Таксите за забавачка и на ПОС терминал

Столична община постави 21 устройства в детски градини и ясли
5 май 2015 14:47, Анисия Иванова
4
Таксите за забавачка и на ПОС терминал
Снимка: архив Булфото

Столичната община постави ПОС терминали в 21 детски градини и ясли съвместно с Общинска банка, съобщи днес
заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов.

Така родителите на над 7 хиляди деца ще могат да плащат месечните такси за детските градини чрез електронните
устройства. "Ако има интерес, имаме готовност да започнем разработката за приложение за заплащане онлайн към детските градини", информира Барбалов.

Той припомни, че от днес на страницата на Националната агенция за приходите могат да се извършват справки за задълженията към по-голямата част от общините в страната, включително и към Столичната община.

Информацията, която се посочва на сайта на НАП, е актуална към предишния ден. Заплащането на задължения днес, става видно на страницата утре, обясни заместник-кметът.

В момента е в ход и избор на фирма, която ще изготви електронен регистър на обществените поръчки на Столичната община. Всички фирми и граждани ще могат да следят обществените поръчки и договорите на общината. Приложението ще повиши и ефективността на работата на общината, посочи Барбалов, цитиран от БТА.

Той съобщи, че към 30 април са разплатени 123 млн. лв. към бизнеса по Капиталовата програма на Столичната община, която е 725,9 млн. лв. Почти 17 на сто е извършената дейност по програмата, отбеляза Барбалов.

Собствените приходи на общината към 30 април са 228,4 млн.лв., което е 43% от годишния план. Това е с 13,8 млн.лв. повече от същия период на миналата година. Само на 30 април приходът от платени местни данъци и такси е над 11 млн.лв., каза още заместник-кметът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
5
 
! Отговори
ddsfsd преди 8 години
Ам мноо дубрие, ама айшето няа карта да плати за чаветата, само с каш оперира тя.
2
3
 
4
 
! Отговори
мда преди 8 години
Добра идея - няма ли да се намери някой да я пооплюе?!?
1
2
 
5
 
! Отговори
браво преди 8 години
Така ще отпадне длъжността домакинка в детската градина. И без това тези домакинки с дебели *** нищо не правят. Само пост-терминал!