ДПС: Целта ни е 40 кмета, имаме кандидат за София!

Лютви Местан подаде документи в ЦИК за местния вот
2 сеп 2015 13:27, Анисия Иванова
26
ДПС: Целта ни е 40 кмета, имаме кандидат за София!
Архив: Булфото

Целта на ДПС е да има 40 кмета на общини след местните избори, като на места е възможно и взаимодействие с други партии, които са близки на Движението. Това каза лидерът на партията Лютви Местан, след като внесе необходимите документи и събраните подписи в ЦИК за регистрация на движението за предстоящия местен вот.

На излизане от ЦИК той заяви, че партията е внесла около 6600 подписа, но бройката им не е определяща. "Ние не сме партия, която се втурва в надпревара за максимален брой подписи за регистрация. Важни са гласовете, които ще бъдат отчетени вечерта на 25 октомври", посочи Местан.

ДПС ще разчита на силната мотивация на избирателите си и огромния експертен потенциал, който движението натрупа в местното самоуправление, каза още Местан.

"Ние сме партия с най-твърдо и устойчиво участие в местното самоуправление. От тази гледна точка няма да ви изненадам с основната цел на ДПС, която е минимум запазване на позициите с реална възможност за разширяването им в местната власт", посочи Местан.

Лидерът на ДПС обясни, че ще издигнат свои кандидати за кметове в много голяма част от общините на България.

"Не се ангажирам с издигане на кандидати във всичките 265 общини, имайки предвид политическата география на ДПС", посочи още Местан.

По думите му партията ще издигне кандидат за кмет на София, независимо от шансовете, защото това e отстояване на политическа идентичност и отговорност.

Местан отказа да назове името на кандидата с думите: "При нас този процес тече при стриктно спазване на гласуваните от централния съвет процедури. Ние започваме консултациите с местните организации от следващия понеделник и се надявам да завършим процеса за около седмица. Ние не сме партия, която налага кандидати за кметове с решения на председателя или на централното оперативно бюро".

На въпрос на колко места ДПС би подкрепила кандидати за кметове на ГЕРБ, той отговори: "Ще гласуваме за нашите кандидати на първи тур. Вторият тур е друг вид политическа реалност, а решението ще зависи на първо място от качествата на кандидатите. Има едно непреодолимо условие и то е дали те са кандидати от системни демократични партии. Много важна е и оценката на местните структури".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
съгласен преди 8 години
Прав е анонимния 15. Вече и децата трябва да са разбрали, че ДПС е проект на БСП! И това е по-добрият вриант от това ДПС да е проект на движението ислямска държава или на партия която подкрепя движението ислямска държава. Да не забравяме, че вече има поддръжници на ИД на територията на нашата страна
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сакън бре, лютив !
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До анонименDO 17CUGDENZITE PO-VAZPITANI V BALGARIA?TURCINE NE GOVORI GLUPOSTI--100% STE OGRANICENI I GLUPAVI PO ROGDENIE.TURZITE SE GENIAT ZA PARVI BRATOVCEDKI-,ZA DA IYA OPITA PARVO BASHTATA.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO BORISOV--TOZI,KOITO RABOTI NIAMA DOSTOINSTVO ZA SOBSTVEN GIVOT--BALGARINA.TOZI KOITO NE RABOTI TRIABVA DA GIVEE DOSTOINO.
16
1
 
0
 
! Отговори
До петър преди 8 години
Когато си по подготвен за политиката в Европа, то тогава можем да водим дебат и да поспорим къде какво е било!
15
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До петърИма хиляди турци първо по-възпитани и интелигентни от много българи и други националности. И второ - защо да няма кмет от ДПС в София? Какъв е проблема?
14
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Е, това вече е новина! кой е, ако можем да знаем предварително?
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един любопитен факт, който може би малцина от вас знаят - ДПС е проект на БСП, който им помага винаги в определена степен да запазват статуквото си. :)
12
1
 
6
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
До войводаТи май си войвода само 'га седиш на софрата и се наливаш с ракия. Иначе киснеш по форумите и само хленчиш "Някой да направи това, друг онова..." Голям войвода, няма що. ***.
11
6
 
15
 
! Отговори
петър преди 8 години
Няма никакъв проблем отново да бъде сезиран Конституционния съд и ДПС най-накрая да бъде извън закона и закрита.В Германия,където турците работят,учат и живеят от 35 години и са вече към 7 милиона да сте чули да имат партия.Но там няма такива предатели и слагачи, както унас
10
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ега не спечелите на нито едно място! Дано да бъде закрита тази партия най-скоро! Дърпа България умишлено надолу с невиждана скорост. В момента, в който изчезнат от парламента и от населените места с кметовете си, тогава трябва да празнуваме! Злото ще напусне
9
23
 
11
 
! Отговори
5555 преди 8 години
не виждам нищо лошо да се гласува за ДПС. По-добре ли е да се гласува за ГЕРБ? ДПС са много по подготвени за власт отколкото тиквите на Герб.
8
5
 
16
 
! Отговори
войвода преди 8 години
Няма ли кой да го свитне тоя бе най сетне...
7
7
 
16
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Абе тоя не умря ли миналата година?
6
10
 
22
 
! Отговори
N преди 8 години
Нашата цел пък е всички от ДПС на бесилото,а къде са онези платени *** на БСП,защо не са тук да плюят или срещу този който плаща не се плюе!
5
5
 
18
 
! Отговори
Рапър преди 8 години
НИКОГА!
4
19
 
5
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
депесето винаги се грижат на ромите да ние добре и на пазат от расиските истапления на бългърите
3
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dps si otiva
2
14
 
12
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Ето за това говорех ........Всички само за подобни неща говорят ...кой колко власт иска да лапне и т.н. само Сидеров говори за проблемите с факти ! *** народ , богати политици !
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За колкото ви стигнат парите. Ако не стигат - вдигайте партийната лепта за сметка на бюджета. Тъпите и прости избиратели ще реагират с ръкопляскания.