Трудноподвижните хора на Централна гара – мисия невъзможна

Затруднено е преминаването им по време на ремонта
Обновена: 24 авг 2015 16:51 | 24 авг 2015 13:22,
0
Трудноподвижните хора на Централна гара – мисия невъзможна
снимка: bdz.bg

На фона на ремонтните дейности на Централна гара-София възниква проблема с липсата на асансьори и ескалатори, които да улесняват придвижването на трудно подвижните хора, както и на майките с детски колички, пише БНР.

Проектът за рехабилитация на гарата трябва да прилючи до края на 2015 година, а в началото на следващата да бъде въведена в експлоатация. До тогава проблемно остава движението за трудно подвижните хора, които трябва да използват услугите на т.нар. "гарови асистенти".

Те чрез инвалидни колички помагат на тези хора да стигнат до влака, с който ще пътуват. Необходимо е обаче да се направи предварителна 48-часова заявка. Повече информация за тази услуга пътниците могат да намерят на сайта на БДЖ или на сайта на БЧК.

Ръководителят на проекта за рехабилитация на Централната гара в София инж. Ивайло Дженев каза, че табелите на гарата в момента са временни, а не постоянни. Сигурността на сградата ще бъде подобрена, а настилките и дограмата-сменени. В пуснатия в експлоатация малък участък обаче вече се забелязват следи от хулигански прояви. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари