Мъж със забрана за Шенген е арестуван при акцията на ДАНС

Задържаните на бул. "Мария Луиза" и на "Лъвов мост" са общо 69
21 май 2015 16:47,
9
Мъж със забрана за Шенген е арестуван при акцията на ДАНС
Снимка: архив Булфото

60 пълнолетни и девет малолетни незаконно пребиваващи у нас от афганистански и пакистански произход са задържани при акция на ДАНС и МВР в София срещу нелегалната имиграция снощи, информират от агенцията.

При акцията на бул. "Мария Луиза" и площад "Лъвов мост" е задържано едно лице с наложена забрана за влизане на територията на Шенген.

Задържаните са отведени в районни управления на полицията и се работи по установяване на самоличността им.

Задържани са и двама чужденци, организиращи незаконна миграция - гражданин на Ирак, пребиваващ в България от 1996 г. и гражданин на Сомалия, пребиваващ в България от 2014 г.

Още по темата

Двамата, в съучастие с други лица, са създали мрежа за прехвърляне към Западна Европа на имигранти. Те са осигурявали незаконно влизане в страната и са предоставяли за целта транспортни средства, места за настаняване и фалшиви документи за самоличност.

Имигрантите са заплащали на организаторите суми от 1000 до 3000 евро. Дейността на мрежата е създала предпоставки за застрашаване на националната сигурност и обществения ред.

Със заповед на председателя на ДАНС на двамата организатори са наложени принудителни административни мерки отнемане на правото на пребиваване у нас, принудително отвеждане до границата, експулсиране и забрана за влизане в страната за срок от пет години.

Продължават действията по изясняване на престъпната дейност на мрежата.

Проведената операция е част от съвместните мерки на ДАНС и МВР за разкриване и пресичане на дейности по незаконно въвеждане и прехвърляне на чужденци към и през България, в рамките на които по-рано същия ден от органите на МВР са задържани още 81 нелегално пребиваващи в страната чужди граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
6
 
! Отговори
Мечта! преди 8 години
Мечтая за "родната милиция" ,която не допускаше такива екземпляри в България !Къде са законите в днешна България и кой следи за тяхното спазване?
4
0
 
11
 
! Отговори
НАПАЛМ преди 8 години
Да ги депортират всички.
3
1
 
17
 
! Отговори
А преди 8 години
Трябват денонощно такива акции. Аз съм ЗА !!!
2
2
 
9
 
! Отговори
ДОЛНЮ преди 8 години
АБЕ НАЙ ДОБРЕ ДА ИМ ДАДАТ И ПО 100000е..ДА ИМА ДА СИ ХАРЧАТ..А ДОКАТО ГИ ЕКСПУЛСИРАТ ДА ГИ НАСТАНЯТ У ПРЪМОВА...ДА СИ ПРАВЯТ ТРОЙКИ..БАТИ ДЪРЖАВАТА
1
0
 
24
 
! Отговори
Momo преди 8 години
Какво? Значи организаторите са установени и изпратени по живо по здраво да си ходят където си поискат?! Няма съд, няма затвор, няма нищо, така ли?Иб******х та в законите!!!