Протест срещу търговските споразумения със САЩ и Канада

Демонстранти показаха недоволството си в центъра на София
4 юли 2015 21:47,
13
Протест срещу търговските споразумения със САЩ и Канада
Снимка: Архив Булфото

Около 80 души подкрепиха протеста срещу Трансатлантическото споразумение за търговия и инвестиции между САЩ и ЕС (ТПТИ) и търговското споразумение с Канада (СЕТА) в столицата, предаде "Фокус".

Протестиращите се събраха пред сградата на ЕК в София. Протестиращите скандират "Мафия" и "Долу Сета". Те държат в ръце картонени знаци "Стоп", на които пише: "Стоп СЕТА" и "Стоп ТПТИ".

Една от организаторките на протеста Лидия Костова обясни, че датата за протеста не е случайна.

"4-ри юли е Денят на независимостта на САЩ и символ на свобода, независимост и ценности. Нека да припомним смисъла на тези думи. Няма да позволим тези споразумения да нарушат основните ценности в Европа", обясни тя.

По думите й тези споразумения ще донесат изгода на вече богатите и ще струват здравето и работните места на хората.

По-късно протестът се премести пред Народното събрание. Пред паметника на Цар Освободител организаторите държат речи, с които призовават за преосмисляне на последиците от подписването на търговските споразумения – ТПТИ и СЕТА. Пред Народното събрание има кордон от полицаи, а дясното платно на улица "Цар Освободител" е затворено за движение.

Протестът се очаква да приключи пред сградата на БНТ, където протестиращите ще поискат един час ефирно време да бъде дадено на гражданските организация, за да изразяват позициите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Панталеев преди 8 години
Ние ядем само качествени храни и живеем добре поне до 100 години,а Американците се хранят с *** не ползуват Руски газ,живеят зле и не могат да преживеят 50 години
7
1
 
5
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
За тези, които се интересуват от темата какво по-точно ядем или ще ядем в скоро бъдеще , мога да предложа един филм-Food, Inc.Film (2008)7,9/10IMDb4,4/5Documentary LoversЗа отявлените врагове на Путин и Русия мога само да пиша, че този филм е Американски и не е финансиран от Русия.
6
1
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Не би имало никъкъв проблем с продуктите, ако на опаковките пишеше например- ПРОИЗВЕДЕНО В САЩ С ГЕНЕТИЧНО МАНИПУЛИРАНИ МАТЕРИАЛИ с големи букви.Тогава който изка да купува стоките. Може и да пише например- ПРОИЗВЕДЕНО В САЩ С ПОМОЩТА НА ОТРОВИ НА МОНСАНТО пак с големи букви. Хем да се прави и реклама на Монсанто. Къде е проблема?
5
4
 
2
 
! Отговори
Tih velikan 681 преди 8 години
Ako beshe bsp dps i bataka na vlast,nyamashe da ima protest!!!
4
1
 
16
 
! Отговори
демократор преди 8 години
Демокрация е, когато тиквените политици ни налагат волята на американските концерни и на Нато. За награда, ние имаме правото да гласуваме за тях и да им плащаме огромните заплати.
3
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви проруски протести бе? В цяла Европа има протести срещу ТТИП, включително и в Германия.
2
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите свършват, вече трудно се събират хора да заработват по про-руски протести.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде я навряхте тази статияСъщо като информацията за протеста