Военното НДК – бездънна яма, глътна още пари

Правителството още днес отпуска 3 800 000 лева
30 юли 2015 11:47,
19
Военното НДК – бездънна яма, глътна още пари
Борисов инспектира сградата с министри. Снимка: Facebook

Премиерът Бойко Борисов инспектира днес сградата на съда, известна още като ''военното'' НДК, заедно с министрите на правосъдието и финансите, както и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Още по темата

Той заяви, че още днес ще бъдат отпуснати 3 800 000 лв. за довършването на сградата, а решението ще бъде взето "на подпис" от министрите.

Премиерът мотивира решението си с некачественото строителство на сградата. ''Правена е през пръсти, няма изолации, всичко трябва да се смени'', коментира Борисов.

Той отбеляза, че с правосъдния министър са се разбрали ВСС да обяви обществените поръчки за обзавеждане и оборудване на сградата.

Премиерът увери, че като се приеме новия бюджет през октомври парите ще бъдат осигурени, за да могат по-бързо да вървят поръчките.

Правосъдният министър Христо Иванов отбеляза, че с тези пари ще стане възможно сградата да бъде довършена до края на тази година.

Във Facebook профила си премиерът поясни, че средствата за сградата са събрани от приходите, генерирани от борбата с контрабандата и ДДС измамите.

Други 6 млн. лeва пък ще бъдат отпуснати за реорганизация на паркирането около сградата.

Кметът Фандъкова представи план, спрямо който трамвайните релси по бул.''Ген. Скобелев'' ще бъдат изместени, а тунелът, който излиза на ул."Фритьоф Нансен" ще бъде за автомобили.

Dnes.bg припомня, че строежът на комплекса започна още 2004 година. От тогава сградата пустее. През 2012 година беше решено, че сградата ще приюти районния съд и прокуратура. На няколко пъти във "военното НДК" са наливани милиони за довършване и преустройство, което и така не стана.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ББ, какво стана с 5,5 милиона от 2012 и 10 милиона от 2011, нали ГРОБ бяха на власт тогава? Къде потънаха онези пари? ГРОБ дали ще се самозастреля най-накрая или пак ще спасяват военното ндк?
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отново наливане на милиони в нечии джобове.Страната на неограничените възможности.Осъдените на последна инстанция биячи от бензиностанцията на "Петрол" в Разград,отново са изчезнали,въпреки промяната на закона.
16
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
браво боко мачкай ***
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е делото за некачествено изпълнение на строителството? Иначе трябва да има дело срещу Борисов за нехайно отношение към парите на данъкоплатците!
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЧЕТА ВИ КОМЕНТАРИТЕ И СЕ ЧУДЯ. ХЕМ СТЕ НЕДОВОЛНИ ХЕМ СИ ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИТ.- АМИ ТЕЗИ ДАНЪЦИ ДЕТО ГИ ПЛАЩАТЕ МУТРЕТАТА СИ ГИ ДЕЛКАТ БЕ!!! ДА НЕ БИ ДА ИСКАТЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ ДА ГИ РАЗДАДЪТ ЗА ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ? ДА НЕ СА ЛУДИ? КАТО МОЖЕ ДА СИ ГИ ДЕЛНАТ С НАШИТЕ ФИРМИЧКИ! АМА СТЕ НАИВНИЧКИИИ ОВЧИЦИ!!! И АЗ ДА СЪМ И АЗ ЩЕ СИ ГИ ДЕЛНА. НА БЕЗ ОТЧЕТНИ МИЛИОНЧЕТА НЯКОЙ ТЪРСИ ЛИ ИМ СМЕТКА КОЕ КОЛКО СТРУВА И ЗАЩО? ХА ХА ХА ХА. ПЛАЩАЙТЕ ДА ИМА ДА СИ ДЕЛКАМЕ. ТЯ ПРОСТОТИЯТА НЕ ХОДИ ПО ГОРАТА. ТА Я ПРИ ОВЦЕТЕ.
13
1
 
7
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
РБ, ПФ са страшни ***.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПростНикакво гласуване !това е преброяване на глупаците Ако нещо се променяше с Избори щяха да ги забранятНе те ли е рсрам да жгласуваш заедно с тези които не работят а само вземат помощи и им плащат да гласуват а ти работиш внасяш данъци и гласуваш БЕЗПЛАТНО
11
6
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 8 години
Не съм писал аз 7, но мога да отговоря: Очевидно само и единствено за РБ и ПФ! Другите са абсолютни *** и не спраха да се гаврят с народа!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се направи равносметка на Изборите кои е гласувал колко пари е внесъл в БЮДЖЕТА ще се види ,че едните ги изкарват другите ги харчат
9
2
 
3
 
! Отговори
Прост преди 8 години
До Каква изненадаА за кой да се гласува? ЗА КОЙ?
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой мислите ще гласува на изборите !?Тия дето лапат милиони не от които ги събират
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А за некачественото строителство някой няма ли да понесе отговорност? Защо за сметка на данъкоплатеца некачественото строителство трябва да става качествено? Извинавайте, България е след 100-ното място в класацията на свобода на словото. От което е ясно че няма как журналист да му зададе въпроса който написах тук.
6
1
 
11
 
! Отговори
Каква изненада преди 8 години
Изборите наближават и *** утроиха парите за ремонти и строителство, все дейности от които се гепи яко. Тиквата си мисли, че ще го вземат за Тодор Живков, по чието време се строеше много, НО с тази разлика, че тогава се строяха заводи, които са активи за държавата и дават работа на хората, а не безмислени спирки на влака в нищото или поредният ремонт на ремонтът от миналата година! Гласувайте още за тоя артист и кликата му циркаджии с купени дипломи!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не даде от крадените милиарди ами от нашите пари? Много лесно е с чужда пита помен да правиш.
4
1
 
12
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 8 години
Очаква се от съда да взима справедливи решения в новата сграда.Хубаво ще бъде и съдия Янева да резне лентичката.Пълна идилия.А тока следва да се увеличи още , както и цената на винетките.Пенсиите да се замразят , а осигуровките да се увеличат.И така до окончателната победа на ГЕРБ.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общо 9 800 000 лв?И тези пари са взети от контрабандата и ДДС измамите?Браво!Взимаме от едни измамници и даваме на други ,за да слушкат.А по пътя едни фирми ще приберат едни печалби.Рапоня е велик!И Цвъки е велик!Задават се избори.Вече провали като Костинбродския са недопустими.Там афера нямаше, а Цвъки беше набеден.Явно Тато е възкръснал, преродил се е в нов образ.
2
1
 
17
 
! Отговори
Даскалицата преди 8 години
Гепиииим, Гепим, нема как, Батко отпуска и за себе си мисли но идат и избори. Орландовци требва да се купува, Факултета и още Н брой махали. Кво да правим, който ще гласува иска подкрепа, скромна от 50 кинта, за биричка и мастика да има. И чалга до зори като "спечелим"!
1
0
 
27
 
! Отговори
2233 преди 8 години
Евала Боко , евала Тикво!Харчи милионите, които си взел от нашите джобове.Нека почтените български магистрати се ширят в нови сгради ,да се возят в нови автомобили и харчат с широка ръка огромните си заплати и рушвети, охранявани зорко от полицията и службите.Цецо е невинен.Поредните 10 милиона го доказват по безспорен начин.