2,2 млрд. лв. влезли в инфраструктурата на София за 5 г.

Столичната община отчете по-добра събираемост на данъците
8
2,2 млрд. лв. влезли в инфраструктурата на София за 5 г.
Снимка: архив, БулФото

Столичната община е инвестирала 2,2 млрд.лв. в инфраструктруата на града от 2011 г. до края на септември тази година. От тях 70% са европейски средства.

Това означава, че за всеки лев, който общината осигурява от бюджета или от заемни средства, тя е получила повече от 2 лв. безвъзмездно финансиране. Това се признава и от рейтинговата агенция "Стандарт енд Пуърс", която през септември потвърди рейтинга на Столичната община на "ВВ+" със стабилна перспектива, каза Барбалов. По думите му това е един много добър резултат за града, предаде БТА.

За периода 2012-2014 г. има ръст от 50 млн.лв. в собствените приходи на Столичната община, което е постигнато с по-добра събираемост и без увеличаване на данъци и основните такси. Това обяви заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов на пресконференция.

Към 30 септември тази година в бюджета на Столичната община от данъци и такси са събрани 404 млн.лв., с 20,8 млн.лв. повече спрямо първите девет месеца на миналата година. От технически услуги са събрани 7 млн.лв., при 5 млн.лв. за първите девет месеца на 2014 г.

Според Барбалов това е добър показател за издадените строителни разрешителни в града. Този пазар започва да се събужда, което е признак за икономическа активност, коментира зам.-кметът. Той каза, че през тази година е възможно да се постигне над 13 процента увеличение на собствените приходи на общината.

По предварителни данни от изпълнението на Капиталовата програма за първите девет месеца на годината са разплатени 332 млн.лв. към различни изпълнители на общината, свързани с инвестиционната програма. През септември са разплатени 33 млн.лв. по различни обекти от Капиталовата програма, 53 процента от средствата по програмата са реално изплатени, отбеляза зам.-кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние крадем от всичко.Ние и пари на снимка да видим - пак ще ги откраднем.Ние сме ГЕРБ.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Бах крадливите общинари що пари са гепили. А София все по-зле. А Батко колко ли е мушнал в офшорката?
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде са отишли парите , като улиците в центъра са в ужасно състояние , чудиш се къде да стъпиш да не паднеш.От 30 години не са пипнати !
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
2,2 милиарда, от които ГЕРБ и мафиотските им кръгове са присвоили вероятно над 2 милиарда.
2
0
 
8
 
! Отговори
отговор преди 8 години
Не се усещат тия 2 милиарда, новите улици вече са за ремонт
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bullshit