Затварят улици заради "София диша"

От днес започва фестивалът за градска култура и изкуства
4
Затварят улици заради "София диша"
Снимка: Булфото

Пет централни улици в София ще бъдат затворени за автомобили и отворени за изкуство през август за шестото издание на фестивала "София диша". Събитията и тази година ще се състоят в пет поредни недели с различна основна тема.

Преобразуването на централни столични улици в зони за забавление ще започне от днес, 2 август, на кръстовището, известно като "Малките пет кьошета", а темата ще бъде екологична.

На 9 август София ще "диша" на ул. "Пиротска", като денят ще бъде посветен на визуалните изкуства. Литературата ще затвори за автомобили на 16 август ул. "Ангел Кънчев" и ще срещне гражданите на столицата със съвременни писатели, а на 23 август спортът ще завладее ул. "Цар Иван Шишман".

Последната неделя на август е посветена на музика и танци на ул. "Оборище".

Организаторите отчитат все по-голям интерес към фестивала - както от посетителите, така и от участниците, включително и от чужбина. Тази година ще бъде направено социологическо проучване, което цели да изследва дали участниците се чувстват удовлетворени, оправдават ли се очакванията им и какво може да се направи за развитието на събитието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпизмите на Самоковската принцеса са безкрайни!! Нейното управление е само крадене, безмислено организирани ремонти и мероприятия. И Рапона ще ни я "избере" отново. Удобна е тази гъска, послушна е колкото Рапона иска.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има една *** Едрева в общината особено активна в "дишането". И защо, защото се дават 2 милиона лева от ЕС за дишането. И няма кой да ме убеди, че двата милиона се използват за този месец. Пада здраво гепене поради което всяка година се диша. Няма ли кой да направи ревизия на похарчените пари за да излезе истината? Или си разделят парите и всичко потъва в забрава. А в основата е Фандъкова, тази "честна, умна и справедлива" жена която не отговаря на никакви изисквания за успешен кмет.