15 000 подкрепиха Uber, протестът е днес

От два дни онлайн услугата за превози спря работа у нас
Обновена: 7 окт 2015 09:42 | 7 окт 2015 09:34,
41
15 000 подкрепиха Uber, протестът е днес
Снимка: Uber

Пред сградата на Върховния административен съд днес ще се проведе протест в защита на вече спряната услуга за превози Uber.

От компанията стартираха и подписка в своя защита. Събраните подписи ще бъдат пратени до Комисията за защита на конкуренцията, Министерския съвет и Народното събрание.

От два дни онлайн услугата за превози спря работа у нас, след като ВАС потвърди наказанието от КЗК, че компанията прилага нелоялни практики.

Още по темата

До момента подписката в подкрепа на Uber в интернет е събрала над 15 000 поддръжици.

"Наличието на повече избор е от огромна полза за обществото като цяло, ако и да създава затруднения на съществуващите конюктурни интереси. По-големият избор винаги води до по-добро качество и по-ниски цени на услугите", написа Uber в петицията си.

"Живеем в един нов свят движен от технологиите. Регулациите трябва да еволюират, за да може обществото да се възползва от ефективността на иновациите. Очевидна е нуждата от нови правила, които да отразят техническото развитие на 21-ви век. Властта това да се случи е в ръцете на нашето правителство и изборът дали да се чуе гласът ви е изцяло ваш", завършват от компанията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
4
 
! Отговори
иван преди 8 години
Не разбирам защо нещо, което явно се харесва от хората и създава конкуренция в дадения вид дейност се преследва от закона и администрацията.... не е нормално просто!!!! Твърдо ЗА "uber" съм и подкрепям изцяло компанията и протеста на хората!
26
1
 
10
 
! Отговори
ккк1488 преди 8 години
Колко смрад има в тези коментари. Бакшиши, изкъпете се защото и през нета миришете!
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
даже и 100 човека не е ималоайде бе УБЕР, развържете още малко кесиятаа, ако наистина ви пука, организирайте протест за промяна на регулациите
24
1
 
8
 
! Отговори
sls преди 8 години
"Е нема такава държава" Като чета коментарите надоло, уважаеми преди да напишете простичкия си коментар се замислета първо какви глупости са.... Коментари от "Бай Иван", който чул нещо без дори да го е пробвал и няма собствено мнение......
23
6
 
4
 
! Отговори
бакшиш преди 8 години
мани ги тия не са фактур даже и стоянки немат...аз само от стоянка и от ръка си праа по 1200 на месец без да работа на адреси.. при средна заплата 500-600 лева си е мноо добре за неубразован човек смисал не говора за човек с више... а освен това даиаджиите се хранат от нас и карат страшни бмвта и мерцедеси можете да проверите в даи...всички тия пари идват от рушвети от бакшишите ;) освен тва тия убер немат стоянка кво ше праите като заввали внезапно или зимата?ше чакате 20 мин за убер тцтцтц
22
12
 
11
 
! Отговори
Убирджия преди 8 години
Бойкот и забрана на Uber, защото тези хора реално крадат хляба на таксиметровите шофьори. Като искат убержиите да въртят геврека - колите трябва задължително да отговарят на всички норми за таксиметрова дейност както и шофьорите им, защото е някакак си несправедливо бай Иван да върти геврека от сутрин до здрач и обратно, а някакав тарикат да врътка само петък и събота вечер, защото тогава има най-много келепир, а през останалото време да продава *** в МОЛ-а.
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това са 15000 интернет нинджи, от тях реално я има 100 човека на площада, я не.АТАКА с доста по-малък бюджет могат да направят по-голям митиниг :)
20
7
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
никъде няма такава услуга СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ, за да я предлагат. Със същият успех могат да си кръстят услугата и РАЗХОДКА С ЛОДКА. Както и да й казват, те реално предлагат ПЛАТЕН ПРЕВОЗ.
19
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама uber дали искат регуалциите да еволюират :) защото тогава май ще трябва да наемат таксиметрови шифьори, както ги задължиха в Берлин
18
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека да припомня, че юберите предлагат услуга - СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво сте седнали да ми ревете за правилата и законите в България... те са толкова морално остарели.Юбер са напълно прави - законите ни трябва да се осъвременят. Не може в 21-ви век да караме по правила от средновековието.
16
7
 
24
 
! Отговори
Фен преди 8 години
Не само в София трябва да има UBER, а в цялата страна. Писна ми от мизерните таксита и нахалните бакшиши на които нищо не можеш да им направиш, защото са защитетени от жълтата си количка. Надявам се да върнат услугата на Софианци и скоро да е възможна и в другите градове.
15
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще съдят Бг в Страсбург
14
21
 
10
 
! Отговори
Чиновник преди 8 години
В България Uber няма да работи. Също както няма безплатен обяд, сиренето е с пари и т.н.
13
14
 
16
 
! Отговори
Бончо преди 8 години
Пръкват се в силикън вали някакви "иноватори" и настояват да не спазват законите на държавите. На същия принцим може да се направят подобни "услуги" за продажба на лекарства, оръжия, хазартни залагания... Дайте да не спазваме никакви правила и никой да не ни контролира. Май в Сомалия е така в момента...
12
15
 
20
 
! Отговори
ТФ преди 8 години
Какво им пречи на уберските шофьори да си сключат гражданска отговорност при бизнес условия, а не за лично ползване, да правят технически преглед на всеки 6 месеца, да ходят на психо-тестове, да си платят съответните лицензи и такси, и т.н.?Подозирам, че тогава услугата им ще стане доста скъпа, понеже не е като да се "конкурираш" по цени с останалите, когато ги нямаш горните разходи.
11
10
 
15
 
! Отговори
t-t преди 8 години
мм тфа с регистрацията и поддържането на коли.. ми звучи яко като дрън дрън, половината такстиа на таксиджиите са невероиатни трошки не разбирам точно за кфо се плаща.. таксита над 5 години трябва да бъдат забранени..тогава могат да предивяват претенции.. В холандия такситата са предимно мерцедси и ТЕСЛИ... заради чистият въздух.. тогава знам за кфо плащам.а убер да плати там няква символична такса и толкоз
10
9
 
16
 
! Отговори
КУКЛОВОД преди 8 години
АКО ФИРМАТА ЮБЕР ПРОДЪЛЖИ РАБОТА ТО ТОГАВА ВСЕКИ ГРАЖДАНИН НА БЪЛГАРИЯ ИМА ПРАВО С ЛИЧНИЯ СИ АВТОМОБИЛ ДА ИЗВЪРШВА ПРЕВОЗ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ .ТОЧКА ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН. ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СА ПЛАТЕНИ!!! ЗАЩО НЕ ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА И ПРЕЗИДЕНСТВОТО? БОРИСОВ НЯМА ЛИ ОСТАВКА ЗА БОРИСОВ?
9
13
 
16
 
! Отговори
Таушан преди 8 години
Ей, возите хора с публична услуга. Кой проверява уберския шофер дали има книжка? Към колата да няма изисквания и проверки ли? Ами времената за шофиране и почивка кой ги следи? Не може да караш 20 часа щот ти трябват кинти. Требе си малко ред. Т.нар. западни компании защо идват у нас, дали заради огромния ни пазар или платежоспособност?! Май идват щото всичко е позволено. Има място за убер, но нека да се лицензират като превозвач.
8
12
 
13
 
! Отговори
-10 преди 8 години
винаги ще предпочета да ползвам УБЕР вместо потните селяни в такситата-------------Ама после ще искаш и общината тротоари и велоалеи да ти прави, нали!