Кражба на кабел остави без ток столичния кв. "Банишора"

ЧЕЗ възстанови електрозахранването на клиентите си
28 ное 2015 17:40, Анисия Иванова
23
Кражба на кабел остави без ток столичния кв. "Банишора"
Снимка: архив Булфото

Нагла кражба остави без ток 100 домакинства в столичния квартал Банишора в почивния ден, съобщиха от ЧЕЗ. Рано тази сутрин, след получен сигнал за прекъснато електрозахранване, екип на ЧЕЗ установи липсата на 100 метра меден кабел.

Създадена бе незабавна организация за набавяне на нов кабел и неговото полагане. В 15:30 ч. електрозахранването на засегнатите клиенти вече беше възстановено. Нанесените щети вследствие на посегателството възлизат на 10 000 лв.

Последната кражба на съоръжения на ЧЕЗ в София беше само преди седмица, когато отново 100 домакинства останаха без ток. Откраднати бяха 70 метра меден кабел в кв. "Надежда", припомнят от дружеството.
2,9 млн. лв. са щетите от кражби на съоръжения от началото на годината до момента.

Откраднати са 47 хил. метра проводници, над 6 хил. метра кабели, източени са 27 хил. литра трансформаторно масло. Кражбите не само нанасят щети за милиони левове, но застрашават здравето и живота на невинни хора. Компанията призовава този род посегателства да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Индо- българи е по- правилноЗапочва се със страната, от която произхождатОт друга страна в САЩ има пуерториканци . Не им вземат името и да ги преименуватНашите медии са ф.ашистки и обичат от сърце възродителния процесЗащо преименуват *** те?Какво престижно има в думата ром? Как ще интегрираме тия хора като непрекъснато им измислят обидни имена?Последното -ром е адски голяма обидаЦ.иганин е нормалното име на етноса
15
0
 
4
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 8 години
Господа и Госпожи събеседници , аз предлагам за да спрем повишаване на напрежението тук, следствие на цензурата , спрямо използване на определения като *** , то ние би трябвало да наричаме тази група индивиди с тяхото историческо име Индийци , или по-правилно Българо-Индийци! Също както в САЩ наричат *** Афро-Американ!
14
0
 
6
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Това са терористични и антинародни действия!!! Докато не се предприемат крути мерки те ще продължават до безкрай." Ние ще ги хващаме, те ще ги пущат" Законът преди 09.09.1944 год. е бил пределно ясен - за посегателство на телефонни жици /били са желязни/, друго пощенско имущество,такова на БДЖ и електрически кабели /това са държавни организации, с общонародна собственост, жизнено важни структури/ наказанието е било ОБЕСВАНЕ !!Колко просто- няма рушвети, няма съдии, адвокати...Върви режи кабел
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- сериозни закони за терористите- индобългари, крадцi на кабели
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
мамка им цял ден нямаше ток - това само е вътрешна работа.Как пък индикаторите им не им показа.
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Банишора............ е като Каспичан.Селяни, селяни и пак селяни.Това е толкова София колкото Суходол.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
21-ви век, европейска столица. Пфуууууу....
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Номер 7 е супер прав. Това си е почти опит за убийство особено зимно време и после:1) нов кабел2)аварийна група да се труди по нощите докато кабелът се закачи и всичко работи3)изпомръзнали възрастни, деца, граждани плащащи данъци в тази държава, с които се плащат заплати на полиция, която пък знае кои са дежурните виновни....Като не става с добро, трябва с много лошо. Не всеки уважава закона, но всеки уважава оръжието!
8
0
 
21
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
думата кражба трябва да се забрани да се използва,БХК ще ни се скара,трябва да се използва думата бране.....бране на кабели,бране на капаци от шахти,бране на джилязо.
7
0
 
21
 
! Отговори
бобо преди 8 години
Тррябва да се приравни с терористен акт ,ако след кражба на кабел дадено населено място остане известно време без ток ,както е в Румъния,В Китай може присъдата дори да е смърт.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хибридна война.
5
3
 
2
 
! Отговори
лол преди 8 години
?
4
1
 
20
 
! Отговори
до3 преди 8 години
Индо-българиИлиАфро- българиДайте го толерантно
3
1
 
20
 
! Отговори
лол преди 8 години
индийци?
2
1
 
20
 
! Отговори
Калина преди 8 години
Добре де, хайде стига само констатации! Трябват яко наказания! Къде са онези, дето ревяха за заплати? Айде поне половината да си заработите! Ако не им идва, оставете на нас!
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По- строги наказания за тия терористи. Минимум 15 години зад решетките