"Копърки" на всеки километър. 70 лева за 13 километра!

Таксита с тройни тарифи мамят клиенти на Летище "София"
29 май 2015 07:00,
78
"Копърки" на всеки километър. 70 лева за 13 километра!
Снимка: архив, Булфото

"Трябва ли ви такси?", това е първата реплика, която всеки новопристигнал на Летище „София” чува. Ако пък е чужденец , ще чуе: "Do you need a taxi?" на леко развален английски.

И после се започва едно увещаване, грабват му се куфарите и го подканят енергично да се качи в измитата и парфюмирана кола. Човекът сяда и го заливат с нова порция думи, че водачът няма да пуска апарата, за да е по-евтино и да не се притеснява – другите щели да му вземат двойно.

От там таксито поема, но на каква цена? Оказва се, че таксита с тройни тарифи дебнат на аерогарата и придвижват нищо неподозиращите чужденци из столицата за 7, 8, че дори и за 10 лева на километър, разкри Нова тв.

Така от летището до центъра на столицата  едно такси излиза по 60-70 лева, а може и повече.

Инак измамните таксита на "СК Стилтранс" имитират досущ  колите на таксиметрова компания, която има договор с летището.

Собственик на фирмата с автомобилите, които подвеждат клиентите, е Яне Янков, който отрече негови шофьори да мамят. Той просто бил собственик на колите, а таксиджиите му били наематели на колите.

"Манипулациите и несправедливите обвинения към нас оставиха 90 шофьори на улицата, без работа", настоя той.

От няколко месаца такси компаниите са подложени на стрес тест, след като метрото стигна до летището и до Бизнес парка в "Младост" 4.

Водачите на жълти коли дълго време разчитаха на отдалечеността на тези квартали от центъра на града и неудобния транспорт, за да си докарват прилични печалби. Един курс от летището до Народното събрание например излизаше между 10 и 12 лева.

За да избият загубите от времето, в което метрото работи, шофьорите залагат на нощните курсове. Тарифата доста често е по-висока от официално обявената в колите от 0,88 лв. Най-големи опашки от жълти коли има пред нощните заведения, а пробег от 10 км вместо 9-10 лева достига до 15-20 лева.

Заради спада на клиентелата много таксиджии предлагат колите си под наем, с надеждата за поне някакви сигурни доходи. Ако доскоро за седмица ползване на жълтия автомобил се плащаше 180 лева, сега цената е спаднала до под 100 лева, като дори уикендът е безплатен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Cигналин Сигналинов преди 8 години
На ДАИ е задължение да контролират, ДАИ са тези които могат да съставят актове за АНН и т.н. Защо трябва да обвиняваме само един или двама души, когато проблема е от всички. От любопитство влязох в сайта на О Кей Супертранс, фирма на която Държавата помага финансово, и прочетете коментарите на реални потребители, а не на ***!!! Ще Ви спре дъха!!! И всичко това на Летище София където е лицето на София!!!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Cигналин Сигналинов преди 8 години
Разбирам всички пострадалиот таксиметрови водачи в цялата страна. Но ако са толкова много недоволните, значи сред тоя бранш има сериозен проблем. Всички сте недоволни от "копърките"!!! По какво се различават от другите, аз не зная!!!! Запознат съм обаче, че цялата организация зависи от ДАИ!!! ДАИ им продава Удостоверения за водач на такси, ДАИ регистрира автомобилите, ДАИ са направили такава наредба и закон, че шофьорите да си работят за тях, само и само да си изплащат колите и ефира /ЦДП/!!!!
43
0
 
1
 
! Отговори
бакшиш ром преди 8 години
хай брат миииииии. да е жив и здраф бате кънчо димитров от ДАИ дет ни продаде шоферските книшки на нас у факултето и братята роми от квартал ицо ботеф. Сега ний по малко крадем и си бачкаме с таксето и сме си барбалея. българите се изяште помежду си щот бате кънчо е най добрия. тоз яне янков пичага изглежда ама са го натопили тия от окею дет искат да вземат сичкото стоянка туй аирогора туй гара и сичкото пари иска бате лазко шефа на окею дет продава фолцвагена кадито за 100 бона на простите шефеори па го взима с отстъпката 26 бона от порше българиата. шъ превземем бизнеса с таксита и само бра
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откъде идва прякора "копърка"? Моля някой да обясни.
41
0
 
8
 
! Отговори
Пострадала жена преди 8 години
Винаги пътувам с такси. Има много благородни и културни момчета. Вземат нормалната цена по-ценоразпис. Помагат ти. Но докато полицията защитава копърките това няма да се спре. Изпитах го на гърба си. Неможех да изтегля пари от банковата си карта, защото подлежеше на смяна и беше спряна. Нямаше от кого да взема заем, бързах за родния си град за автобуса.Не ми даваше багажа, Полицаите стояха и се наслаждаваха, а аз бях на 60 години, стоях на тротора и плачех, Дадох му около 60 лв, атой искаше още
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти 100% от такситата пред мол "Парадайс" също са копърки, както и до пилоните на НДК! Внимавайте!
39
0
 
