Няма как да ни вземат лиценза, убедени са в "Софиямед"

90% са с депресии, може да станат агресивни, кой е виновен?!
35
Няма как да ни вземат лиценза, убедени са в "Софиямед"
Д-р Иван Колчаков. Снимка: Булфото, архив

Въпреки заканата на здравния министър Петър Москов, че "Софиямед", където акушерка преби бебе на дни, че лицензът за някои дейности може да бъде отнет, защото са има констатирани нарушения на стандарт в отделението по неонатология, ръководството на болницата е убедено, че това не може да се случи.

"В никакъв случай не очаквам да ни отнемат лиценза защото няма основание. "Софиямед" е демонстрационна болница, оборудвана от два от световните гиганти на медицинското оборудване, качеството на медицинската услуга е "на върха на България" и е напълно осигурена по отношение на кадрите", увери д-р Иван Колчаков, представител на ръководството на болницата, по bTV.

Още по темата

Той отрече да се чувства виновен заради пребитото бебе от акушерката Емилия Ковачева.

"Ако някой от вашата телевизия се хвърли от 6 -тия етаж и умре, цялата телевизия ли ще е виновна", попита той водещия.

"Една българка извършва едно неочвешко необосновано деяние", посочи Колчаков, като допълни, че "25 процента от българите са с психични заболявания, 90% са с депресии, а те може да преминават в агресия".

Той призна обаче че болницата има дефицит на микропедиатри и неонатолози, но така било в цялата страна. По думите му специалистите по неонатология са едва 100 в цялата страна, а се раждат бебета в 200 болници.

Д-р Колчаков допълни, че не познава Емилия Ковачева, но "до момента тя има много добра характеристика като документи, като бекграунд, като грижа към децата". Акушерката е получавала над средната заплата за тази длъжност в София.

На месец от началото на годината са й се събирали по 60 часа извънреден труд на месец, като това било в рамките на нормалното, а 24-часови смени имало и в Германия и Англия. "Аз като анестезиолог съм полагал по 120 часа извънреден труд в началото на трудовия си стаж", даде като пример той.

Колчаков преповтори тезата на болницата, че бебето е получило най-добрата възможна грижа и не отговарят на истината предварителните заключения на медицинския одит, че цял ден лошото състояние на детето не е било забелязано навреме.

"Софиямед" е най-бързо нарастващата болница като търсене на пациентите", така той обясни средствата, които лечебното заведение получава. По думите му "Софиямед" е получила 93% от миналогодишния си бюджет, докато "Пирогов" са разполагали с 99% при обща норма от 95%.

Що се отнася до разликата от 2 млн. лева в полза на частната болница, отговорът беше "това са допълнителни пари на база дейности, пациентът е господар на здравната система".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Минаха години... преди 8 години
О, спомняти ли си гусподжо? Министър Атанасова откри болница "Софиямед" - 9 май 2012 г. Смесени екипи, с участието на НЗОК, ще проверяват болниците за нивото на компетентост - отсече женицата от Дулово.Тешката хартилерия на ГЕРП.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста нагла и самодоволна физиономия.
24
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Докторе по добре си замълчи ,че хората се размечтаха за акушерката -побойник защо не е докопала някой началник.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BALGARITE sa s Gelezna psixika, LUDI nqma 15% DEPRESII, TAKA che ne TARSETE pod Vola tele
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PERSONALA TRQBVA PREZ 6 m DA BADE PROVEGDAN PSIXO TEST A I BOLNICATA DA ZAVEDE ISK SRESHTU ZVQRA PREBIL BEBETO
21
0
 
5
 
! Отговори
изумена преди 8 години
Изумена съм, че има хора в този форум, които непрекъснато пишат коментари в защита на изверга-акушерка, счупила черепа на новородено бебенце от бой! Хора, освен ако не сте роднини на тая боклукчарка, нищо не ви оправдава , нищо...
20
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Естествено, че лиценза на печалноизвестната със зверски побой над новородено Софиямед няма да си загуби лиценза. Тази болница е собственост на олигарха Михаил Тиков, който е зинал да лапне цяла България. Явно е решел да векува и му трябват още много милиончета на човека.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До akud 3Ти си НАГЛЕДЕН пример за твърдението ми че 60%+ от *** сте ТОТАЛНИ НЕГРАМОТНИЦИ.Такива са родителите ви, такива сте вие, такива са и децата ви.Не се чудете заяо сте бедни!!Причината е че сте ПРОСТИ!!ФАКТ!!Да избереш *** селянин от Банкя два пъти за премиер е ДОКАЗАТЕЛСТВО необоримо.
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекалено много се раздуха този случай. Направиха го най-вече Фейсбук-мамите без работа. Също като онова с кърменето. Не зная кое ще е следващото. Вместо да вземат да свършат нещо полезно само пушат по парковете и се чудят с кой да се нае..бат докато са в майчинство.
17
1
 
8
 
! Отговори
xx преди 8 години
Тази болница е собственост на пазарджишките мафиоти, начело с бившия и настоящия кметове.А освен тази и още няколко, например 3 в Пловдив,които се казват пълмед.Кой знае колко още имат и колко милиони точат от здравната каса.Нали не си мислите, че всичко това е купено с пари спестени от закуска.
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един коментар извън темата. Много неграмотен народ сме. Хора,научете се да пишете!!! Като чета коментарите и статиите в този сайт се отчайвам...
15
0
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 8 години
Колчаков, ако се разрови някой в миналото ти на кмет и областен управител бая ще замирише.А сега доктор го раздаваш. Ти си вече толкова доктор колкото и аз космонавт.
14
6
 
1
 
! Отговори
Емил преди 8 години
Заради една луда акушерка, на която е платено отвън, не може да се взима лиценз.
13
0
 
5
 
! Отговори
до akud преди 8 години
Абе батка, къде я учи тая математика? 25% от българите имат големи уши и 90% от българите обичат мляко с ориз. Що събираш 25 и 90 не ми е ясно.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"25 процента от българите са с психични заболявания, 90% са с депресии............"ХА-ХА, КЪДЕ ГО ЧУКАШ КЪДЕ СЕ ПУКА!!Това че *** са НЕНОРМАЛНИЦИ го повтарям от доста време и не ми е нужно потвърждение от изследвания защото е ОЧЕВАДНО и го срещам всеки ден на улицата, в нетаи навсякъде.Включително администраторите тук са с психически отклонения.
11
0
 
6
 
! Отговори
печалбари преди 8 години
Има вина болницата за неспазване на КТ за между дневна почивка. Защо ще ми говори за друга страна с други кодекси
10
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изедници - само глоби за вас! Прекратяване на договора с НЗОК. Още глоби и накрая отнемане на лиценза! Не стга, че източвате държавни пари, ами и принуждавате персонала да работи в разрез със всякакви правила и медицински стандарти!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая болница сигурно нямат и назначен човек да следи камерите. Иначе били върха на сладоледа - с най - модерната техника в света малтретират пациенти.
8
0
 
17
 
! Отговори
бегайте деца преди 8 години
Никой нищо няма да им вземе- ни лиценза,ни парите Е, затова 90% от българите са в депресия.Телевизиите по цял ден показват - доктори,кметове,политици , съдии - нагли обирджии и какво от това - НИЩО !
7
6
 
3
 
! Отговори
Рослан преди 8 години
Ако вземат лиценза на тази болница, както и на всяка друга с проблеми, болници в България няма да останат. Този скандал беше раздухан нарочно, някой ще спечели от него. Нека акушерката понесе наказанията си, а дано детенцето се оправи!