Терминал 1 се обзаведе със стая за кърмачета

От летището съдействат и на хора с увреждания
25 авг 2015 10:40,
1
Терминал 1 се обзаведе със стая за кърмачета
Снимка: архив Булфото

Стая за кърмачета и място за пътници с увреждания има вече в обществената зона на Терминал 1 на Летище София, съобщиха от летището.

Ако пътувате с малко дете през Терминал 1, можете да използвате специално оборудваната стая, за да го нахраните, да го преоблечете, или да го освежите преди пътуването. Стаята е обзаведена с детско креватче, маса за преобличане, стол за кърмене. Има мивка с топла и студена вода. Вратата на помещението e с фолирано стъкло.

Хората, които поради заболяване или друга причина се нуждаят от специализирано съдействие, за да се придвижат и качат на самолета, могат да прекарат времето до полета или да изчакат своя асистент в обособената и специално обозначена зона за пътници с увреждания и намалена подвижност.

Двете нови помещения на Терминал 1 са разположени на удобно и леснодостъпно място - в обществената зона на салон "Заминаване", вляво от входа, до магазина за вестници и списания.

От миналата година специализирана зона за пътници с увреждания и намалена подвижност осигурява и на Терминал 2 дискретност и собствено пространство на тези, които я използват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Родилка от Варна преди 8 години
Браво! Искаме обаче стаята за кърмене да е със стъклени стени, за да можем необезпокоявани да си показваме вимето докато кърмим.