300 снегорина готови: Борят до снежинка снега в София

Винаги ме притеснява организацията, призна Фандъкова
23 ное 2015 17:16, Красимир Ангелов
13
300 снегорина готови: Борят до снежинка снега в София
Снимка: БТА

Общо 12 фирми с над 300 машини ще почистват столицата от снега през тази зима. Около 20 хиляди тона смеси са налични във всички фирми на територията на Столичната община, съобщи кметът Йорданка Фандъкова при проверка на една от фирмите.

"По отношение на техниката и наличните смеси, фирмите имат готовност за зимата. Това, което винаги ме притеснява, е организацията", посочи кметът.

Още по темата

По думите на Фандъкова има изискванията към фирмите при наличие на информация за предстоящ снеговалеж да излязат на 86-те "точки" на територията на Столичната община, за да могат бързо да се включат в обработката на улиците.

На първо място се работи по основните трасета на масовия градски транспорт, за да не се блокира движението му. До два часа след края на снеговалежа трябва да бъдат почистени основните трасета. Едва след това се влиза в по-малките улици, посочи кметът.

Изпълнението на механизираните дейности по почистването ще се следи от Столичния инспекторат чрез GPS системата.

Фандъкова подчерта, че санкциите в новите договори, сключени през тази година за 17 от районите на града, са чувствително завишени.

"Надявам се фирмите да създадат такава организация, че да не ни се налага да прибягваме до санкциониране. Нямаме колебания обаче да направим това, ако те не си вършат работата", отбеляза Фандъкова.

Тя посочи, че до края на 2015 г. са на разположение 1,8 млн.лв. за снегопочистване. За 2016 г. в проекта за бюджет на София са заложени около 20 млн.лв. за тази дейност, което е малко повече от миналата година, посочи кметът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
65 преди 8 години
Даже във въздуха ще ги ловят
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всяка година е абсолютно едно и също.... Винаги са супер готови за зимата, платили дори на супермен да лови снежинките.Ама накрая завалява един мижав сняг, държавата замръзва и е блокирана в бедствено положение:-Ами и този сезон снегът ни изненада.Така е, като го чакате снега през Август... ще ви изненадва (и като крадете всички пари за снегопочистване чрез връзкарски фирми и комисионни под масата).
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма изгледи за сняг, да не се пропусне случая, за големи приказки..
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не така лошо, снега ще избяга от страх и къде ще се пързалят бедните дечица.
6
0
 
4
 
! Отговори
за Витков! преди 8 години
Знаем как са подготвени. В момента в който падне по-сериозен сняг пак ще си говорим колко неочаквано било сняг да вали февруари месец!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей сега идвам от село Маринка към Бургас.13 градуса. Застигам машина ,която ръси пясяк.Да полудееш.Някакви пари трябва да се краднат,Да се изразходи пясък ли? Що ли?
4
0
 
13
 
! Отговори
Жан Габен преди 8 години
300 снегорина готови. Запомнете новината. Утре като падне снега, пак ще вика - Изненада ни :D Разбирам да ги изненада август ако завали сняг, ама от декември до края на март, средата на април да кажеш че снега те е изненадал... е меко казано смешно, ако не е трагично :D
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никуга не веждал 300 снегорина в София, най много били 50 бройки. Пак е лъже тая!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе нека завали па ще ги видим,иначе всяка зима са готови.
1
1
 
14
 
! Отговори
OCTABKA преди 8 години
Фандъвкофа подай си ОСТАВКАТА ,софиянци не те искаме , не можеш ли да го разбереш .