Племенникът на Японеца без обвинение, не е стрелял

По време на стрелбата се е намирал в столичен мол
16
Племенникът на Японеца без обвинение, не е стрелял
Снимка: Булфото

Племенникът на небезизвестния Кирил Кирилов, известен като Киро Японеца, Георги Петров отрече да е стрелял по сина му Януш, който още е във ВМА, след като беше ранен в събота. Стрелбата стана по време на мирен протест срещу ромския бос.

Още по темата

"Срещу мен няма повдигнато обвинение, бях задържан за 24 часа, докато установиха къде съм бил през това време. Когато това се случи в квартала, бях в столичен мол. Питам тогава защо бях арестуван", коментира той по Нова телевизия.

Конфликтът в ромската фамилия тлее от 2005 година. Племенникът на Кирилов работил за него, но се разделили поради неизвестни причини и от тогава има вражда между тях.

Самият Кирил Кирилов обвини племенника си Георги, че именно той е стрелял по сина му. По думите на Японеца именно той е поръчител на покушението срещу него през 2005 г. Тогава той оцеля по чудо, след като бе гръмнат в главата, докато пие кафе с двама свои гардове пред столично заведение.

Причината била, че Киров му прехвърлил акции за 13 милиона лева, които да управлява и така го провокирал да търси начин да се облагодетелства.

Според Георги Петров пък сега Японеца иска да му вземе фирма, която е доставчик на Интернет във "Факултета".

Георги Петров коментира обвиненията на Японеца, че е замесен както в стрелбата, така и в подготовката на поръчково убийство срещу него с думите, че всичко това не отговаря на истината. Отрече и да е замесен в наркотрафик.

Той се закани да пусне жалби до главния прокурор и министъра на вътрешните работи за този случай и неправомерното му задържане.

"Мога да докажа доходите си, живея с 3000 лева на месец, а не като Киро Японеца с милиони. Питайте него от къде са му парите и за наркотрафика. Той служи на силните на деня, която партия му плати, за да му пази интересите", заключи Георги Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
14
 
! Отговори
и ся кво? преди 8 години
100 полицая влизат в тв7, за да пазят някакъв съдия-изпълнител, дето искал да затвори телевизията! 60 полицая пазят киро японеца /че то президента няма такава охрана/ дето някой искал да трепе племенника му /вероятно по заслуги/ и лично киро японеца казал, че племенника му е отговорил на стрелбата със стрелба, дето сега не бил стрелял! И ТОЧНО 1 /ЕДИН/ ПОЛИЦАЙ В ПРОВИНЦИЯТА ОТГОВАРЯ И ПАЗИ 5 СЕЛА!
5
0
 
1
 
! Отговори
ico kanadeca преди 8 години
Abe tova tam na snimkata da ne bi da sa stari MESINGOVI gilzi az ne znam ne sam hodil voiinik.
4
0
 
2
 
! Отговори
ico kanadeca преди 8 години
NIAMA TANKOVE
3
1
 
21
 
! Отговори
Sofia преди 8 години
Да влизат танковете!!!
2
0
 
36
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Не знам кой е стрелял и кой не ,ама за пореден път се видя топлата връзка между полиция и престъпност.
1
8
 
4
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
Вапрос: Колко Батки има на снимката?