На който му е студено - да си поиска парно

"Топлофикация" - София е готова да му го пусне
8
На който му е студено - да си поиска парно
Снимка: Булфото, архив

"Топлофикация София" има готовност при изразено желание от страна на клиентите в сграда-етажна собственост парното да бъде пуснато преди общото включване на отоплението в столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

За целта е необходимо да представят в Деловодството на обслужващия топлорайон заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на отоплението. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за предварително пускане на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на цялата етажна собственост, посочват от "Топлофикация София".

Детските градини, училищата и здравните заведения също могат да поискат включване на отоплението преди общото пускане на парното в столицата, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Според нормативната уредба общото включване на отоплението в София ще започне, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

"Топлофикация София" напомня, че клиенти трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които тази инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

От дружеството напомнят и на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: парнософиятец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
бабичка 80 г. преди 8 години
Ко каза парно !А не мерси нямам пари за това удоволствие пък и без това скоро отивам на топло под ...
3
4
 
9
 
! Отговори
1-n преди 8 години
бърз фалит за тези нагли крадци
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бърза Юрданка, бърза, парички ще падат, абонатите ще се душат. Лъжата тръгва отново с пълна сила и никой не я спира. Значи много лапкат. Как ми се иска да станат бунтове за да отидем при шефовете и Юрданка ,и ги изметкаме през прозорците. Следващите да знаят какво ги чака ако краднат.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А не, мерси.