Ями, заледени тротоари, кучета – 520 дела срещу София

Делата срещу Столичната община се проточват с години
5 ное 2015 09:19,
6
Ями, заледени тротоари, кучета – 520 дела срещу София
Снимка: архив Булфото

520 са заведените дела срещу Столичната община заради дупки по улиците, бездомни кучета и непочистени от сняг тротоари, съобщава "Монитор".

Исковете са заведени през миналата година. С тях хората искат компенсации за изкълчен или счупен крак, заради заледени тротоари.

Дела се водят и за сцепена джанта, спукана гумата, както и потрошено окачване на колата след пропадане в зейналите ями по пътя.

Ухапаните от бездомните кучета също съдят "Московска" 33 за нехайство.

Искове пред Темида се водят и заради паднали дървета или неподдържани сгради.

Майки оспорват правилата за прием в забавачките. Хората с увреждания пък се жалват от дискриминация. Делата обаче се проточват в годините и минават през няколко съдебни инстанции.

Столичани и граждански организации оспорват и наредбата за паркиране в синя и зелена зона в центъра на града, съобщава още всекидневникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
)))))....Важно е,че има Метро...Тангенти...!!Кучетата ,че ...изяли някого.."кучета го яли "!!!!
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A saschto isbrshte selskata u4itelka milionerkata fandakova 6te 4ajste oschte 10 g dokato sa na vlast novobogataschite vie gi isbrshte vie Sega psuvate fandakova nischto ne e napravila Po rayli4no ot sofianski i dvamata milioneri stanaha
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Юрданка ни я пробута Ръбчо отБ като най-добър кмет. Тя може, тя знае, тя не краде, тя не лъже, тя ще ни оправи, но тя заделя за Батко, че е бедничък и да скъта некое милярдче в некоя офшорка. Вервайте й!