Бул. "Сливница" в София вече е в ремонт

Дейностите трябва да приключат до септември
Обновена: 4 юли 2015 13:38 | 4 юли 2015 13:38, Веселина Йорданова
6
Бул. "Сливница" в София вече е в ремонт
Любомир Христов. Снимка: архив, БТА

Столичният булевард "Сливница" е в ремонт от днес. Рехабилитацията на отсечката от булевард "Константин Величков" до булевард "Петър Дертлиев" трябва да приключи до началото на учебната година през септември, съобщи БНР

Предвижда се ремонт на централните и локални платна на булевард "Сливница". Рехабилитацията обхваща над два километра от булевард "Константин Величков" до булевард "Петър Дертлиев".

Проектът включва и основен ремонт на надлеза при Захарна фабрика. Средствата са част от бюджета на Столичната община. Заместник-кметът Любомир Христов каза, че целият проект струва оОколо 5 900 000 лв., като малко над 3 400 000 лева са за моста, който е в много тежко състояние.

За да не бъде блокиран трафикът, половината от моста при Захарна фабрика ще бъде отворен за движение в двете посоки. Работи се в другата половина. След приключването на рехабилитацията ще се прехвърли движението във вече ремонтираната половина, обясни той.

Трафикът започна да се натрупва, тъй като от днес започваме ремонта и от днес се въвежда временната организация на движение, каза още зам.-кметът.

През летните месеци ще бъде ремонтиран и булевард "Владимир Вазов". До дни ще бъде избран изпълнител на проекта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
6
 
8
 
! Отговори
любчо преди 8 години
оооо тоя мушморок на снимката какво знае ! Много ми е чудно като дефектират всички ремонти от това лято , какво ще е обяснението.
4
2
 
11
 
! Отговори
чистачка на БСП преди 8 години
Никакви ремонти и никакви работи в София . Ние от БКП-БСП 50 години нищо не правим и сега какво ни е . Пак сме милионери.
3
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо се майтапехме столичната кметка-марионетка дали няма за 5-та поредна година да изпише 5-10 милиона за ремонт на булевар Сливница. Е тази година малко позъкасня... най-вероятно са забравили за тази хранилка и късно са се усетили пак да я пуснат в действие... нали уж ремонтира още 57 зони.... като се замисля и Витошка я точат с "рехабилитационни" дейности за 4-та поредна година. ****ка им *** на всички в общината, парламента и на държавната сужбица...
2
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз !!!!!
1
13
 
31
 
! Отговори
Лично незаинтересова преди 8 години
Ремонтът на моста на Захарна фабрика трябваше да почне още миналата година, ама тогава нямаше ИЗБОРИ, та го отложиха! Нали, кмете? Вашта мама лицемерна!!!