КАТ бори тапите с още едно платно по "Цариградско"

Ако това не помогне, щели да се търсят други начини
Обновена: 2 юни 2015 11:34 | 2 юни 2015 11:33,
6
КАТ бори тапите с още едно платно по "Цариградско"
Снимка: архив Булфото

Още едно платно бе отворено за движение по бул. „Цариградско шосе“ днес. Това стана след съгласуване между КАТ и Столична община. От Пътна полиция се надяват така да отпушат движението по булеварда, който е основен за движението в столицата.

Още по темата

Мярката идва ден след като пътуването по „Цариградско“ се превърна в истински кошмар за хиляди софиянци, които останаха заклещени в автомобилите си и в градския транспорт. Най-критично бе положението в отсечката от разклонението за Телевизионната кула и хотел Плиска. Причината е ремонтът в този участък, който започна вчера.

Допълнителното платно днес бе пуснато в посока от центъра към „Младост“. „Целта е да не се получават тапи на кръстовищата в центъра – „Орлов мост“ и Ректората“, каза шефът на сектор „Пътна полиция“ в София Любомир Костадинов пред „Нова телевизия“.

След въвеждането на новата организация на движение преминаването през „Цариградско шосе“ в посока „Младост“ изглеждаше облекчено към 8 часа тази сутрин. В посока „Център“ обаче струпването отново беше значително.

От КАТ обясниха, че ако отварянето на второто платно не даде резултат, ще бъдат търсени други начини за облекчаване на движението.

От общината вече обявиха обходни маршрути, с които да се избегне задръстването – по бул. „Драган Цанков“ и бул. „Шипченски проход“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАТ създава проблемите, а след тива имитира, че се бори с тях. Ремонтът си е ремонт, но КАТ са тези, които съветват как да се организира движението и на практика определят къде да са тапите, а по-некадърни от работещите в КАТ няма.
4
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 8 години
На Шипченски е тапа заради цариградско... Споко :)
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който иска да кисне с часове в тапите, да си ползва автомобила и да си мълчи. А останалите като по-глупави ще си ползваме метрото и рейсовете и ще се придвижваме 2 пъти по-бързо.
2
1
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 8 години
облекчението ще дойде като започнат наистина да ремонтират, а не да се подпират на лопатите. че това се случваше днес в 10 часа
1
0
 
10
 
! Отговори
Владо преди 8 години
Господа репортери, разберете разликата между ПЛАТНО и ЛЕНТА!!! Срамота е!!!