Данъците за столичани без промяна и през 2016-а

Най-много приходи идвали от данъците за сградите и колите
24 ное 2015 13:38,
1
Данъците за столичани без промяна и през 2016-а
Дончо Барбалов. Снимка: архив, Булфото

Няма да има увеличение на данъците за софиянци за следващата година, обяви зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов, по време на представяне на приоритетите в проекта за бюджет за 2016 година.

"За поредна година не предлагаме увеличение на данъците за софиянци. За 2016 година няма да има промяна на данъците за софиянци", потрети Барбалов.

По думите му, при подготовката на бюджета, както всяка година са следвали актуализираната средносрочна програма на МФ за периода 2016 - 2018 година, чрез която министерството задава макрорамката на всички общини.

"От гледна точка на изпълнението на бюджета на общината за първите 10 месеца на тази година - собствените ни приходи за този период са в размер на 455 млн. лв. или 81% от годишния план. Данъчните приходи за 212,4 млн. лв. Най-големите приходи са от данъка за недвижими имоти – 8,.9 млн. лв. и данъка за моторните превозни средства – 63,6 млн. лв.", уточни той.

Барбалов посочи, че общият размер на неданъчните приходи е 242,7 млн. лв. "Най-големият приход тук е от такса "Смет" - 144 млн. лв.", допълни той.

Зам.-кметът пресметна, че приходната част за Бюджет 2016 г. на Столичната община е предвиден да е в размер на 1,180 млрд. лв.

Дончо Барбалов посочи, че повече пари са предвидени в частта "Образование" - 14.4 млн. лв.

Има решение за увеличение на заплатите на педагогически и непедагогически персонал и съответно държавата предостави на общините средства, за да могат да бъдат платени увеличените заплати", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да видим при тия приходи, какво ще се направи в полза на града. Или ще има разпределяне на обществени поръчки на наши хора пак.