от общата сума.
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво им е стаята за бебета,майките ще си ги кърмят по скамейките а и памперсите им сменят там,по лесно се хвърля под скамейката.То кат не си покажеш гърдата на публично място за кво си седнал там.
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоалетната на Европа още един път доказва без "Чешкия художник"
1
0
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 8 години
А детското отделение в Пирогов кога ? Защо всичко се прави наопаки в тая държава?