Обещание: София – по-чиста и по-зелена

Всички проекти на общината са подчинени на това
23 ное 2015 16:23, Анисия Иванова
11
Обещание: София – по-чиста и по-зелена
Архив: Булфото

Визията на кмета Йорданка Фандъкова за развитието на София като зелен град е основополагащият принцип и всички проекти на Столичния общински съвет (СОС) се съобразяват с него. Това обясни заместник-председателят на СОС от групата на ГЕРБ Николай Стойнев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че "зелен град" не означава само паркове и градини, а и енергийна ефективност, пестене на средства и енергия, по-добър транспорт.

Той допълни, че ГЕРБ разчита на всички групи, които съставят пъстрия облик на Столичния общински съвет.

До края на 2015 г. започва стратегическият проект за развитието на третия метродиаметър, съобщи Стойнев. По думите му предстои да се свържат районите Подуяне и Овча Купел.

През последните години дружествата успяха да се стабилизират финансово и да натрупат достатъчно ресурс, така че да инвестират, поясни Стойнев. Той посочи пазарните площадки и пазарите Димитър Петков, Женският пазар, Красно село и Ситняково, които са пример за това как едно общинско дружество може да работи в интерес на гражданите: инвестиция в общинската собственост и подобряването на услугите за гражданите.

"За първи път от 40 години се изгражда парк в София - в парк "Възраждане" до Руски паметник. Продължава подмяната на автобусите в градския модел", добави Стойнев.

"Градът трябва да стане много по-чист. Това може да стане с мерки срещу тези, които го замърсяват - производства, трафик и неефективни сгради. Трябва да се работи за една цялостна екосистема, в която да не се включва само природата, а отношението на хората и потреблението им в града", това мнение изрази Иван Велков, представител на Група "Пет" и заместник-председател на СОС.

Целият разговор чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Градът трябва да стане много по-чист. Това може да стане с мерки срещу тези, които го замърсяват - производства, трафик и неефективни сгради".===чшш алоо забравихме ли около милиона *** таратайки, които са позиционирани на стратегически локации като тротоари и градинки, дори и ако не са в движение?! къде ви е планът за паркингите?! а за санкциите на селташките мизантропи с евтините джипки? няма ли да направите тротоарите малко по-"изчистени" от тоновете ламарина, за да се виждат хората?
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕЕЕ, то това е целта! След нас да остане една що-годе приемлива ТЕРИТОРИЯ!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле, ще падна! София по-чиста и по-зелена!?Фъндъкова да вземе да се разходи например само 500 м от бул. Сливница до бул. Т.Александров по бул. К.Величков и да преброи колко постройки са нацвъкани в зелените площи - от комплекса Корнер до бензиностанцията пред входа за метрото! И тогава да "обещава" по-зелена София.Пак повтарям - това е не повече от 500 - 600 м.!
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер, като измрем като народ... на новодошлите да им е много хубаво.Рекордна безработица, младите над половината са безработни. Над половината българи живеят под прага на абсолютната бедност и мизерия. Демографски срив и всеки ден се топим и остаряваме.Пенсионерите дето държавата им е вземала всеки месец от заплатите... сега не им дават собствените им пари... пенсия под прага на абсолютна бедност!?Ама не бе... правете си магистрали, спортни зали и зелени площи.
5
1
 
2
 
! Отговори
до Уличник преди 8 години
И аз искам да е асфалтов път бул."Дондуков", ама на обществените обсъждания ходят само платени *** от 3-4 организации изкарващи си хляба с говорене на глупости и искане на винаги противоположното независимо какво е то.Та тези организации точно наложиха запазването на паважа по бул."Дондуков", с мотива да се запазел " Културния облик на столицата"... Пак добре че не можаха да накарат общината и Руски паметник да оставят паветата, че и там това искаха!
4
1
 
7
 
! Отговори
??? преди 8 години
Зелена София не означавало паркове и градини, значи можело ГЕРБ да ги застрои, както и прави вече десетина години, след което ще ни убеждават, че София е станала по-зелена. Колко процента от парка Заимов е заета от сгради и заведения? Може би вече половината, ако не и повече.
3
1
 
7
 
! Отговори
Уличник преди 8 години
Красиви празни приказки - по-мръсно неуредено и шумно място от бул. Дондуков няма. Какви паркове какви градини. Направете тротуарите като преместите паветата там и направете асфалтов Дондуков защото прахта от колите и трамваите никъде я няма. Да не говорим за шума който надвишавал този на летището. Как живеят тези хорица там които са с лице към булеварда - не знам. Позор за центъра на София - резил. Все пак булевардът започва от Министерския съвет и Народното събрание.
2
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пич ти ако очакваш, че някой ще ходи след прасетата, които разрушават всичко много се бъркаш. Когато се прави нещо за хората, то те трябва да го пазят. В крайна сметка те го ползват. Ти какво очакваш? След като някой стъпче тревата да дотича някой да я смени ли?Страшна работа е това българина, все друг му е виновен.Като те дразнят тези неща направи забележка на тези, които газят по тревата. Ама понеже в България всички са тарикати и никой не работи, а само мрънка за това сме на тоя хал
1
1
 
9
 
! Отговори
за пазара преди 8 години
За пазар Димитър Петков едно пояснение. Да, много хубаво беше след ремонта му. Днес той е разруха, мръсно, изпотъпкани тревни площи и безброй фасове в тях, в добавка и няколко бездомни кучета спящи отново в "зелените", пардон "***" площи. Не виждам поддръжка да има на това място. Уж има видеонаблюдение, уж зелени системи го поддържат. Аз не виждам нищо подобно! А най-*** е ,че сега се чудя защо го пиша това тук, като няма смисъл... Сигнали трябва да се подават и да се назначат инспектори