Насилие срещу насилието или как се малтретират животни

Екозащитниците излязоха на протест в центъра на София
Обновена: 3 окт 2015 19:59 | 3 окт 2015 17:02, Камелия Цветанова
53

Снимка: bTV

Защитниците на животните излязоха на протест в центъра на София. Те се събраха по обяд пред Народното събрание, а след това тръгнаха на шествие. Поводът е Световният ден на животните.

Освен това шествието е част от програмата на Фестивала на веганите, който се провежда на 3 и 4 октомври в столицата.

Желанието на протестиращите е да застанат твърдо срещу насилието над животни.

От 2 октомври вече има сформирана Зоополиция и над 60 служители от всички областни дирекции на МВР са определени да разследват престъпления спрямо животни, но се оказва, че има много малко разкрити случаи.

Организаторите демонстрираха как проявяваме жестокост към животните, нарушаваме правата им и унищожаваме естествените им местообитания.

Според протестиращите държавата не спазва собствените си закони.

Те настояват за бързи действия при установяване на жестокост към животни, да се прекрати задържането на кучета в приюти, които по думите им са концлагери за животни; за стриктно следене на търговията с животни и изоставянето им, за да изчезне феноменът куче без дом; да се забрани използването на чифтокопитни животни за придвижване в градовете, както и прекратяване на изграждането на нови зоологически градини.

В столичния зоопарк пък посрещат най-новия си обитател - малък креслив орел, и така отбелязват Деня на птиците.

Орелът е бил прострелян от бракониери и откаран в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.
Той беше кръстен Димитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Аз съм си преди 8 години
Не било хуманно да са в приюти, а? Били ми те концлагери! ****ната ви. По хуманно е да ги оставим навън, да се озлобяват от глад, да ги блъскат колите и да умират в зверски мъки. Щом на ЕС не им пука , че разни песове разнасят болести и изяждат хората, нека осъдим държавата , че има нехуманно отношение към "горките" песове. Обичам животните, но 40кг пес дето налита на всички не е като 5кг кутре. Тяхното обитание вече е град с детски градини и училища. Те вече нямат място за свободно разхождане.
23
3
 
3
 
! Отговори
17 преди 8 години
Брат, не изглупявай така!
22
4
 
12
 
! Отговори
Прокламация преди 8 години
Искам да се публикува адреса на тази агенция за да може когато тя заработи.НИЕ ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: ДА ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗПРАТИМ НА ПОСОЧЕНИЯТ АДРЕС СЪБРАНИТЕ ,ЧРЕЗ ПОЛАГАНЕ НА ДОБРОВОЛЕН ТРУД И ЧРЕЗ ЛИЧНО ЗАПЛАЩАНЕ НА КУРИЕРСКИТЕ УСЛУГИ, СЪБРАНИТЕ ЕКСКРЕМЕНТИ И ДРУГИ ОТПАДЪЦИ НА ПОДЗАЩИТНИТЕ, ВКЛЮЧАЯ И ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, ОТ ПАРКОВЕ, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, КВАРТАЛНИ ГРАДИНКИ И ДРУГИ ОЗЕЛЕНЕНИ ПЛОЩИ ПО ТЕРИТОРИЯТА НА РБ.Благодаря за вниманието.
21
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименОппа ядосан кучелюб.ПО ТОВА СЕ РАЗЛИЧАВАТЕ ОТ НОРМАЛНИТЕ ХОРАПалите бързо като *** на който са им взели оглозгания кокал или веднъж ядената пържолка.
20
7
 
14
 
! Отговори
5141 преди 8 години
А създадената зоополиция ще се погрижи ли, т.н. кучкари да си събират насраното от любимците им?Днес дори количка, с която да пазарувам в Лидъл, не можах да си взема, защото отдолу беше пълно с фекалии... Авно там са си привързвали "добитъка".Пред входа цялата колона е черна от кучешки пикни....В съседното кафене сутрин поставят масите си около колони почернели от кучешка пикня...
19
6
 
16
 
! Отговори
Kukuwiza преди 8 години
Тея по-добре да се погрижат за това как в България по селата се малтретират старите хора от ромски банди. Да се погрижат за нахапаните от бездомните ***. Не ,че животните нещо за виновни. Те са си животни и хората нямат право да ги измъчват. Ама...ПРЕКАЛЕНИЯ СВЕТЕЦ И БОГУ НЕ Е ДРАГ
18
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето гледах как раздадаха държавни патрони на една ловна дружинка рано сутрин И до обяд напълниха 2 зила с кучета.
17
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тази държава кучетата са по-важни от хората. Бойко май също си пада кучкар. А нас българите - кучета ни яли!
16
8
 
8
 
! Отговори
Участник преди 8 години
Кожените дрехи смърдят и не се перат, а с химическото почистване само трупат отрови които дишате и попивате, кожолюбци. Аз съм роден с любов в сърцето и мразя злото, болката, безпомощността. Благодаря за отразеното събитие !
15
6
 
16
 
! Отговори
Човек преди 8 години
А защита на хората ..... ? Защо не протестират срещу насилието към човеците и бездействието на държавата към тези престъпници.
14
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А престъпленията на животни срещу хора кой ще ги разследва.Я да се скривате бързо в казаните.Значи кучето ще ме хапе а аз трябва да отида до супера и да му купя пържолка ли?Не -е-е ще отида до железарията и ще си купя една тръба 3/4 дълга 1 м.И . . . Влизам в новините.
13
9
 
9
 
! Отговори
Ловджия преди 8 години
Ето така става като се следват тия нови гейски моди да не се бият децата!
12
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За тези флаш-мобаджии е важно да ги покажат и да помякат по телевизиите
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доста брутално, излишен натурализъм и театралничене. Тия организации верно искат публичност, но има други начини, тяхна работа. Такива демонстрации мен лично ме правят скептик, вместо да ме приобщават.
10
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човешката Глупост няма почивен ден .. 7 Х 24 Х 365
9
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И тия усвояват явно някакви грантове от Еврогейския съюз или от Дедо Шорош.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наистина,непочтенно е спрямо животните,да бъдат драни.Обаче,направило ми е впечатление,че носенето на обувки от изкуствени материали,запарва краката ми,те започват,да издават една немного приятна миризма,която отблъсква околните.На кои,да угодя-на тях,или на животните?Принуден съм също така от време на време,да консумирам месо и риба,а от това ощр някоя твар губи живота си.И нещастни растения,които също са били живи,като домати,лук,магданоз и т.н.също птекъсват жизнения си път,за да се нахраня.Какво ,да правя,съвеста ме замъчи,след преглефа на снимките....
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези зрелищни циркове са направо досадни. Целта на участниците е една - да се съблекат голи. А колкото до зоополиция, тя е нужна. Както е нужна и обикновена полиция, но тя е далеч от това, което би трябвало да бъде.
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички тези трябва да са пълни вегетарианци,иначе са обикновени лицемери!
5
2
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
За съжаление,от това ,което чета от коментарите,мога само да отсъдя ,че самите коментиращи се мислят за животни и затова роптаят.Човек бива съден за човек по делата му към всяко живо създание,както и държавата също.Затова земята и природата са устроени така.Но за плоскомислещите и кухи същества като вас е непозната и трудно разбираемо.Логично да се оплаквате.Аман от неморални и кухи лумпели.Плюйте колкото искате ,но си оставате жалки и затова ще сте натова дередже.Материалисти прости.