Умиращи пеперуди в мола или как да се оженя...

Жалбоподатели превърнаха Столичната община в "Лична драма"
Обновена: 28 юли 2015 08:02 | 28 юли 2015 07:56, Петя Славова
20
Умиращи пеперуди в мола или как да се оженя...
Дупките по пътя са сред най-големите проблеми на хората. Снимка: Булфото

Абсурдни обаждания на столичани побъркаха Столична община. Чиновниците се ядосват, че част от сигналите, които би трябвало да са за нещо значимо са абсурдни като за рубрика “Лична драма”, пише в. „Монитор”.

На тел. 02/987 55 5502/987 55 55, който по принцип трябва да приема жалби от будни граждани за пълни с боклук кофи, дупки по улиците и нарушения на обществения ред, валят денонощно сигнали за любовни драми, диви животни или лични проблеми.

Сред фрапиращите случаи е писмо, изпратено до кмета на София Йорданка Фандъкова с молба да бъде намерено момче, с което жалбоподателката се запознала на морето и изживяла бурна, но краткотрайна връзка. Момичето не успяло да се свърже с любимия си, тъй като той й дал грешен номер.

Отново на любовна тематика бил и друг случай, при който млад мъж поискал да узнае всички процедури за встъпване в брак с мотива, че документите били толкова много, че докато събере всички можел да му мине меракът.
.
Друг гражданин се обадил с решение как да се преодолеят задръстванията в София. Вместо иновативна идея обаче той предложил рикши да сменят градския транспорт. Баба от Видин пък пратила на Фандъкова орехи, защото много я харесвала.

Сред първите места на най-абсурдни сигнали е този на софиянец, който се обадил да съобщи, че в района на Окръжна болница нямало тоалетна и затова се изпишкал навън.

В късните часове пък на телефона се обадила задъхана дама и попитала: „Намерих бухал, държа го в едната си ръка, а с другата съм на телефона, какво да правя?”. Друга притеснена гражданка звъннала, за да заяви, че е видяла „голямо диво животно с рога” на поляна във Витоша и уточнила, че такова е виждала само по филмите. Друга дама сигнализирала за умиращи пеперуди в мола.
Междусъседските войни също били част от проблемите, които занимават общинарите.
Сред жалбите се оказало, че най-голям проблем на софиянци са дупките по пътя и потрошените тротоари.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
2
 
! Отговори
Зевзек преди 8 години
Преди 13 години се втрещих, че обществена безплатна тоалетна в парк във Вашингтон е по-чиста от моята собствена, която чистя с парочистачка, но тук на общината й е смешно. Същото и с бухала - в чужбина щеше да дойде зоополиция. Е, естествено има и идиотии. Все пак за да бъда обективен трябва да призная, че няколко пъти съм звънял на този телефон и винаги са реагирали адекватно и то учудващо за мен в кратки срокове.
16
0
 
8
 
! Отговори
Имай срам, Картофке! преди 8 години
Това означава, че българинът не е "п/тка заспала", а също и че все още има вяра в институциите.Въпросът е, заслужават ли тези институции доверието на гражданите, а също и издръжката, която същите тези граждани им осигуряват, плащайки данъци?
15
0
 
9
 
! Отговори
АМИ преди 8 години
ТЕ В ОБЩИНАТА И БЕЗ ТОВА МоРНИ НЕ ПИЯТ ВОДА,НЕКА ВСЕ ПАК СВЪРШАТ НЕЩО, НЕ ПО ЦЯЛ ДЕН ДА СИ РЕДЯТ ПАСИАНСИ!А ТОВА,ЧЕ В ОКРЪЖНА БОЛНИЦА НЯМА ТОАЛЕТНИ,НЕ Е СМЕШНО,А МНОГО ЖАЛКО!
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те софиянци са си такива, какво да ги правиш........
13
1
 
8
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Като сте си ги избрали такива общинари, така ще бъде. Вместо да свършат някаква работа, те сега ще ви се присмиват.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това че няма тоалетна, и не само там си е голям проблем. Но явно за общинските съветници е голям смях... И по парковете се продава бира а тоалетни няма.
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, някои съобщения за майтапчийски, други издават крайна тъпота. Например този с окръжната болница бих определил като крайно съвестен гражданин с форсмажорна нужда, а на госпожата с бухала, айде да не казвам какво е трябвало да му направи...
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вместо да решават проблемите на хората, тези в общината им се смеят! Това е срамно госпожи и господа от ГЕРБ в общината!
9
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох и на мен онзи ден колко ли са ми се смели.... Като им казах, че изцяло асфалтираната ни улица в Редута преди три години, в момента е кратер до кратер и да си сменят фирмите-подизпълнители, които очевидно крадат и работят с некачествен материал! Смях, казвам ви!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това, че в района на Окръжна болница няма тоалетни и човекът се е ожалил е върха на абсурда??? Не ги е срам общинарите. Не им ли е ясно колко болни и възрастни хора обикалят в този район?
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мегапрост народ сме. затова ни е слаба държавата!
6
4
 
3
 
! Отговори
готин преди 8 години
ееееееееееее много ги е напекло жегата и незнаят какво да правят,и въртят на които се сетят,изпаткали хорица,какво да направиш много зле им се отразява жегата
5
2
 
19
 
! Отговори
БГ - не гледай тъпо! преди 8 години
Общинарите вместо на решават повдигнатите въпроси ги превръщат в цирк и се подиграват на хората.
4
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои неща наистина са абсурдни, но други да ги включват към графата за подигравки... Например, вместо да се смеят на човека за тоалетната, да вземат да изградят навсякъде из града хубави градски тоалетни, ПОДДЪРЖАНИ. Защото тези в момента, ако влезеш в тях, можеш да хванеш различни болести от А до Я. Дори не искам да давам пример с други държави, където градските тоалетни са като тези в моловете... Адски сериозен проблем е това. Те са абсурдни, не някои от хората, включени тук!!!
3
1
 
19
 
! Отговори
Хахо преди 8 години
че и класация правите.Засрамете се
2
4
 
41
 
! Отговори
БТК преди 8 години
В Света на Златките тези неща звучат смешно.Жалко,че никой не се замисли от какво има нужда Народа. Кога за последен път се получавали подарък от някой напълно непознат,та се присмивате на една женица отделила от залъка си?!?! Нима животното няма право да живее??? "Абсурдни обаждания" Вие сте абсурдни!!!
1
1
 
77
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Ще ме извиняват, но онова за тоалетните си е супер голям проблем. Всички големи градове ТРЯБВА да имат обществени тоалетни на възложи места. Тоалетни, които са функционални и които се поддържат, а не такива в които те е гнус да влезеш.Жената с бухалчето също се е обадила правилно на общината. Просто в България институциите са пълни с простаци и приемат това за нещо странно и смешно.