Кошмарен път: Деца 48 часа в автобус, почти без храна

Малчуганите тръгнали на турнир по футбол във Франция
Обновена: 27 май 2015 22:40 | 27 май 2015 22:12,
82
Кошмарен път: Деца 48 часа в автобус, почти без храна
Снимка: Нова телевизия

48 часа живот в автобуса, почти без храна. През това са преминали близо 40 деца-футболисти от София и Монтана.

Децата тръгнали към турнир по футбол във Франция, но обещанията на организаторите за безпроблемно пътуване и престой далеч не се сбъднали, разказва Нова телевизия.

Кошмарното приключение тръгнало от стадиона в "Обеля". Организаторите обещавали добра храна и нощувки, но нищо подобно не се случва. Цяла седмица децата се хранят основно с кроасани и сандвичи и то единствено благодарение на няколкото родители, които ги придружават и успяват да спестят пари, така че да нахранят всичките 40 деца.

"Не сме яли от заминаването от Франция. Вчера вечерта сандвичи ядохме. За седем дни шест пъти сме яли само сухи храни”, разказват децата.

В хотела децата делят стаите си с хлебарки и паяци. Страх ги било да отидат до тоалетната. А цялият кошмар струвал на родителите им 310 евро.

Преди две денонощия децата тръгват от Франция и оттогава спят единствено на автобусните седалки, въпреки че българските закони категорично забраняват нощния преход за деца. А от фирмата превозвач се оправдават, че програмата била такава.

Малките футболисти вече са по домовете си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
0
 
5
 
! Отговори
999 преди 8 години
Мале колко псевдо самаряни има тука и гледам слагат минуси на доста смислени коментари. Мисля, че не трябва да се драматизира повече, когато става въпрос за деца, защото и с възрастни да се беше случило пак е еднакво гадно и нередно. Не мисля и, че ако платя 2 лева ще мога да си купя Мерцедес, затова трябва някъде да се търси златната среда, защото за тия пари не виждам къде ще има лукс!
70
3
 
2
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Dobre che sa vyrnali.Sega shte znajat kakyv zivot e u Francia.
69
1
 
8
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Имена на фирми?
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nali vi e qsno che firmata e na devera na zalvata na priqtelq na zeta na nqkoi ot ministerstvoto na transporta bg realnost. pumiq.Inache sa za sadirane.
67
1
 
24
 
! Отговори
Геренбахче преди 8 години
КОЙ Е ОРГАНИЗАТОРА ??? КОЙ Е ПРЕВОЗВАЧА ??? ТОВА НАПИШЕТЕ !!!
66
2
 
18
 
! Отговори
родител преди 8 години
Организаторите заслужават да ги обесят за та...ците, превозвачите също. Освен това - яко дране - първо по линия на закрила на детето, второ, данъчните да ги разкостят за средствата, кой, какво, защо, как - актове, глоби. За в бъдеще никой да не си позволява да печели на гърба на децата. Току - виж излезе нещо и за прокуратура.
65
0
 
14
 
! Отговори
избухнал преди 8 години
Не ми пишете какво е било, а какви мерки и санкции са взети срещу организаторите.
64
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така е. Нека нашите безмозъчни управляващи продъжават да се кланят на ЕС /в случая Франция/. Те ни нямат за хора, ние все на колене. Срамота.
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Az zatova ne igraia futbol,moje i kraka da ti scupiat
62
2
 
13
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
Ти явно нямаш деца. Стой си така, да не се размножиш.
61
0
 
3
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Не съветвай другите за ограмотяване преди да си се научил да пишеш! Хората по-долу си казват мнението и има разноцветни коментари! Шарен свят!
60
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво като са деца??????
59
1
 
27
 
! Отговори
Гого преди 8 години
Това са дечица , които са отишли на турнир във Франция и въпреки всичко са се класирали на първо място! Това показва, че те самите са много по-големи мъжкари от повечето мъжленца дето пишат тук. Клуба е платил по-голямата сума, а родителите са доплатили 310?. Така,че е трябвало да получат повече от това да спят в автобуса.
58
12
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 8 години
Ела де! Какво се пените за рейс с футболистчета!
57
1
 
7
 
! Отговори
туроперато74 преди 8 години
До аяэ: Ей, ти деца имал ли си изобщо ? Я си трай, да не идвам !
56
28
 
6
 
! Отговори
123456789 преди 8 години
Имало паяци, ама вЕЕЕЕЕЕЕЕрно ли! Ако не се лъжа тия май живеят на село! На баба им у външния нужник няма ли паяци! Айде стига вече с драмата! Имало суха храна, а какво си купуват от лафките и с какмо се тъпчат ежедневно! Да не им носи маминка чорбичка, а? Помислете и какви са цените на хотелите, път и т.н. И пак повтарям с пръдня боя не става!!!!!!
55
11
 
5
 
! Отговори
Еди коя си преди 8 години
До Блокиран в ДневникВие май наистина нямате представа от цените на хотелите в Европа. За сведение цена на двойна стая в тризвезден хотел под 70 евро не се намира, айде сега сметнете за 5 нощувки и храна и т.н.
54
1
 
2
 
! Отговори
kiril преди 8 години
Drugiq p1t s ednoposo4en bilet.
53
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NALI PREZ NOSHTA E ZABRANENO DA SE VOZIAT DECA , NALI IMA ZAKON , KAKTO VINAGI NE SE SPAZVA , ZAKRIVAITE VE4E TAZI DURJAVA, NIKAKUV ZAKON NE VAJI ZA NISHTO
52
1
 
21
 
! Отговори
кръстоносец преди 8 години
туроператори? че то такова нещо в България има ли? поне да им бяха казали да си носят храна от вкъщи. проблема е в лъжата не в липсата на удобства.