Патрик и Александър остават в ареста за постоянно

Доказателствата за боя над детето били косвени, но категорични
Обновена: 30 юли 2015 14:05 | 30 юли 2015 12:54,
28
Патрик и Александър остават в ареста за постоянно
Снимка: БТА, архив

Патрик и Александър, обвинени в опит за убийство на 3-годишния Христо, остават в ареста, съобщи БНТ.

Магистратите от Софийския апелативен съд прецениха, че макар и косвени, доказателствата срещу 18-годишните момчета са достатъчни, за постоянното им задържане под стража.

Съдът се базира на медицинските експертизи, които показват, че момченцето е било с тежка черепно-мозъчна травма, която без лекарска намеса е щяла да доведе до смъртта му.

Още по темата

В мотивите си магистратите посочиха, че в продължение на дни, докато младежите са се грижили за 3-годишния Христо, върху него е било упражнявано физическо насилие, а по разказа на приятелката на Патрик детето е било затваряно в чекмедже.

Съдът направи уговорката, че разследването е в много начален етап, тепърва предстои да се събират нови доказателства, но на този етап материалите са достатъчни, за да обосноват ареста на двамата.

"Искам да бъда оправдан", заяви Патрик Първев, един от двамата младежи, обвинени за побоя над 3-годишния Христо. Момчето само поиска думата от съда и в кратко изявление разказа къде живее и че не е имал неприятности със закона досега.

Разследващите преувеличават вината на Патрик Първев, категоричен беше и адвокатът на момчето Георги Георгиев. Той се мотивира, че Патрик не е бил постоянно с детето, отивал е и си е тръгвал от жилището, приспивал е 3-годишния Христо и е чакал приятеля си. Георгиев поиска от съда по-лека мярка за своя клиент.

По-лека мярка поиска и адвокатът на другия задържан Александър Донов.

"Искам да кажа, че много съжалявам за случилото се с детенцето", каза в последната си дума към съда Александър Донов, но в крайна сметка думите им останаха недостатъчни и те ще търкат нара в ареста за постоянно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A KOGA TEZI DVE MOMCETA SHTE HODIAT NA MORE?
20
0
 
1
 
! Отговори
ivo преди 8 години
mislia che shte stanat bulki v pandelata
19
0
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 8 години
Нека да бъде оправад щом го желае , но такова *** ако остане в България ще бъде съден от народа не от съда
18
0
 
5
 
! Отговори
Аpple Cider преди 8 години
до номер 18: от 2 седмици съм тук. Още дори не съм в служебната квартира: утре се местя. Ще го взема веднага като подам заявление за училище - сега са във ваканция, а и още не съм наясно със смените си, за да мога да намеря и кой да е с него в момента, в който аз още съм на работа - преди началото на учебния ден или след края му. Много трудно щеше да бъде и за мен и за детето сега да сме заедно сега! 2 седмици, а ми се стори цяла вечност. Иначе ето сега -3 почивни дни имам един след друг.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРОГАТА НЕ ПРОЩАВА ЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези момчета никога няма да се променят.Стават само за много тежък труд.
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз имам коткадори за нея ще положа по-големи грижитая майка изобщо не е в час да остави детето на 18г-боклуцитя е знаелаи никой не я оправдаваа и активните й приятеликъде бяха преди да гледат детето?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Apple Ciderзащо не вземете детето с вас?губите контакг и се отдалечавате така от него
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ами майката?и тя е за съд, с действията си е застрашила живота на детето, не му е осигурила грижи и го е поставила в рискПринципи на закрилаЧл. 3. Закрилата на детето се основава на следните принципи:зачитане и уважение на личността на детето;отглеждане на детето в семейна среда;(изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) осигуряване най-добрия интерес на детето;това казва законакъде е майката, осигурила всичко това?
12
0
 
9
 
! Отговори
без оправдание преди 8 години
Обстоятелството, че биячите на малкия Христо, Патрик и Александър, са родени и израснали в България и за това бягат от всяка отговорност, е обяснение, но не и оправдание.
11
1
 
11
 
! Отговори
Apple Cider преди 8 години
Следя тази ужасна тема от самото й начало. Моето дете в момента е поверено на грижите на близки, а аз изпращам пари ... познато и тъжно. И се чувствам като неуспял единствен родител. И няма пари, които могат да платят времето, далеч от него. Иначе - работя в Англия в институция за млади хора с проблемно поведение: като тези двамата герои. В работно време не мога да им направя нищо, но така искам да ги срещна в някой от почивните си дни. Като родител... За половин час. Какви коне има наоколо...
10
0
 
14
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там биячите на малкия Христо!
9
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дамм... прости ***. Поне да се бяха разбрали помежду си за версиите на лъжата. Единният съжалява за стореното а другият вика, че били невинни - демек нищо не са направили.
8
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все още имат време да наемат адвокат Марковски за защита. Той ще докаже, че: 3-годишният криминално проявен хулиган многократно е малтретирал двамата момчета - примерни млади граждани на държавата (както се вижда по снимката, особено този вдясно със сигурност никога не се е дрогирал). Контузиите са в резултат на неизбежна самоотбрана от страна на момчетата срещу бруталната агресия на 3-годишното. Пеленачето да бъде осъден на ефективен затвор и конфискация на цялото имущество.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато другите затворници разберат за какво са вътре тези двамата, ще им го върнат с лихвите. И пак ще им е малко.
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...и те ще търкат нара в ареста... Wtf
5
0
 
34
 
! Отговори
мимоза преди 8 години
А тази девойка- приятелката ОТ КЪДЕ Е ЗНАЕЛА, ЧЕ СА ДЪРЖАЛИ ДЕТЕТО В ЧЕКМЕДЖЕ???? Да хванат и да я привлекат като обвиняема, че е знаела и е прикривала извършителите!!!!!!!!!!!!!
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това да си адвокат на тези *** е егати гаврата.
3
3
 
24
 
! Отговори
mimoza преди 8 години
Долни, Гадни, Лицемерни ***!!!!!!!!!!!ДОЖИВОТ!!!!
2
17
 
9
 
! Отговори
аз преди 8 години
За съд е и малоумната уж загрижена майка,оставила дете си на тия ***!