Бежанец възпя сбъднатата в София мечта

Бамба от Мали твърди, че България е страната на възможностите
5 юли 2015 10:39,
156
Бежанец възпя сбъднатата в София мечта
Снимка: YouTube

За бежанеца Бамба Малинке София се оказва сбъдната мечта. Той бяга от Мали преди две години и половина. След като завършва училище там, започва да се занимава с музика и пише песен за свободата на религиите. Това обаче води до убийството на родителите му.

"Когато тръгнах, беше много рисковано и много опасно, единственото нещо, което исках да направя всъщност беше да напусна Мали и пътуването ми до тук беше подложено на всякакви рискове. Трябваше да бягам от стрелба, от убийства и е чист въпрос на късмет и благодарение на бога успях да достигна до тук, до България жив и здрав”, разказва той.

Мали е държава, в която 95% от населението е мюсюлманско. А да си християнин е въпрос на оцеляване. Там баща му решава да смени религията си, а Бамба следва неговия пример. Днес твърди, че между религиите няма разлики.

Когато пристигнал в София, бил много развълнуван, че може да се разхожда свободно по улиците. "Мислех си, че това е като една сбъдната мечта и оттам написах песента, че София е моята сбъдната мечта”, обяснява още Бамба.

За целта му помага македонеца Филип. Той продуцира парчето, заедно намират и интересно място за снимките. Руините на стара сграда в София.

Сега в София Бамба работи в сферата на маркетинга и живее добре. Казва, че се чувства щастлив и свободен за разлика от родината си.

"Най-важното за мен в София беше да намеря безопасност и затова знаех, че като чужденец трябва да полагам двойно повече усилия и да се старая двойно повече да бъда добър пример.”

Бамба се надява някой ден да срещне отново малката си сестричка, за да живеят заедно тук в България. Страната, която сбъдва мечти.

Чуйте и песента:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
4
 
! Отговори
men преди 8 години
как няма да выпява ***, като опъва бели дундички за по една водка с кола, работи в *** фирмичка за три пъти средната заплатка и чека да почне джихада. сега и сестричката си щял да ни доведе, и зетя, и 10те им чавета. за едни майка за други мащеха...
68
5
 
8
 
! Отговори
дъмбела преди 8 години
Ще надуе корема на някоя проста българска кифла,те нали наще *** всички обичат черни мамби и така ще вземе гражданство.Лесна работа.
67
4
 
5
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
този е най вероятно полтическ ибежанец -има опасност за живота м ув родината му,подложен на преследване и т.н ,доказват ги етзи неща преди да им дадат убежище в друга дъражва. Ине е нужн ода граничим с Мали ,за да полчуи статут на бежанец тук,/п опосочените причини/Щом работ и''в областта на маркетинга'' -какво те бърка личн отеб.Работ и-значи плаща данъци и осигуровки ,а не взема помощи.тОВА е п одобре от местните роми.Предполагам постоянно м у се напомня че е не ''местен' .помни го...
66
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо никъде не се споменава за геноцида на който са подложени белите хора в ЮАР след падането на "апартейда"?! Всяка година 3000 бели фермери биват брутално убивани само заради цвета на кожата им! Отделно страната от процъфтяваща се превърна в първенец по убийства, изнасилвания и СПИН! Белите от средната и по ниска класа масово изоставят домовете си и емигрират! Защо не даваме убежище на тези хора?!
65
6
 
12
 
! Отговори
пешо преди 8 години
браво на момчето. на мен лично песента не ми харесва, защото не обичам рап и не разбирам френски, но се гордея, че страната ми е послужила за убежище и вдъхновение на такъв креативен човек. утре може да се прочуе по света и всички да видят, че тук има и цивилизация, има и нещо хубаво, а не само глад и мизерия както постоянно оплюват нашите емигранти в ес.
64
5
 
8
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Що не си ходи да си пее в Мали? Къде му е проблема?Не е честно спрямо другите . В Африка има още над 700 милиона. Като вземем един, трябва да вземем и другите или да не вземем никой. 700 милиона не можем да съберем в Европа, значи като взимаме отделни хора, не постъпваме честно спрямо останалите.Да се направят списъци с желаещите да дойдат в Европа и да се взимат хора с подходящо образование и владеещи езици. Така би било по-честно. Така идват повече бандити. Това е моето мнение.
63
0
 
