След дъждовете: Жълти петна оцветиха улиците в София

Резултати от пробите се очаква да излязат днес
Обновена: 26 май 2015 08:29 | 26 май 2015 07:28, Анисия Иванова
74
След дъждовете: Жълти петна оцветиха улиците в София
Снимка, архив Булфото

Жълти петна по земята след последните дъждове в столицата и странна миризма във въздуха озадачиха жителите на София. По терасите на кооперации и уличните платна в центъра, източните и южните квартали се появи странното оцветяване.

Причината вероятно е във въздушни маси, дошли от Африка, обяви пред "Труд" синоптикът Петър Янков от ТВ МЕТ. По данни на Гражданската защита няма завишена радиоактивност, а от екоминистерството съобщиха, че са взели проби от праха. Резултатите ще излязат днес. Втората версия е, че петната са причинени от цъфтежа на дърветата.

И в миналото е имало такъв прах, като тогава е установявано, че е полен, отделен от растения, обясниха от РИОСВ. И според НИМХ на БАН прахът “окомерно” прилича на полен. Подобна теза сподели и шефката на Столичния инспекторат Веска Георгиева.

Нейни колеги провериха и сигнал за мирис на сяра и “отрови”, подаден от жители на “Дружба” 2. Или е нещо моментно, или идва от лабораторна дейност, обясни Георгиева. От РИОСВ посетиха мястото, но не взеха проби, защото там няма производствени обекти. Инспекторите обаче установили лека миризма, идваща от “междублоковите пространства”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
65 преди 8 години
Отдавна спрях да се шашкам и плаша от тези явления .Приемам го като приятелски поздрав от пустинята Сахара-ветровете и са ни пратили малко пясък!!
51
0
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Vuv vienna e sushtoto.prah ot Sahara kazvat che e doshul s niakvi vetrove
50
2
 
9
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
ДА 44 Е ПРАВ. НЯМА КОЙ ДА ЧЕТЕ. ПРЕДИ ДНИ ИЗЛЕЗЕ СТАТИЯ ЗА ДЕЙСТВИЯТА НА ИЛЮМИНАТИТЕ КОИТО СЕЯТ ОТРОВИ, РАЗПРЪСКВАТ ВИРУСИ С ЦЕЛ УНИЩОЖАВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. СПОРЕД ТЯХ НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ 500 МЛН. ЖИТЕЛИ. ВСИЧКО ОСТАНАЛО ТРЯБВА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕНО. ТИЯ САМОЛЕТИ АМЕРИКАНСКИТЕ ДЕ СЛУЧААНО ДА ЗНАЕТЕ С КАКВО ГИ ЗАРЕЖДАТ. С ОТРОВИ КОИТО РАЗПРЪСКВАТ НАД БЪЛГАРИЯ И НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА. ОТ ЯСНО, ПО-ЯСНО. НЕ СЕ ЧУДЕТЕ.
49
0
 
6
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
Един милиард китайци пикат върху нас...
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АФРИКАНЦИТЕ НАПАДАТ!!
47
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А самолетите пръскат ли пръскат...........
46
2
 
7
 
! Отговори
алергичен преди 8 години
Слава Богу, че е дъждовно тези дни, да се утече полена и мизерийте от тополите.
45
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, Вие до сега на Антрактида ли сте живяли ? Жълтия прах по локвите го има всяка пролет и навсякъде. Това е полен или т.н. цветен прашец.
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И аз ги видях. Първо помислих, че някой си е изтървал сладоледа, а после дъждът го е разводнил, но после заключих, че е полен.
43
1
 
3
 
! Отговори
Умен преди 8 години
Ицето е много *** ;)) заклевам се :)))
42
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тази опел аскона на снимката, все едно това се кара в софия. Луда работа.
41
1
 
5
 
! Отговори
БАН преди 8 години
До Ицо"оправляват" ????То и ти си ми един оправен......
40
5
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Аз пари от властите не вземам. Но като ви чета коментарите ми става ясно защо ни оправляват такива тикви. Каквито избирателите такива и управляващите. Вярвате в дядо коледа... А що се отнася до локвите наистина направиха ми впечатление, за пръв път виждам подобно нещо.Сега не знам дали е прашец или някаква химична гадост, но не е дошла от някой пътнически самолет със сигурност.
39
7
 
10
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Да не забравяме и ХААРП. "Нещото" с което американците правели земетресения, тайфуни и.т.н. Пак абсолютни небивалици. Такива неща са се случвали през годините безброй пъти.Вулкани, земетресения, ледникови периоди и какви ли не още катаклизми са се случвали още преди да е имало хора.По лошо е че ще продължават да се случват.Астероид не е толкова плашещ, все ще има шанс за противодействие, но няма как смяна на полюси да бъде спряна или супервулкана Йелоустоун да изригне и да заличи всичко живо.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ИцоПо колко вземаш на коментарче от властта,а Ице...
37
6
 
8
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Направо завиждам на въображението на някой хора. Как изобщо можете да си мислите, че ГРАЖДАНСКИ самолети се използват да ръсят населението с едва ли не син камък :D. Никога не ми е идвало на ум че тези следи са от отрова, но явно съм с доста ограничено мислене, защото съм стигал до само един извод а именно на височина около 10 км температурата е много по ниска влажността по висока и изведнъж този въздух се засмуква от нагорещен двигател.Следва конденз и оставяне на следа....
36
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Червенушките се ловят като удавник за сламка. Всяка новина се обръща на политика. Не се напъвайте повече няма да управлявате. Край.Колкото до петната, не са извънземни, американци или динозаври. Не е нужен и химически анализ. С проста лупа се вижда, че са части цветовете на растения. Ще живеем още, спокойно.
35
2
 
4
 
! Отговори
1986 преди 8 години
@ демократичен терор След препинателния знак "точка" изречението започва с главна буква. За запетайките е безмислено да обяснявам! Както и за главната буква след тирето...а за цъфтежите на растенията колежката по биология е обяснявала надълго и нашироко.Твоята учителка по български език и литература от 4-ти клас!
34
6
 
6
 
! Отговори
демократичен терор преди 8 години
Мълчете *** гой ,вие нямате право да се оплаквате,вие сте стадо което трябва да търпи .нали искахте ,,демокрация'',нали скачахте на площдаите,че кой не скачал бил червен,еми те ви я те нашата еврейска ,,демокрация''-Искахте я и си я получихте .Затова сега ще ви тровим с кемтрейл ще ви грабим ресурсите и парите колкото си искаме.Това е част от евро-атлантическите ,,ценности"'и повече да не сте гъкнали. ваш Соломон Исак Паси
33
4
 
9
 
! Отговори
1986 преди 8 години
Да те попитам умнико нашите "политици-***" от Политбюро казаха ли ти нещо когато гръмна Чернобил и благотворен радиоактивен дъждец напояваше кротко и напоително земята ни и нас самите? Или това за теб няма никакво значение?! Имаше ли тогава защита на българското население? Размахаха ли на СССР пръст? А ти поиска ли им да си понесат отговорността? А колко 30 сребърника получи?