Край с ремонта на локалните платна по "Цариградско"

Само очакваните дъждове могат да забавят работата с няколко дни
5 окт 2015 14:00, Миглена Иванова
13
Край с ремонта на локалните платна по "Цариградско"
Снимка: архив, БТА

До края на октомври трябва да приключи ремонтът на локалните платна на бул. "Цариградско шосе" в София. Това съобщи пред журналисти столичният зам.-кмет по транспорта Любомир Христов, който провери изпълнението на ремонтите, съобщава БТА.

До 10 октомври ще приключи работата по отсечката от 4-ти км до разклона при Министерството на външните работи, каза Христов. До 15 октомври ще бъде завършена връзката на бул. "Цариградско шосе" с бул. "Михай Еминеску".Продължава работата в южния локал на "Цариградско шосе", остава да бъде обновено локалното платно пред магазин МЕТРО.

"Движим се по график, плановете са до края на октомври да приключи изцяло работата в тези участъци на булеварда", отбеляза Христов. Опасенията му са свързани с очакваните валежи през втората половина на тази седмица, които вероятно ще забавят изпълнението на ремонта, но само с няколко дни.

Освен, че се ремонтират локалните платна, в момента се разширяват и спирковите перони, поставят се допълнителни обезопасителни елементи и навеси. Ремонтират се и тротоарите и се правят повдигнати пешеходни пътеки по протежението на локалните платна.

Рехабилитацията на бул. "Цариградско шосе" се осъществява от "Трейс груп холд" по проект, финансиран от Столичната община. Общата стойност на рехабилитацията е малко под 20 млн. лева. Тя включва цялостен ремонт на четири мостови съоръжения и на три големи подлеза, както и на автомобилния тунел, който свързва "Цариградско шосе" с "Алея Яворов", припомни Христов.

Зам.-кметът посочи, че Столичната община продължава ремонта, рехабилитацията и изграждането на малки улици в столицата. До момента над 35 улички са ремонтирани, работи се по още осем улици в различни райони на града.

Тече подготовката и на специалната програма за ремонт на малките квартални улици, които ще са приоритетни за местната администрация през следващите няколко години, след като бъде обновена ключовата пътна инфраструктура в града.

Първата част от програмата ще бъде предложена на Столичния общински съвет в края на тази година, заедно с обсъждането на проектобюджета за 2016 г., посочи Христов.

Още икономически новини от България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
водонската стои през една улица. И никой не работи три часа докато тя не дойде.Пукат тръба. изчезват и я зарязават. Чак след два часа идват от ВиК и почват работа.В германия за един ден правят една улица. Също и в Япония. Максимум за седмица.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4 месеца не можаха да оправят три улички от по един километър - водснабдяване и асфалтиране.Накрая си оставиха ръцете.9 дена чакаш за единия бордюр, още 4 - за другия.После идват и махат отново бордюра.Слагат цимента - махат го. Пак го слагат.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даскалицата вярна се научи да гепи и само ремонти са и в кухавелницата. Кой проверява какво е свършено, какво е качеството, как и на кого е платено?? Нейни хора. Да сте чели някъде финансов отчет за метрото, за Младост и т.н. Всичко е потънало в мъгла и огромна част от парите в сметките на Картофка и Будьо.
9
0
 
1
 
! Отговори
До Баси Държавата преди 8 години
Мърльовци, не мърлювци. Тва да не ти е ***? Иначе си прав ;)
8
1
 
1
 
! Отговори
Дико преди 8 години
Любчо кажи си за офщорките при светофарите и таблата за информация
7
0
 
2
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
За всякакви пъти статии се утепвате от коментари,а за тази дето е наистина важна никой не *** да си каже мнението.***.............
6
3
 
15
 
! Отговори
Баси Държавата преди 8 години
Това столичната администрация с Фандъкова и Боко The Тиквин са за разтрел.5 месеца правите ремонт на 6 км главен,равен и затворен за движение път.*** това направо е постижение.Незнам как още от Дискавъри не са дошли да снимат това инженерно,инфаструктурно постижение.Това,ако е в Китай,баце след два дена няма да има и помен от ремонт ,но тук нали трябва да ти е гадно,а и като направят нещо ще о...*** 5 други неща.Как няма да дойде един диктатор и да ви изпозастреля всичките мърлювци.
5
1
 
7
 
! Отговори
Путев преди 8 години
яко се мотаят с локалните. всеки ден ги гледам от офиса - по 5-6 парчета със светлоотразителни жилетки се шляят из локалното и нищо не правят докато не дойде неква техника.
4
0
 
9
 
! Отговори
уй преди 8 години
Остана участъкът от орлов мост до яворов.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега чакаме първите дъждове и да вадим каяците. Като е сухо караме колите, валне ли, вадим моторниците. А като замръзне, кънките. Ех, ремонти, ремонти.
2
1
 
13
 
! Отговори
... преди 8 години
..а сега е време за ремонта на глвните платна...отново.. ;)
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а Тангентата- кога?