Хамбарът на Централна гара – спортна зала

Залата е 1500 квадратни метра, събира 1000 седящи места
27 юли 2015 08:36,
22
Хамбарът на Централна гара – спортна зала
Снимка: Dnes.bg

Ново спортно бижу ще има София тази есен. След ремонта на Централната жп гара там ще отвори врати нова спортна зала.

Помещението е почти готово. То е с отделен вход и е само на метри от този на жп гарата Залата е 1500 квадратни метра. Има помещения за фитнес, треньорски кабинети и съблекални.

Още по темата

Според специалисти там могат да се поставят преместваеми трибуни за 800-1000 седящи места, за да могат да се правят състезания и турнири.

Залата е многофункционална. Размерите ѝ - 48 на 30 м, позволяват в нея да се тренират няколко вида спорт като баскетбол и волейбол, твърди "24 часа".

Има възможност и за три тепиха. Таванът е на височина 12,50 м, което пък позволява тя да се ползва и за художествена гимнастика.

Решен е и транспортният достъп, тъй като до Централна гара има метро, трамваи и автобуси.

Ремонтът ѝ, който струва 73,8 млн. лв., трябва да приключи в началото на ноември.

В момента залата е собственост на НКЖИ, тъй като е част от гарата. Имало обаче идея държавата чрез транспортното министерство да я предостави на спортното ведомство, което да реши как и кой да я експлоатира.

От министерството на младежта и спорта обявиха, че обмислят вариант залата да бъде предоставена на Българската федерация по художествена гимнастика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
поредното усвояване , поне да не го правят толкова безочливо --- чудя се какво ги правят парите , то бива да имаш ,но това тяхното е за спорта не толкова за парите
16
1
 
2
 
! Отговори
Смях и Ужас преди 8 години
Някой е казал в интервю Хангар, ама който не е учил го е чул като Хамбар, защото му напомня на село, където е живят преди стане *** и сега е написал "Хамбарът ... ". Виж, все пак знае да поставя пълен член, това е Окей.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До всички селяни: При гарата няма нужда от паркинг.
14
1
 
2
 
! Отговори
Grom преди 8 години
Паркинг продължава да няма на Централна гара! А все още може да се помисли и за това. Това място ще се пренасели някой ден със сигурност и отново няма да има къде да се паркира!!! Има останало място... и отстрани... и отпред!
13
0
 
5
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Благодарим на Борислав Михайлов и гелосания, че сриват бг футбола. Предлагам таксата за Диема Спорт да стане 50 лв, така ще се популязира родния български футбол по-добре сред децата. Кьораво и сакато ще хукне да се абонира за платената диeма за да гледа как българските отбори капят като гнили круши от Европа. И дядо от село ще даде пенсийката си за ПЛАТЕНАТА Диема да гледа повторение след повторение на скучния РИТНИ ТОПКА български спорт.Прочети още на: dnes.bg/redakcia/2015/07/26/nedelni-shpagi-v-tejka-kriza-li-e-bg-futbolyt.270917
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честито за никому ненужната зала на Централна гара. Можеше да оползотворят пространството далеч по-разумно. Да бяха взели пример от германците например. А можеха да ремонтират Фестивална, Универсиада, Триадица и Зимния дворец за тази, че и по-малка, сума.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До корупционерЗала Армеец е за малко повече от 12 хил зрители. По справка от министерство на финансите изграждането и струва 108.5 млн. лв. По първоначален проект е за 17 хил зрители на цена от 110 млн лв. След намесата на Боко - 12 хил места за същата цена (Не смятам разлика от 1.5млн за съществена на фона на големия разход) . А честито.
10
1
 
13
 
! Отговори
Oleee преди 8 години
Егати ремонта!!! Че то тоя ремонт е не златен, ами платинен! За 1440 кв.м. - 80 млн. лв. Е ТО кв. м. ИЗЛИЗА 55 555 лв!!! Е това ако не е пладнешки обир ....
9
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше толкова много спортни зали- зала Универсиада, Фестивална, Зимен дворец *** побързаха да ги направят търговски площи!
8
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво ще рече "хамбарът"? Чакалня ли, що ли? Тея *** гробавите барем кат крадат поне да го правят с финес, а те - бият по безочие и тъпотия на проектите...
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kой нормален човек ще оди на централна гара да спортува? Закрийте железницата и да се приключа!
6
1
 
19
 
! Отговори
корупционер преди 8 години
Арена Армеец построена от нулата струва 90млн. лв за 15.000 места.Ремонтът на хамбара: 80 млн лв. за 800-1.000 места!!!
5
1
 
6
 
! Отговори
Майна преди 8 години
щО се пЕните? нали се наливат едни пари и се разгонват оттам просяци и бездомници... ;) с такъв премиер, кмет и архитект смислените неща ще са нещо случайно изпуснато!
4
4
 
7
 
! Отговори
Мая преди 8 години
По-добре да опитат да направят нещо, отколкото да е тоалетна!
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спортна зала на Централна гара?! Тея от ГЕРБ са най-*** нещо на света!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не че разбирам, ама за реконструкция на сграда (красива иначе), почти 80 млн ..... Не е ли множко отново?!
1
2
 
4
 
! Отговори
ом преди 8 години
Да направят стена за катерене