8
 
! Отговори
..... преди 8 години
Но все пак, това са възможностите ни. Словесна атака и пасивна агресия! Браво! Само че утре като кажат пак, че увеличават данъците, сметките за ток, че се тегли поредният безбожен заем от държавата или се "усвояват" там някакви европески пари не по предназначение ... а в ненаситните депутатски портфейли!?! Спокойно, ще ги нахейтим едно хубаво по форумите и така ... Ще ги стреснем 100% и ще се спрат! Успех!
62
3
 
5
 
! Отговори
за 91 преди 8 години
"Да не говорим пък колко българи има в Англия, Германия,Гърция и не на послдно място Щатите"Ние да не би случайно ДА СМЕ В ЕС И ДА ИМАМЕ ТОВА ПРАВО?! И дали някой е влязъл нелегално в САЩ? Хайде да не смесваме нещата и да не ПРИРАВНЯВАМЕ НЕЛЕГАЛНИТЕ МИГРАНТИ с пребиваващи законно в ЕС българи! А и Мали е малко далечко, за да ни го пробутвате като "бежанец"
61
5
 
6
 
! Отговори
..... преди 8 години
Да не говорим пък колко българи има в Англия, Германия,Гърция и не на послдно място Щатите! Да не говорим, че не всички са "легални", плащат данъци и т.н., но повечето се трудят усърдно, за да успяват. Да не би да са по-малко хора, или по-малко граждани на света?Всеки има право да си търси щастието! Ние си имаме доста по-сериозни проблеми от този бежанец и ако тая енергия вземем да я вложим във всеобщо обединение за някаква смислена кауза направо цена няма да имаме!!!
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да се коригира географията, от днес според този сайт граничим с африканската държава Мали!!! И ако не искате малийци, сте лузъри и гадни типове! Длъжни сте да ги обичате повече от родните си майки, така е наредено, разбрахте ли, крепостни?!
59
7
 
10
 
! Отговори
.... преди 8 години
Не мога да повярвам колко омраза и гняв може да породи една безобидна история, пък била тя истина или не! Масовите реакции и избълваните глупости само полазват още по-недвусмислено, че не заслужаваме да се асоциираме с онези изконни български добродетели, които нашите деди гордо са носили в сърцата.Замислете се бе хора, живеем в един толкова колоритен свят, кои сме ние, за да решаваме кой къде ще бъде щастлив, след като самите ние сме плъзнали по цялата земя!
58
7
 
5
 
! Отговори
go 84 u 85 преди 8 години
Стига сте хленчили бе. На лузъри като вас, все някой друг им крив и виновен.
57
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е добра песента - благозвучна, актуална и с хубав текст. Браво!
56
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сто години да живее тук, за нас ще си бъде чужденец и черен. Голям зор е да ни наводнят с араби и черни, ама неистов!!! Естествено, че ще работи, никой не е длъжен да го хрантути! Но точно такива тъмнички си имаме в излишък и на местна почва, тях трябва да ги научим да работят и да не чакат наготово!
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Страната, която сбъдва мечти."Чии мечти сбъдва е друг въпрос...
54
3
 
7
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
A i mnogo vajno saobshtenie kum haterite. Jiveite be hora, jiveite che nqma vreme stiga ste mrazili. Nacionalizma e neshto lo6o, partiotizma e hybavo. Ne mrazete minaloto, mislete kak da stane po dobre v bydeshte.
53
11
 
17
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Bravo na mom4eto pesenta my e gotina. Ve4e i v BG se pravi rap na frenski.
52
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанец?Този си е чист нелегален емигрант!
51
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗаралияTo при вас само панелки и автосервизи.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 77Данъците ти хранят главно разни пенсии, алкохолици както и български граждани от ромските махали, а не чужденци като този малиец които работят. А примера с българите в чужбина е съвсем логичен тъй като става въпрос за едно и също.