Столичните автобуси "проговарят"

В 80 от новите автобуси е инсталиран и безплатен нет
31 юли 2015 17:26,
13
Столичните автобуси "проговарят"
Снимка: Булфото, ахрив

Система за гласово оповестяване на спирките вече има в 18 от 126-те автобуса на градския транспорт в столицата, доставени със средства по проект по ОП "Околна среда", съобщават от Центъра за градска мобилност.

До 15 септември ще бъде монтирана такава система във всичките 126 автобуса. Гласово оповестяване на спирки вече има в 80 тролейбуса и в 142 трамвая.

В 80 от новите автобуси е инсталиран безжичен безплатен интернет. Всеки от тях е обозначен със специален стикер, указващ наличието на интернет.

Безплатен безжичен интернет има и в автобусите, които обслужват линия 111, както и в 11 пункта за продажба на превозни документи на ЦГМ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
искаме равенство преди 8 години
Супер, докато някои от нас се возят в разпадащи се брички, не чистени с години и движещи се с макс 30 км/ч, други си имат уай-фай и тоалетни. От около месец съм горда гратисчийка, след наглостта и незаинтересоваността на ЦГМ да направи нещо за линията, с която се возя и от която са пуснати множество оплаквания от мен и други граждани. Бих ползвала маршрутка и бих плащала охотно, но такава просто няма. А не искам парите от билетчето ми да отиват за 6та метростанция на кв младост или уай-фай.
5
1
 
0
 
! Отговори
Ник преди 8 години
До ерикДа знаеш колко си прав. Но масовостта не го осъзнава
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето за какво се трошат парите от 16млрд заем. Тоалетни и интернет в автобуса?! В някои райони на БГ има пътища , които не са пипани от 50г. , но Тиквоций прави само магистралки и останалите пари се наливат в Софийската бездънна яма - метро, северни, северозапдни и тем подобни "дъги" , луксозни автобуси... Може би оттам е по близо и лесно част от пари да попълнят черните гербаджийски каси
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Te nqmat toaletni kamoli net shte imat
2
1
 
4
 
! Отговори
Панталей преди 8 години
Тези да вземат да пуснат по-големи автобуси, че в 204 сутрин е ад. Да не говорим, че няма и климатик. На свинче - звънче.
1
0
 
5
 
! Отговори
sdasda преди 8 години
Аве на *** по линия 72 няма ли да им пуснете ново рейсче с нет, че избори идват все пак, и без това те не плащат билетчета поне нет да имат.Засрамете се, после кой ще ви избира!