Дъжд вали, вали, а навес на спирката няма

Само 500 от 2300 спирки в София са закрити
15
Дъжд вали, вали, а навес на спирката няма
Снимка: Булфото, архив

От общо 2300 спирки на градския транспорт в София малко над 500 са оборудвани с навеси, обяви пред БНР заместник-кметът с ресор "Транспорт" в Столичната община Любомир Христов.

Общината започна програма за поставянето на навеси преди две години.

"Тази година са поставени 60, а миналата – около 120. Очевидно е, че не всички са оборудвани. Необходимостта в тази посока е значителна. По тази причина, с цел да бъдат оборудвани с навеси всички спирки, унифицирани, с еднаква визия, която да бъде одобрена от Комисията по архитектура на Общинския съвет, беше внесен един доклад за отдаване на концесия на спирките. Докладът се разглеждаше по комисии, преди да излезе Общинският съвет във ваканция", обясни Христов.

Според него след като бъде конституиран новият Общински съвет, до края на годината този доклад да бъде разгледан и одобрен, за да може да се процедира конкурсът за изпълнението на този проект.

Стремежът е да бъдат поставени навеси, където има голям брой пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е, че Фандъкова е гепила парите за навеса и не само за него и ги е внесла вече по сметката на Мутрата.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо народа намрази органически БКП? Бяха най-достойни, най-верни, най-умни, най-честни, най, най, най. Сега ГЕРБ като пълна проекция на БКП ще накара хората да се отвратят по същите причини. Най-премиер, най-кмет, най-политика а всъщност некомпетентност, неграмотност, демагогия и лъжи, купени медии и журналисти. Едно време за да си напълниш хладилника го включваш в радиоточката. Сега пускаш Канал 1, БТВ и Нова и живота е прекрасен, Светлото бъдеще спи пред вратите ни.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искате или не, Юрданка селянката Мутрата ще ви я натресе защото ще се продължава да се краде. Само народна революция ще ни отърве от тези гнусни лъжци. А Юрданка заедно с Каратиста вързани заедно в морето на дълбоко, никога да не се появат повече. Иначе лъжи, крадене, мизерия и отчаяние.
8
4
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 8 години
Ти кой предлагаш като алтернатива...Социолога Мирчев от партията на Михо Миков??? Или някой от корифеите на бялата златка да нареди на общинска полиция да запалят джамията срещу халите барабар с всичкото хора у нея...Или пък може би *** на ники чалгата, по известен като Бареков полиглота, която освен говорен дефект има дефект у мозъко и ръси глупост след глупост.Чудя се и псевдореформаторите каква изненада са ни приготвили...Фъндъкова няма алтернатива и пак ще я изберем.
7
2
 
4
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Докога ще я търпим?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябвало да го решат, но излезнали в лятна ваканция , и сега ще стане за зимна и 2015 си отиде !
5
0
 
16
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Ти *** кога последно си бил в София, че да знаеш кой седи по спирките?Бъзикам се ;) Огромна част от софиянци ползват обществен транспорт.Всичко е пълно - тролеи, трамваи, автобуси...в метрото са 300 000 на ден.
4
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почнахте с предизборната кампания срещу Фъндъкова.Нищо, тя пак ще е кмет и то с над 60% от гласовете.Сега ще ми нахакате минуси, а пък на 25-и ще се върна да ви напомня какво съм писал ;)
3
10
 
5
 
! Отговори
Пеко Таков преди 8 години
И за какво са ви навеси на спирките, след като навсякъде се мъкнете с колите си?
2
2
 
15
 
! Отговори
Модерно! преди 8 години
Дъжд вали, вали, а новите модерни спирки са едни малки детски чадърчета.
1
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KMET-***