6
 
! Отговори
бивш бакшиш преди 8 години
Стоянката на летището винаги е била само за някои. Случвало ми се да закарам кли3енти до летището и да се редя при тях обратен курс- пукали са ми гума, всевъзможни мизерии сътворяват на момента. Ако оставиш колата и се отдалечиш за кафе или каквото и да е- 2-3 мин. стигат - може и колата да не тръгне повече. Отвратителни са. В това няма значение към коя фирма са. Всички, които висят там ги мързи да карат, предпочитат да стоят цял ден и да имат дори само един шанс за клиент, когото да одерат.
38
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако има държава,то фирмата вече щеше да е закрита,собственика и шофьорите разследване за доходи и яка глоба,която да платят със собствени таксита и ...на отпадъци.Разберете че липсата на ред и справедливост поражда агресия в обществото,от която нямат полза и политици и милионери-олигарси.Агресията води до сива икономика и загубите на държавата са неизмерими.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАИ стимулират...меко казано Те са играчите в тази игра на копърки.Как иначе си представяте тази видима измама с лого-то на таксиметровите компании.Не им ли прави впечатление напр За ЕДНО ЕВРО и ЗаЕДНО в ЕВРОпа.Грозна схема за измама на пътниците.Толкова скалъпена работа ,която говори,че този,който трябва да упражнява контрол,го нарушава очевадно.
36
1
 
11
 
! Отговори
Grajdanin преди 8 години
има ги около всеки мол. Понеже живея в района около хотел Хемус (лозенец) ще ви кажа, че ги има на спирките: на 94 посока център, на 102 посока борово, внимавайте има и друга фирма, която пак взима много ! Трябва само бой за тия.
35
0
 
14
 
! Отговори
God преди 8 години
Интересно, че от "ОК Супертранс" не предприемат никакви мерки срещу копърките от "ОК Стилстранс". Най-малкото последните нарушават търговската им марка като я имитират. Да не би да са в обща схема? Иначе тези копърки возят на 1,30 лв./км единна тарифа. Ако си българин си по апарат. Ако си чужденец - по трънският курс. Голяма част от такситата им са пълни кочини - смърдящи и мръсни като шофьорите им. И какво правят на летишето - нали нямат право да стоят там без договор?
34
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българинът е непокистко ***! Ако бяхме нормална държава, тези нямаше да съществуват. А в една скапана държава, ако бяхме поне народ, тези щяха да бъдат бити ЕЖЕДНЕВНО, докато не се откажат сами от измамите си. Нито охраната на летището, нито охраната на автогарата ги гонят, защото им плащат да гледат безучастно и да клатят с глави. Коет междудругото е народопсихология: да се гледа безучастно и да се цъка с език да се вайка.
33
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък се чудя защо се казва копърка? Разбирам да те ударят 2-3 лева, че да е копърка. По-добре да им викат косатки. Използвайте тази дума вече.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Немаше ли такъв филм едно време?
31
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
тази практика е от 80 години на миналия век сега е по страшномръсни некъпани без зъби прости чалга това са днешните копъркиотврат отвсякъде
30
16
 
8
 
! Отговори
от Сидни Ав$тралия преди 8 години
вие гледайте копърки аз ще гледам китоветесега почва сезона стада китове минават покрай Сидни на НордХед ги гледам от скалите как скачат над водата идват до скалите там е дълбоко и търсят заслонПреживяването е незабравимо препоръчвам го на всеки
29
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то да беше само стилтранс добре, но за съжаление и другите фирми са пълни с измамници гледащи да прецакат клиента, но ДАИ си затваря очите явно ги стимулират подходящо.
28
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз пък откакто Данчето, Роско и Боко откриха линиято на метрото до летището такси не ползвам.Културния ми живот се повиши значително. Разнообразието е голямо я на опера във Виена ще отскоча петък вечер, по някога и на романтична вечеря до париж ходя има самолетни билети по 40-50 лева а вечер гледам да съм се върнал преди последният влак и от летището направо до преустроената панелка в Надежда се прибирам.
27
2
 
25
 
! Отговори
ген.Луков преди 8 години
Аз като виждам,че сметката ми е очевадно завишена НЕ ПЛАЩАМ.Просто си слизам от колата.Ако тръгне след мен и ме докосне му тегля една левачка в тиквата.После му записвам номера на колата и часа на "случката"за всеки случай,ако ми трябва да го намеря.
26
0
 
22
 
! Отговори
до оня с кюфтетата преди 8 години
Когато за пръв път се качих в такси в чужбина , понечих да седна отпред - първо вратата не се отвори въобще и си дадох сметка че беше заета от лаптопа на шофьора , после ми обясниха че на предната седалка сядаш ако сте много хора и няма място на задната